×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met aannemer/bouwdeskundige Bob Sikkes

Interview met aannemer/bouwdeskundige Bob Sikkes
07.06.2016 -

Bob ‘de verbouwer’ Sikkes (50), bekend van tv-programma’s als Tv-makelaar en Bouwval gezocht, woont op een bovenwoning in Amsterdam. Hij heeft geen tuin, wél een prachtig dakterras dat net verbouwd is.“Ik vind het leuk als de planten in het voorjaar weer gaan bloeien.”


Wat betekent je dakterras voor jou?
“Best veel eigenlijk. Door mijn werk zie ik veel mooie huizen, dat maakt me weleens onrustig. Maar in plaats van in een huis met een tuin woon ik het liefste boven, mét een dakterras. In dit huis valt het licht zo mooi naar binnen en er is zo veel buitenruimte, dat ik hier na zestien jaar nog steeds zit. Al hebben we al wel ongeveer zeventien verbou- wingen achter de rug.”

Zat het er als kind al in, dat je aannemer zou worden?
“Ja, toen ik klein was, liep ik al door de straten en keek ik welke huizen ik mooi vond. Mijn broers en ik mochten een keer allemaal een abonnement op een tijdschrift uitzoeken. Mijn jongste broer koos de Donald Duck, mijn oudste broer Kijk en ik Eigen huis & interieur. Ik bewaarde ze allemaal onder mijn bed. Toen was ik pas tien.”

Hoe ben je ontdekt voor televisie?
“Ik ben daar tien jaar geleden voor gevraagd. In een restaurant raakte ik in gesprek met een vrouw die voor de tv werkte. Ik vertelde dat ik bouwkunde had gestudeerd, maar dat ik geen gelijkgestemde kon vinden met wie ik wilde samenwerken. Grappig, zei ze, ze vond mij helemaal geen jongen voor de bouw. En ze had een zwager met een bouwbedrijf die eigenlijk ook geen type voor de bouw was. Ik vroeg haar zijn nummer en na vijf minuten praten, wisten Marius en ik dat we moesten gaan samenwerken. Uiteindelijk zijn we zelfs compagnons geworden in zijn bouwbedrijf. Een week na mijn ontmoeting met die vrouw belde de productiemaatschappij

Lees het hele interview met Bob in Vriendin 23, vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |