×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Bij twijfel, toch doen!

Vriendin 23: Bij twijfel, toch doen!
06.06.2016 - Redactie Vriendin

Wel? Niet? Of toch wel? O, die twijfel als je een grote knoop moet doorhakken. Daniëlle, Jacklyn, Karin en Eva weten inmiddels uit ervaring wat het je oplevert als je er gewoon voor gaat!


Daniëlle (25)
Twijfel: Neem ik wel of geen maagverkleining? 


Daniëlle: “Eten heeft me altijd troost gegeven. Ik at veel en ging gerust ’s nachts op zoek naar iets lekkers. Ik probeerde talloze diëten en bezocht diëtisten, maar de vele kilo’s die ik afviel, at ik er altijd weer aan. Mijn conditie was slecht. Zwemmen deed ik niet, ik schaamde me voor mijn lijf.
Er moest iets gebeuren, ik was nog zo jong. Als ik zou wachten, zou ik misschien blijvende schade aan mijn overgewicht overhouden.Toen zag ik een programma op tv over een maagverkleining. Zou dat een oplossing zijn? Ik twijfelde: was ik niet te jong? Zou het wel vergoed worden? Wat zou mijn omgeving denken? Maar bovenal: was het wel écht nodig? Zou ik het niet toch nog een keer op eigen kracht moeten proberen?

De intake bij de kliniek maakte mijn twijfel nog erger: ik kreeg heftige beelden te zien. Een maagverkleining is pittig en ik vond het doodeng.Tot het allerlaatste moment twijfelde ik. Uiteindelijk besloot ik dat dit het beste was,ik ging ervoor.Toen ik wakker werd uit de narcose, was ik zo blij dat het voorbij was. Nu kon ik niet meer terug.

In Vriendin 23 spreken nog meer lezeressen hun twijfels uit. Vriendin 23 ligt woensdag in de winkels!

Twijfel jij ook over een belangrijke beslissing? Deel je zorgen (anoniem) met elkaar op ons forum of mail jouw verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |