×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'
13.06.2016 - Redactie Vriendin

Op een dieptepunt in hun leven zaten deze vier vrouwen niet bij de pakken neer. Ze begonnen met sporten en nu voelen ze zich weer fit én gelukkig. "Ik ben nog nooit zo trots op mezelf geweest."


Dina Perla (31) is communicatieconsultant. Na meerdere mislukte ivf-behandelingen moest ze zich erbij neerleggen dat ze niet biologisch moeder zal worden. Wandelen en rennen hebben haar weer het gevoel gegeven dat ze leeft.

Dina-Perla: “Hardlopen, ik vond er niets aan. Zelfs een stukje naar de tram rennen vond ik al te veel gedoe. Maar ik heb endometriose en nadat ik drie jaar geleden was geopereerd, zei de arts dat het belangrijk was dat ik gezond zou leven en fit zou worden. De operatie had goed geholpen en mijn klachten waren veel minder heftig. Maar ik moest fit worden om klachten te kunnen blijven onderdrukken, mijn eierstokken te behouden en daarmee de overgang zo lang mogelijk uit te stellen.

En zo ben ik dan toch gaan hardlopen. Ik koos juist de sport waaraan ik een hekel had, omdat ik mezelf wilde uitdagen. Krachtsport ging me altijd makkelijk af, duursport vond ik lastig.
De eerste keer dat ik ging rennen, was een lachertje. Ik woon bij een stadsplein en een rondje om het plein hield ik niet eens vol. Ik woog toen ook dertig kilo meer dan nu. Maar ik hield mezelf voor: het kan niet meteen goed gaan. Als ik maar vooruit kom, als het moet zelfs kruipend. Ik ben behoorlijk perfectionistisch, maar vond dat hardlopen fun moest worden. Het mocht niet draaien om de prestatie.

Ik bouwde het langzaam op en merkte hoe fijn het was. Ik hield het steeds langer vol, viel af en begon het zelfs te missen op een rustdag. Hardlopen wisselde ik af met wandelen met de hond. Wat het zo fijn maakt? Ik raak in een gelukzalige trance. Met muziek in mijn oren kom ik bij mijn gevoel. Ik denk diep na, zie alles scherper en voel me vrij, voel dat ik écht leef. Het heeft me zelfs geholpen mijn onvervulde kinderwens een plek te geven. Het maakt me trots op mezelf: mijn eerste rondje stadsplein leidde uiteindelijk tot mijn eerste Dam tot Damloop.”

Lees de andere drie verhalen in Vriendin 24, vanaf morgen op de deurmat!

Welke sport heeft jouw hart gestolen? Praat mee op ons forum of mail je verhaal naar post@ vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |