×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was
15.06.2016 - Redactie Vriendin

Stefanie (32) verloor als kind haar beide ouders. Daardoor kreeg ze een grote wens: zelf jong moeder worden. Ze heeft nu twee dochters, Nica (8) en Lana (4). “Ik wil zo lang mogelijk van mijn kinderen kunnen genieten.”Stefanie: “Zes dagen voordat ik vier jaar zou worden, overleed mijn vader op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daarvan kan ik me niets meer herinneren. Ik kan me sowieso niets meer herinneren van mijn vader. Wat ik over hem weet, heb ik gehoord van de mensen om me heen.

Ondanks het verlies van mijn vader heb ik wel een gelukkige jeugd gehad. Mijn moeder heeft mij en mijn anderhalf jaar oudere zus Andrea goed opgevangen. Haar focus lag volledig op ons, ze heeft na mijn vader nooit een nieuwe partner gehad. We waren een hecht gezin.

Pijn in rug
“Ik was zestien toen we gingen verhuizen: vanuit het ouderlijk huis van mijn vader naar een kleinere, nieuwe woning. Toen we daar eenmaal woonden, kreeg mijn moeder pijn in haar rug. Helemaal niet gek als je net een intensieve verhuizing achter de rug hebt. We zochten er dus ook niets achter. Maar toen begon ze ineens geel te zien. Ze werd door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ze dachten aan een probleem met haar galblaas. Onderzoek wees uit dat ze kanker had, maar tegenover ons hield ze de diagnose voor zich. Andrea zat op dat moment midden in haar eindexamen voor het gymnasium en mijn moeder wilde dat ze dat eerst zou halen. Onze opleiding was voor haar heel belangrijk. Ze heeft ons niet alleen ontzettend zelfstandig gemaakt, maar heeft ons ook altijd gewezen op het belang van een goede opleiding.”

Rouwproces
“Pas na Andrea’s laatste examen vertelde mijn moeder ons dat ze ziek was. Ik hoorde het aan en ging naar mijn kamer om televisie te kijken, heel vreemd. Mijn moeder wist niet wat ze ermee aan moest. Ze wilde dat ik iets zou zeggen. Dat ik erover zou praten. Ze vroeg mij of ik boos was, maar ik wist het even niet. Gewoon doen wat ik altijd deed, gaf me op dat moment de houvast die ik nodig had. Kort na de diagnose was er nog hoop.

We waren in afwachting van een behandelplan toen we naar een verjaardag van een tante gingen. Op die verjaardag liet mijn moeder niet merken hoeveel pijn ze had. Pas toen we samen weer thuis waren, zei ze dat het niet meer ging. Ze moest naar een dokter, dus vroeg ze me een oom te bellen en hem te vragen haar naar de huisartsenpost te brengen. Diezelfde avond nog lag ze op de operatietafel. De kanker bleek door haar hele lichaam te zijn uitgezaaid. Onze moeder was ongeneeslijk ziek. Vanaf het moment dat we dat hoorden, begon eigenlijk ons rouwproces al.

Lees het hele verhaal van Stefanie in Vriendin 24. Heb jij ook beide ouders verloren en wil je hier graag over meepraten? Mail je verhaal naar post@vriendin. audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!