×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was
15.06.2016 - Redactie Vriendin

Stefanie (32) verloor als kind haar beide ouders. Daardoor kreeg ze een grote wens: zelf jong moeder worden. Ze heeft nu twee dochters, Nica (8) en Lana (4). “Ik wil zo lang mogelijk van mijn kinderen kunnen genieten.”Stefanie: “Zes dagen voordat ik vier jaar zou worden, overleed mijn vader op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daarvan kan ik me niets meer herinneren. Ik kan me sowieso niets meer herinneren van mijn vader. Wat ik over hem weet, heb ik gehoord van de mensen om me heen.

Ondanks het verlies van mijn vader heb ik wel een gelukkige jeugd gehad. Mijn moeder heeft mij en mijn anderhalf jaar oudere zus Andrea goed opgevangen. Haar focus lag volledig op ons, ze heeft na mijn vader nooit een nieuwe partner gehad. We waren een hecht gezin.

Pijn in rug
“Ik was zestien toen we gingen verhuizen: vanuit het ouderlijk huis van mijn vader naar een kleinere, nieuwe woning. Toen we daar eenmaal woonden, kreeg mijn moeder pijn in haar rug. Helemaal niet gek als je net een intensieve verhuizing achter de rug hebt. We zochten er dus ook niets achter. Maar toen begon ze ineens geel te zien. Ze werd door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ze dachten aan een probleem met haar galblaas. Onderzoek wees uit dat ze kanker had, maar tegenover ons hield ze de diagnose voor zich. Andrea zat op dat moment midden in haar eindexamen voor het gymnasium en mijn moeder wilde dat ze dat eerst zou halen. Onze opleiding was voor haar heel belangrijk. Ze heeft ons niet alleen ontzettend zelfstandig gemaakt, maar heeft ons ook altijd gewezen op het belang van een goede opleiding.”

Rouwproces
“Pas na Andrea’s laatste examen vertelde mijn moeder ons dat ze ziek was. Ik hoorde het aan en ging naar mijn kamer om televisie te kijken, heel vreemd. Mijn moeder wist niet wat ze ermee aan moest. Ze wilde dat ik iets zou zeggen. Dat ik erover zou praten. Ze vroeg mij of ik boos was, maar ik wist het even niet. Gewoon doen wat ik altijd deed, gaf me op dat moment de houvast die ik nodig had. Kort na de diagnose was er nog hoop.

We waren in afwachting van een behandelplan toen we naar een verjaardag van een tante gingen. Op die verjaardag liet mijn moeder niet merken hoeveel pijn ze had. Pas toen we samen weer thuis waren, zei ze dat het niet meer ging. Ze moest naar een dokter, dus vroeg ze me een oom te bellen en hem te vragen haar naar de huisartsenpost te brengen. Diezelfde avond nog lag ze op de operatietafel. De kanker bleek door haar hele lichaam te zijn uitgezaaid. Onze moeder was ongeneeslijk ziek. Vanaf het moment dat we dat hoorden, begon eigenlijk ons rouwproces al.

Lees het hele verhaal van Stefanie in Vriendin 24. Heb jij ook beide ouders verloren en wil je hier graag over meepraten? Mail je verhaal naar post@vriendin. audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |