×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: de tuin van Alwien Tulner

Vriendin 25: de tuin van Alwien Tulner
21.06.2016 -

Actrice Alwien Tulner (46) kennen we van tv-series als Rozengeur & wodka lime, maar tegenwoordig houdt ze zich met heel andere zaken bezig. Met haar bed and breakfast The great barn bijvoorbeeld. “Het heeft hier de Franse sfeer waar ik zo van hou.”


We gaan zitten in de keuken van The great barn, de bed and breakfast die Alwien samen met haar vriend Jochem (45) runt. Het uitzicht is landelijk: groene weilanden, knotwilgen en rondscharrelende kippen. 

Je bent actrice, maar we hebben al een tijdje niet van je gehoord. Hoe komt dat?
“We hebben jarenlang verbouwd aan ons huis, onze bed and breakfast en de tuin. Dat heeft alles op z’n kop gezet. In dezelfde periode kregen we onze dochters Julie en Luka. Zij zijn nu tien en vijf. Als ik in die tijd een uitnodiging kreeg voor een auditie, merkte ik dat ik de tekst niet in mijn hoofd kreeg. Daarvoor moet je echt rust hebben en omdat ik die toch niet had, hield ik alle audities af. Uiteindelijk ben ik andere dingen gaan doen, zoals fotograferen, want de creativiteit die ik in me heb, moest er wel uit. Maar wat ik vond in het acteren, heb ik nooit meer ergens teruggevonden: de vrijheid, het intens samenwerken in een team, je verdiepen in het leven en een rol zo neerzetten dat je anderen raakt. Al kom ik met onze bed and breakfast wel dicht bij het laatste. Ik geef mensen hier graag het gevoel dat ze in een sprookje terechtkomen. En dat lukt volgens mij aardig. Dit is mijn bedrijf geworden, maar tegen het acteren zeg ik geen nee. Ik ben klaar voor alles wat er komt.”

Hoe ben je aan deze plek gekomen?
“Daar hebben we jarenlang naar gezocht. Mijn vriend Jochem en ik woonden twaalf jaar geleden in de Amsterdamse Jordaan op dertig vierkante meter. Tot ik zwanger werd en we de stad uit wilden. We zochten een plek met veel vrijheid, waar je je auto op je eigen erf kunt neerzetten en lekker kunt rotzooien in de tuin. En vooral: het moest niet af zijn, we wilden geen kant-en-klaar huis met een aangeharkt gazon. De plek van onze dromen bleek lastig te vinden. Na twee jaar zoeken hadden we een enorme stapel prospectussen, maar nog steeds geen huis. Tot we deze plek zagen. Omdat het hier allemaal nogal rommelig was, wilde niemand het kopen. Maar wij wel.”

Lees het hele interview in Vriendin 25 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |