×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Uit het niets vroeg de man van Annet om een scheiding

Vriendin 25: Uit het niets vroeg de man van Annet om een scheiding
22.06.2016 - Redactie Vriendin

Annet (36) geniet van een supervakantie met Derk (37) en hun twee dochters. Met haar man kletst, lacht en vrijt ze volop. Totdat ze thuis zijn. “Ineens was hij heel afwezig. Toen ik met een grapje vroeg of hij soms iemand anders had, begon hij te knikken…”


'Vlak na onze heerlijke vakantie zei mijn man: 'Ik ga bij je weg"

 

“Vorig jaar zomer gingen we met ons gezin drie weken op vakantie naar Kroatië. We hadden een appartement geboekt dat veel kleiner uitviel dan gedacht. We zaten op elkaars lip, maar het werd onze leukste vakantie ooit. De kinderen vermaakten zich in het zwembad, mijn man Derk en ik met elkaar op ons miniterras en in ons appartement. We kletsten, lachten, vreeën en maakten allerlei leuke plannen. Zo wilden we onze zolder gaan verbouwen en dachten we eraan een boot te kopen.

Eenmaal thuis was Derk anders dan anders. Hij was zo stil. Elke keer als ik vroeg of er iets met hem aan de hand was, of er misschien iets op zijn werk speelde, ontkende hij dat. Hij gedroeg zich ook vreemd: als hij thuiskwam, gaf hij onze dochters wel een kus, maar mij niet. Na het eten vloog hij naar zijn werkkamer en bleef daar de hele avond zitten. Ik dacht dat hij overwerkt was en stuurde hem in het weekend op pad: ga lekker stappen met je vrienden. Op zondagochtend nam ik de meiden dan mee naar beneden om papa de gelegenheid te geven uit te laten slapen tot tien uur. Maar Derk bleef heel afwezig.

Twee maanden later kwam het hoge woord eruit: ik vroeg met een grapje of hij soms iemand anders had en tot mijn ontzetting zag ik hem schuldbewust ja knikken. Hij had al anderhalve maand een ander. Ik keek hem ontzet aan. Een andere vrouw? Derk? De liefde van mijn leven? De man van wie ik altijd zei dat hij eerder een been zou afstaan dan dat hij mij zou laten gaan? Ik wist niet wat ik hoorde en snapte er niets van. Zeker niet toen Derk vervolgens zijn tas inpakte om naar zijn broer te gaan en mij volkomen verbouwereerd achterliet.”

Geen voortekenen
“In de buurt stonden Derk en ik bekend als het ideale stel. Vriendinnen verzuchtten vaak hoe jaloers ze op me waren. Ik had het maar mooi voor elkaar met twee gezonde, leuke meiden en een man die me op handen droeg. Dat beaamde ik altijd meteen. Vóór Derk had ik een relatie gehad met een man die me mishandelde. Hoe anders was mijn relatie met Derk. Hij was stapelgek op mij en de kinderen en heel relaxed. Sociaal, lief, attent.

In de tien jaar dat we samen zijn geweest hadden we, op wat lichte irritaties na, nooit echt ruzie. En we hadden een spetterend seksleven. In het weekend trokken we er vaak op uit met de caravan of we gingen een dagje met de meiden naar een pretpark. En ook zakelijk deden we het samen goed. Derk had een eigen verzekeringskantoor waarvoor hij vaak op pad was. Ik deed de boekhouding voor zijn bedrijf, we werkten graag samen. We fantaseerden over onze toekomst: als we ooit een klapper zouden maken, zouden we een boerderijtje kopen. Maar sowieso zouden we samen bejaard worden en genieten van onze kinderen en kleinkinderen. Ik heb dus nooit iets zien aankomen of voortekenen gezien.”

Lees het hele verhaal van Annet in Vriendin 25. Vanaf woensdag in de winkels!

Heeft jouw partner je ook teleurgesteld en wil je je verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 22 jun '16 23:28

    Het zou helemaal mijn verhaal kunnen zijn... al heeft de mijne geen ander. Maar ik zit er mooi mee, weg van mijn thuis, de liefde van mn leven, met mn kindjes op een klein zolderkamertje, zonder werk.... Ik snap het ook nog steeds niet helemaal
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |