×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: 'Mijn man is verslaafd aan gamen en dat kost ons ons huwelijk'

Vriendin 23: 'Mijn man is verslaafd aan gamen en dat kost ons ons huwelijk'
06.06.2016 - Redactie Vriendin

Daniëlle (42) en Alex zijn vijftien jaar bij elkaar. Sinds twee jaar zit Alex in de WW en gaat al zijn vrije tijd op aan gamen. "Hoe boos ik ook word, het haalt niks uit. Alex zit in een soort bubbel."


'Als ik ’s avonds uit mijn werk kwam, zat hij nog steeds achter dat ding’

 

Daniëlle: “Sinds twee jaar heeft mijn man Alex een nieuwe grote liefde, er is een ander in het spel. In dit geval heet ze geen ‘Saskia’ of ‘Marianne’; ik moet hem delen met Call of Duty, GTA en Gran Turismo. Het gaat om videogames. Ook al klinkt het misschien overdreven, het voelt alsof mijn man vreemd gaat en zijn interesse in mij is verloren. Al zijn vrije tijd en ook onze tijd samen wordt opgeslokt en ik sta erbij en kijk ernaar, zonder dat ik er ook maar iets aan kan veranderen.”

Riante bonus
“Het begon twee jaar geleden. Alex raakte plotseling zijn baan kwijt. Hij had een leuke uitdagende baan als vertegenwoordiger buitendienst, waardoor hij elke dag in de auto zat en langs artsen en ziekenhuizen ging om bepaalde medicijnen te verkopen. Toen het bedrijf slecht ging en er ontslagen vielen, moest hij eruit.

Dat was een klap voor ons allebei. We hadden een hypotheek afgesloten op twee salarissen, we hadden een kind en waren gewend aan een bepaalde levensstandaard. Wel kreeg Alex een WW-uitkering en nog een riante bonus van € 15.000 mee. Tienduizend euro gebruikten we om een gedeelte van de hypotheek mee af te lossen, zodat onze vaste lasten lager werden. Mijn baas vroeg ik of ik een extra dag erbij kon krijgen. Ik werk in de zorg. Gelukkig kon dat. Ik werk nu 32 uur in plaats van 24 uur. En omdat Alex nu thuis is, konden we ook de naschoolse opvang afzeggen. Zo redden we het nu financieel.

Van het restant van zijn vergoeding kocht Alex een computer. Handig om online te kunnen solliciteren, banensites te bezoeken en eventueel een cursus te volgen om zich om te scholen. Maar dat is niet helemaal uitgekomen. Alex ontdekte de wereld van de videospelletjes en was al snel verslaafd aan gamen. Op een enkele sollicitatiebrief na dient zijn computer sindsdien meer als gamecontroller dan als een middel om zijn kans op een baan te vergroten.”

Onschuldig tijdverdrijf
“In eerste instantie zag ik het gamen nog als onschuldig tijdverdrijf. Leuk dat hij iets om handen had in de tijd dat Mats naar school was. Van mij hoefde Alex niet ineens het huishouden te gaan doen. Ik had medelijden met hem, vond het best zwaar dat hij als gezonde Hollandse, hardwerkende man ineens doelloos thuis kwam te zitten. In het begin vond ik het ook wel vertederend dat hij zo warm kon lopen voor een race- of schietspelletje.

Maar al gauw irriteerde het me. Als ik ’s morgens opstond en voor ons gezin brood smeerde, kroop Alex, nog in pyjama, achter de computer in de huiskamer. Maar als ik ’s avonds weer uit mijn werk kwam, zat hij nog steeds achter dat ding. Hij had zich wel al aangekleed en Mats van school gehaald, maar Mats moest zichzelf maar vermaken. Hij liet hem gewoon alleen buiten spelen of zette hem voor de tv. Ik vond het zo zielig. Dat was niet de bedoeling van opvang door papa! Ook het boodschapje dat ik Alex soms vroeg te doen, vergat hij te halen en de vieze ontbijtbordjes stonden nog gewoon op tafel.”

Staat jouw relatie net als Daniëlles huwelijk onder druk door een ver- slaving? Mail jouw verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |