×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was

Vriendin 24: Stefanie werd wees toen ze een tiener was
15.06.2016 - Redactie Vriendin

Stefanie (32) verloor als kind haar beide ouders. Daardoor kreeg ze een grote wens: zelf jong moeder worden. Ze heeft nu twee dochters, Nica (8) en Lana (4). “Ik wil zo lang mogelijk van mijn kinderen kunnen genieten.”Stefanie: “Zes dagen voordat ik vier jaar zou worden, overleed mijn vader op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Daarvan kan ik me niets meer herinneren. Ik kan me sowieso niets meer herinneren van mijn vader. Wat ik over hem weet, heb ik gehoord van de mensen om me heen.

Ondanks het verlies van mijn vader heb ik wel een gelukkige jeugd gehad. Mijn moeder heeft mij en mijn anderhalf jaar oudere zus Andrea goed opgevangen. Haar focus lag volledig op ons, ze heeft na mijn vader nooit een nieuwe partner gehad. We waren een hecht gezin.

Pijn in rug
“Ik was zestien toen we gingen verhuizen: vanuit het ouderlijk huis van mijn vader naar een kleinere, nieuwe woning. Toen we daar eenmaal woonden, kreeg mijn moeder pijn in haar rug. Helemaal niet gek als je net een intensieve verhuizing achter de rug hebt. We zochten er dus ook niets achter. Maar toen begon ze ineens geel te zien. Ze werd door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ze dachten aan een probleem met haar galblaas. Onderzoek wees uit dat ze kanker had, maar tegenover ons hield ze de diagnose voor zich. Andrea zat op dat moment midden in haar eindexamen voor het gymnasium en mijn moeder wilde dat ze dat eerst zou halen. Onze opleiding was voor haar heel belangrijk. Ze heeft ons niet alleen ontzettend zelfstandig gemaakt, maar heeft ons ook altijd gewezen op het belang van een goede opleiding.”

Rouwproces
“Pas na Andrea’s laatste examen vertelde mijn moeder ons dat ze ziek was. Ik hoorde het aan en ging naar mijn kamer om televisie te kijken, heel vreemd. Mijn moeder wist niet wat ze ermee aan moest. Ze wilde dat ik iets zou zeggen. Dat ik erover zou praten. Ze vroeg mij of ik boos was, maar ik wist het even niet. Gewoon doen wat ik altijd deed, gaf me op dat moment de houvast die ik nodig had. Kort na de diagnose was er nog hoop.

We waren in afwachting van een behandelplan toen we naar een verjaardag van een tante gingen. Op die verjaardag liet mijn moeder niet merken hoeveel pijn ze had. Pas toen we samen weer thuis waren, zei ze dat het niet meer ging. Ze moest naar een dokter, dus vroeg ze me een oom te bellen en hem te vragen haar naar de huisartsenpost te brengen. Diezelfde avond nog lag ze op de operatietafel. De kanker bleek door haar hele lichaam te zijn uitgezaaid. Onze moeder was ongeneeslijk ziek. Vanaf het moment dat we dat hoorden, begon eigenlijk ons rouwproces al.

Lees het hele verhaal van Stefanie in Vriendin 24. Heb jij ook beide ouders verloren en wil je hier graag over meepraten? Mail je verhaal naar post@vriendin. audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |