×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: de tuin van Alwien Tulner

Vriendin 25: de tuin van Alwien Tulner
21.06.2016 -

Actrice Alwien Tulner (46) kennen we van tv-series als Rozengeur & wodka lime, maar tegenwoordig houdt ze zich met heel andere zaken bezig. Met haar bed and breakfast The great barn bijvoorbeeld. “Het heeft hier de Franse sfeer waar ik zo van hou.”


We gaan zitten in de keuken van The great barn, de bed and breakfast die Alwien samen met haar vriend Jochem (45) runt. Het uitzicht is landelijk: groene weilanden, knotwilgen en rondscharrelende kippen. 

Je bent actrice, maar we hebben al een tijdje niet van je gehoord. Hoe komt dat?
“We hebben jarenlang verbouwd aan ons huis, onze bed and breakfast en de tuin. Dat heeft alles op z’n kop gezet. In dezelfde periode kregen we onze dochters Julie en Luka. Zij zijn nu tien en vijf. Als ik in die tijd een uitnodiging kreeg voor een auditie, merkte ik dat ik de tekst niet in mijn hoofd kreeg. Daarvoor moet je echt rust hebben en omdat ik die toch niet had, hield ik alle audities af. Uiteindelijk ben ik andere dingen gaan doen, zoals fotograferen, want de creativiteit die ik in me heb, moest er wel uit. Maar wat ik vond in het acteren, heb ik nooit meer ergens teruggevonden: de vrijheid, het intens samenwerken in een team, je verdiepen in het leven en een rol zo neerzetten dat je anderen raakt. Al kom ik met onze bed and breakfast wel dicht bij het laatste. Ik geef mensen hier graag het gevoel dat ze in een sprookje terechtkomen. En dat lukt volgens mij aardig. Dit is mijn bedrijf geworden, maar tegen het acteren zeg ik geen nee. Ik ben klaar voor alles wat er komt.”

Hoe ben je aan deze plek gekomen?
“Daar hebben we jarenlang naar gezocht. Mijn vriend Jochem en ik woonden twaalf jaar geleden in de Amsterdamse Jordaan op dertig vierkante meter. Tot ik zwanger werd en we de stad uit wilden. We zochten een plek met veel vrijheid, waar je je auto op je eigen erf kunt neerzetten en lekker kunt rotzooien in de tuin. En vooral: het moest niet af zijn, we wilden geen kant-en-klaar huis met een aangeharkt gazon. De plek van onze dromen bleek lastig te vinden. Na twee jaar zoeken hadden we een enorme stapel prospectussen, maar nog steeds geen huis. Tot we deze plek zagen. Omdat het hier allemaal nogal rommelig was, wilde niemand het kopen. Maar wij wel.”

Lees het hele interview in Vriendin 25 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |