×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Netty Kromowidjojo is beretrots op haar zwemmende dochter

Vriendin 26: Netty Kromowidjojo is beretrots op haar zwemmende dochter
28.06.2016 -

Netty’s dochter Ranomi was twee toen ze plompverloren in het zwembad sprong. Inmiddels heeft Ranomi vier olympische medailles – en wil ze er meer. Netty over zwemles, heel vroeg in de morgen trainen en aanmoedigen op de olympische tribune.


Nog een maand, op 5 augustus, dan beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Zwemster Ranomi Kromowidjojo (25) wil er gaan knallen. Tijdens de vorige Olympische Spelen haalde ze twee keer goud en één keer zilver. Deze keer wil ze het nóg beter doen. Vriendin sprak haar moeder Netty (57) over Ranomi als kind, als dochter en als sportvrouw.

Met oma naar het zwembad
Netty: “Ranomi verschilt in alles van haar vier jaar oudere broer Chjanoy. Ze zijn echte tegenpolen van elkaar. Dat is al zo vanaf het moment dat ze geboren werden. Chjanoy kwam twee weken te laat, en deze bevalling werd ingeleid. Hij was een rustige baby en is nog steeds een rustig persoon. Bij Ranomi was alles anders. Ze werd zo snel geboren, dat de dokter amper tijd had om haar op te vangen. En vanaf het moment dat ze er was, wilde ze alles kunnen, liefst zo snel mogelijk. Toen ze tweeënhalf was, wilde ze fietsen en toen ze drie was, moesten haar zijwieltjes eraf. Chjanoy fietste nog met zijwieltjes toen hij zes was. Grappig is dat Ranomi en Chjanoy erg goed met elkaar kunnen opschieten.

Misschien juist omdat ze elkaar goed aanvullen. Ranomi zegt weleens tegen hem: ‘Kom op, Chjanoy, dat kun je best.’ En als Ranomi iets te snel wil, luistert zij als hij zegt dat ze best wat rustiger aan kan doen. Toen Ranomi krap een half jaar was, ging ze al elke week met mijn moeder naar het zwembad. Mijn moeder paste elke ochtend op Ranomi. Zij had op woensdag haar zwemochtendje en dat wilde ze eigenlijk niet opgeven. Toen vroegen haar zwemvriendinnen waarom ze Ranomi niet meenam. Dat vonden die dames natuurlijk enig.

En dus ging Ranomi als baby al mee naar het zwembad. De andere dames  hielden haar dan vast als mijn moeder haar baantjes ging zwemmen. Bij Ranomi zat die vertrouwdheid met het water er zo al snel in. Ze was twee jaar toen we op vakantie een schattig roze badpakje met ruches kochten. Ranomi dacht dat haar roze badpakje ervoor zorgde dat ze kon zwemmen en zonder aarzelen sprong ze het zwembad in. Gelukkig stond ik erbij, want ze zakte natuurlijk naar de bodem. Proestend, naar adem happend kwam ze boven water. Mooi, dacht ik, ze heeft voor eens en altijd afgeleerd zomaar in het water te springen. Maar nee, ze vond het zo leuk dat ze nog een keer wilde.”

Taart en vlaggen
“We moesten Ranomi voortdurend in de gaten houden als er water in de buurt was, want ze sprong er meteen in. Omdat een kind in tien centimeter water al kan verdrinken, besloten we haar op driejarige leeftijd op zwemles te doen. Toen ze vier was, haalde ze haar A-diploma. De badmeester bij wie ze haar B-diploma haalde, zei dat ze best kon gaan wedstrijdzwemmen. Ze had er plezier in en haar techniek zag er heel natuurlijk uit. 

Lees het hele interview met Betty in Vriendin 26, vanaf morgen in de winkels.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!