×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Bij twijfel, toch doen!

Vriendin 23: Bij twijfel, toch doen!
06.06.2016 - Redactie Vriendin

Wel? Niet? Of toch wel? O, die twijfel als je een grote knoop moet doorhakken. Daniëlle, Jacklyn, Karin en Eva weten inmiddels uit ervaring wat het je oplevert als je er gewoon voor gaat!


Daniëlle (25)
Twijfel: Neem ik wel of geen maagverkleining? 


Daniëlle: “Eten heeft me altijd troost gegeven. Ik at veel en ging gerust ’s nachts op zoek naar iets lekkers. Ik probeerde talloze diëten en bezocht diëtisten, maar de vele kilo’s die ik afviel, at ik er altijd weer aan. Mijn conditie was slecht. Zwemmen deed ik niet, ik schaamde me voor mijn lijf.
Er moest iets gebeuren, ik was nog zo jong. Als ik zou wachten, zou ik misschien blijvende schade aan mijn overgewicht overhouden.Toen zag ik een programma op tv over een maagverkleining. Zou dat een oplossing zijn? Ik twijfelde: was ik niet te jong? Zou het wel vergoed worden? Wat zou mijn omgeving denken? Maar bovenal: was het wel écht nodig? Zou ik het niet toch nog een keer op eigen kracht moeten proberen?

De intake bij de kliniek maakte mijn twijfel nog erger: ik kreeg heftige beelden te zien. Een maagverkleining is pittig en ik vond het doodeng.Tot het allerlaatste moment twijfelde ik. Uiteindelijk besloot ik dat dit het beste was,ik ging ervoor.Toen ik wakker werd uit de narcose, was ik zo blij dat het voorbij was. Nu kon ik niet meer terug.

In Vriendin 23 spreken nog meer lezeressen hun twijfels uit. Vriendin 23 ligt woensdag in de winkels!

Twijfel jij ook over een belangrijke beslissing? Deel je zorgen (anoniem) met elkaar op ons forum of mail jouw verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |