×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'

Vriendin 24: 'Sporten veranderen ons leven'
13.06.2016 - Redactie Vriendin

Op een dieptepunt in hun leven zaten deze vier vrouwen niet bij de pakken neer. Ze begonnen met sporten en nu voelen ze zich weer fit én gelukkig. "Ik ben nog nooit zo trots op mezelf geweest."


Dina Perla (31) is communicatieconsultant. Na meerdere mislukte ivf-behandelingen moest ze zich erbij neerleggen dat ze niet biologisch moeder zal worden. Wandelen en rennen hebben haar weer het gevoel gegeven dat ze leeft.

Dina-Perla: “Hardlopen, ik vond er niets aan. Zelfs een stukje naar de tram rennen vond ik al te veel gedoe. Maar ik heb endometriose en nadat ik drie jaar geleden was geopereerd, zei de arts dat het belangrijk was dat ik gezond zou leven en fit zou worden. De operatie had goed geholpen en mijn klachten waren veel minder heftig. Maar ik moest fit worden om klachten te kunnen blijven onderdrukken, mijn eierstokken te behouden en daarmee de overgang zo lang mogelijk uit te stellen.

En zo ben ik dan toch gaan hardlopen. Ik koos juist de sport waaraan ik een hekel had, omdat ik mezelf wilde uitdagen. Krachtsport ging me altijd makkelijk af, duursport vond ik lastig.
De eerste keer dat ik ging rennen, was een lachertje. Ik woon bij een stadsplein en een rondje om het plein hield ik niet eens vol. Ik woog toen ook dertig kilo meer dan nu. Maar ik hield mezelf voor: het kan niet meteen goed gaan. Als ik maar vooruit kom, als het moet zelfs kruipend. Ik ben behoorlijk perfectionistisch, maar vond dat hardlopen fun moest worden. Het mocht niet draaien om de prestatie.

Ik bouwde het langzaam op en merkte hoe fijn het was. Ik hield het steeds langer vol, viel af en begon het zelfs te missen op een rustdag. Hardlopen wisselde ik af met wandelen met de hond. Wat het zo fijn maakt? Ik raak in een gelukzalige trance. Met muziek in mijn oren kom ik bij mijn gevoel. Ik denk diep na, zie alles scherper en voel me vrij, voel dat ik écht leef. Het heeft me zelfs geholpen mijn onvervulde kinderwens een plek te geven. Het maakt me trots op mezelf: mijn eerste rondje stadsplein leidde uiteindelijk tot mijn eerste Dam tot Damloop.”

Lees de andere drie verhalen in Vriendin 24, vanaf morgen op de deurmat!

Welke sport heeft jouw hart gestolen? Praat mee op ons forum of mail je verhaal naar post@ vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |