×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: 'Mijn man is verslaafd aan gamen en dat kost ons ons huwelijk'

Vriendin 23: 'Mijn man is verslaafd aan gamen en dat kost ons ons huwelijk'
06.06.2016 - Redactie Vriendin

Daniëlle (42) en Alex zijn vijftien jaar bij elkaar. Sinds twee jaar zit Alex in de WW en gaat al zijn vrije tijd op aan gamen. "Hoe boos ik ook word, het haalt niks uit. Alex zit in een soort bubbel."


'Als ik ’s avonds uit mijn werk kwam, zat hij nog steeds achter dat ding’

 

Daniëlle: “Sinds twee jaar heeft mijn man Alex een nieuwe grote liefde, er is een ander in het spel. In dit geval heet ze geen ‘Saskia’ of ‘Marianne’; ik moet hem delen met Call of Duty, GTA en Gran Turismo. Het gaat om videogames. Ook al klinkt het misschien overdreven, het voelt alsof mijn man vreemd gaat en zijn interesse in mij is verloren. Al zijn vrije tijd en ook onze tijd samen wordt opgeslokt en ik sta erbij en kijk ernaar, zonder dat ik er ook maar iets aan kan veranderen.”

Riante bonus
“Het begon twee jaar geleden. Alex raakte plotseling zijn baan kwijt. Hij had een leuke uitdagende baan als vertegenwoordiger buitendienst, waardoor hij elke dag in de auto zat en langs artsen en ziekenhuizen ging om bepaalde medicijnen te verkopen. Toen het bedrijf slecht ging en er ontslagen vielen, moest hij eruit.

Dat was een klap voor ons allebei. We hadden een hypotheek afgesloten op twee salarissen, we hadden een kind en waren gewend aan een bepaalde levensstandaard. Wel kreeg Alex een WW-uitkering en nog een riante bonus van € 15.000 mee. Tienduizend euro gebruikten we om een gedeelte van de hypotheek mee af te lossen, zodat onze vaste lasten lager werden. Mijn baas vroeg ik of ik een extra dag erbij kon krijgen. Ik werk in de zorg. Gelukkig kon dat. Ik werk nu 32 uur in plaats van 24 uur. En omdat Alex nu thuis is, konden we ook de naschoolse opvang afzeggen. Zo redden we het nu financieel.

Van het restant van zijn vergoeding kocht Alex een computer. Handig om online te kunnen solliciteren, banensites te bezoeken en eventueel een cursus te volgen om zich om te scholen. Maar dat is niet helemaal uitgekomen. Alex ontdekte de wereld van de videospelletjes en was al snel verslaafd aan gamen. Op een enkele sollicitatiebrief na dient zijn computer sindsdien meer als gamecontroller dan als een middel om zijn kans op een baan te vergroten.”

Onschuldig tijdverdrijf
“In eerste instantie zag ik het gamen nog als onschuldig tijdverdrijf. Leuk dat hij iets om handen had in de tijd dat Mats naar school was. Van mij hoefde Alex niet ineens het huishouden te gaan doen. Ik had medelijden met hem, vond het best zwaar dat hij als gezonde Hollandse, hardwerkende man ineens doelloos thuis kwam te zitten. In het begin vond ik het ook wel vertederend dat hij zo warm kon lopen voor een race- of schietspelletje.

Maar al gauw irriteerde het me. Als ik ’s morgens opstond en voor ons gezin brood smeerde, kroop Alex, nog in pyjama, achter de computer in de huiskamer. Maar als ik ’s avonds weer uit mijn werk kwam, zat hij nog steeds achter dat ding. Hij had zich wel al aangekleed en Mats van school gehaald, maar Mats moest zichzelf maar vermaken. Hij liet hem gewoon alleen buiten spelen of zette hem voor de tv. Ik vond het zo zielig. Dat was niet de bedoeling van opvang door papa! Ook het boodschapje dat ik Alex soms vroeg te doen, vergat hij te halen en de vieze ontbijtbordjes stonden nog gewoon op tafel.”

Staat jouw relatie net als Daniëlles huwelijk onder druk door een ver- slaving? Mail jouw verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!