×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'
13.06.2016 - Redactie Vriendin

Op een dieptepunt in hun leven zaten deze vier vrouwen niet bij de pakken neer. Ze begonnen met sporten en nu voelen ze zich weer fit én gelukkig. "Ik ben nog nooit zo trots op mezelf geweest."


Dina Perla (31) is communicatieconsultant. Na meerdere mislukte ivf-behandelingen moest ze zich erbij neerleggen dat ze niet biologisch moeder zal worden. Wandelen en rennen hebben haar weer het gevoel gegeven dat ze leeft.

Dina-Perla: “Hardlopen, ik vond er niets aan. Zelfs een stukje naar de tram rennen vond ik al te veel gedoe. Maar ik heb endometriose en nadat ik drie jaar geleden was geopereerd, zei de arts dat het belangrijk was dat ik gezond zou leven en fit zou worden. De operatie had goed geholpen en mijn klachten waren veel minder heftig. Maar ik moest fit worden om klachten te kunnen blijven onderdrukken, mijn eierstokken te behouden en daarmee de overgang zo lang mogelijk uit te stellen.

En zo ben ik dan toch gaan hardlopen. Ik koos juist de sport waaraan ik een hekel had, omdat ik mezelf wilde uitdagen. Krachtsport ging me altijd makkelijk af, duursport vond ik lastig.
De eerste keer dat ik ging rennen, was een lachertje. Ik woon bij een stadsplein en een rondje om het plein hield ik niet eens vol. Ik woog toen ook dertig kilo meer dan nu. Maar ik hield mezelf voor: het kan niet meteen goed gaan. Als ik maar vooruit kom, als het moet zelfs kruipend. Ik ben behoorlijk perfectionistisch, maar vond dat hardlopen fun moest worden. Het mocht niet draaien om de prestatie.

Ik bouwde het langzaam op en merkte hoe fijn het was. Ik hield het steeds langer vol, viel af en begon het zelfs te missen op een rustdag. Hardlopen wisselde ik af met wandelen met de hond. Wat het zo fijn maakt? Ik raak in een gelukzalige trance. Met muziek in mijn oren kom ik bij mijn gevoel. Ik denk diep na, zie alles scherper en voel me vrij, voel dat ik écht leef. Het heeft me zelfs geholpen mijn onvervulde kinderwens een plek te geven. Het maakt me trots op mezelf: mijn eerste rondje stadsplein leidde uiteindelijk tot mijn eerste Dam tot Damloop.”

Lees de andere drie verhalen in Vriendin 24, vanaf morgen op de deurmat!

Welke sport heeft jouw hart gestolen? Praat mee op ons forum of mail je verhaal naar post@ vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Alinda verloor haar zoon Arjan (21) bij een brand op zijn werk

23.08.2017 - De zoon van Alinda (47) kwam drieënhalf jaar geleden om tijdens zijn werk: de windmolen die hij repareerde, vloog in brand. Het onderzoek naar het ongeluk is afgerond, maar de uitslag is er nog steeds niet. “Arjan krijg ik er niet mee terug, maar ik wil weten wat er is gebeurd.”

Lees meer
Liefde op het eerste gezicht: de liefde tussen Lisanne en Dirk sloeg in als een bom

23.08.2017 - Vanaf het eerste moment dat Lisanne (28) en Dirk (24) elkaar zeven jaar geleden zagen, wisten ze: wij horen bij elkaar. “Ik had nog nooit een relatie gehad, maar wist dat dit verliefdheid was.”

Lees meer
Lobke: 'Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was'

22.08.2017 - Een paar maanden na haar scheiding ontdekt Lobke (33) dat ze zwanger is: van haar ex-man Pieter (36). "Tijdens de echo kreeg ik een huilbui die een kwartier duurde. Wat nu?"

Lees meer
De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

22.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….