×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De tuin van volkstuinblogster Marieke de Geus

De tuin van volkstuinblogster Marieke de Geus
14.06.2016 -

Ze komt uit een tuindersfamilie, maar dacht dat ze zelf geen groene vingers had.Tot ze een volkstuintje nam. Ontwerpster, styliste en volkstuinblogster Marieke de Geus: “Als ik hier ben, heb ik meteen een vakantiegevoel.”


Als we het complex op lopen waar Marieke (46) haar volkstuin heeft, komt ze ons al uit de verte tegemoet. Onderweg maakt ze nog even een praatje met een andere volkstuineigenaar. “Dat was Menno, een goede vriend en mijn buurman hier op het complex”, vertelt Marieke, als we elkaar een hand geven. We lopen verder naar haar eigen prachtige tuin, mét een kas en een huisje.

Waarom wilde je graag een volkstuin?
“Tien jaar geleden deelde ik al een volkstuin met Menno. Mijn dochter Maartje was vier, dus veel tijd om te tuinieren had ik niet, maar ik genoot van het buiten zijn. Een jaar of drie geleden raakte ik overspannen en heb ik een aantal maanden niet gewerkt.

Ik dacht terug aan de tuin die ik destijds had, aan hoe ultiem ontspannen het was om daar te zijn. Als iemand mij belde terwijl ik in de tuin was, kon ik nauwelijks nadenken, gewoon omdat ik helemaal met mijn hoofd in een andere wereld was. De volkstuin was mijn beste antistressmiddel, besefte ik en ik besloot weer een tuin te nemen. Toevallig wist Menno dat de tuin naast hem vrij zou komen. Er waren veel belangstellenden, maar veel mensen vonden de tuin en het huisje te verwaarloosd. Eén vrouw was net als ik serieus geïnteresseerd, maar zij haakte op het laatste moment om die reden ook af. Laatst kwam ik haar op het complex tegen.

Ze had inmiddels gezien hoe mijn tuin was geworden, en had spijt dat ze er destijds toch niet voor was gegaan. Ik ben haar daar juist nog altijd dankbaar voor. Gelukkig is zij nu ook blij met haar tuin. En ik was meteen heel gelukkig met de mijne.”

Ook al was die zo verwaarloosd?
“In het begin vond ik mijn tuin wel heel overweldigend, ja. Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Zag alleen maar wat er allemaal moest  gebeuren. Maar ik heb rustig aan gedaan. In het eerste jaar heb ik alleen de muren van het huisje gewit en er eenkacheleneenbedingezet.Enin de tuin heb ik vooral veel gekeken naar wat er allemaal aan planten opkwam.”

Heb je groene vingers?
“Toen ik net begon met tuinieren, dacht ik van niet. Wat misschien een beetje raar is, want ik kom uit een tuindersfamilie en hielp vaak mee op het land. Mijn vader had een bedrijf in baardirissen en lelies in de kop van Noord-Holland. Mijn moeder was ook veel in onze tuin bezig. Dan was ze uren onkruid aan het wieden met zo’n kromme rug. Als kind begreep ik niet wat ze daar leuk aan vond. Maar nu zie ik mezelf bezig in mijn eigen tuin met een kromme rug, en jawel: dan lijk ik precies mijn moeder. Compleet met groene vingers.”

Lees het hele interview met Marieke in Vriendin 24. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!