×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De tuin van volkstuinblogster Marieke de Geus

De tuin van volkstuinblogster Marieke de Geus
14.06.2016 -

Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.”


Als we het complex op lopen waar Marieke (46) haar volkstuin heeft, komt ze ons al uit de verte tegemoet. Onderweg maakt ze nog even een praatje met een andere volkstuineigenaar. “Dat was Menno, een goede vriend en mijn buurman hier op het complex”, vertelt Marieke, als we elkaar een hand geven. We lopen verder naar haar eigen prachtige tuin, mét een kas en een huisje.

Waarom wilde je graag een volkstuin?
“Tien jaar geleden deelde ik al een volkstuin met Menno. Mijn dochter Maartje was vier, dus veel tijd om te tuinieren had ik niet, maar ik genoot van het buiten zijn. Een jaar of drie geleden raakte ik overspannen en heb ik een aantal maanden niet gewerkt.

Ik dacht terug aan de tuin die ik destijds had, aan hoe ultiem ontspannen het was om daar te zijn. Als iemand mij belde terwijl ik in de tuin was, kon ik nauwelijks nadenken, gewoon omdat ik helemaal met mijn hoofd in een andere wereld was. De volkstuin was mijn beste antistressmiddel, besefte ik en ik besloot weer een tuin te nemen. Toevallig wist Menno dat de tuin naast hem vrij zou komen. Er waren veel belangstellenden, maar veel mensen vonden de tuin en het huisje te verwaarloosd. Eén vrouw was net als ik serieus geïnteresseerd, maar zij haakte op het laatste moment om die reden ook af. Laatst kwam ik haar op het complex tegen.

Ze had inmiddels gezien hoe mijn tuin was geworden, en had spijt dat ze er destijds toch niet voor was gegaan. Ik ben haar daar juist nog altijd dankbaar voor. Gelukkig is zij nu ook blij met haar tuin. En ik was meteen heel gelukkig met de mijne.”

Ook al was die zo verwaarloosd?
“In het begin vond ik mijn tuin wel heel overweldigend, ja. Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Zag alleen maar wat er allemaal moest  gebeuren. Maar ik heb rustig aan gedaan. In het eerste jaar heb ik alleen de muren van het huisje gewit en er eenkacheleneenbedingezet.Enin de tuin heb ik vooral veel gekeken naar wat er allemaal aan planten opkwam.”

Heb je groene vingers?
“Toen ik net begon met tuinieren, dacht ik van niet. Wat misschien een beetje raar is, want ik kom uit een tuindersfamilie en hielp vaak mee op het land. Mijn vader had een bedrijf in baardirissen en lelies in de kop van Noord-Holland. Mijn moeder was ook veel in onze tuin bezig. Dan was ze uren onkruid aan het wieden met zo’n kromme rug. Als kind begreep ik niet wat ze daar leuk aan vond. Maar nu zie ik mezelf bezig in mijn eigen tuin met een kromme rug, en jawel: dan lijk ik precies mijn moeder. Compleet met groene vingers.”

Lees het hele interview met Marieke in Vriendin 24. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |