×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer
31.05.2016 -

Achter de prachtige Brabantse woonboerderij van de ‘grande dame’ – want Sandra Reemer (65) kan bogen op een mooie carrière in de Nederlandse muziekwereld en ver daarbuiten – begint haar geweldige bostuin. Mét tuinkabouters. “Wist je dat die natuurgeesten schijnen aan te trekken?”


'Mijn tuin is mijn alles, mijn eiland

 

Meteen bij onze ontmoeting verontschuldigt Sandra zich: ze is niet in zo’n goede stemming, want haar vader is ziek. Hij is 96 en heeft longontsteking. Ze maakt zich zorgen over hem.

Wat vervelend dat je vader ziek is. Jullie hebben een goede band, hè? “Klopt, ik ben heel close met allebei mijn ouders. Ze wonen hier in het dorp en ik bel ze elke dag om te vragen hoe ze geslapen hebben. Daarna ga ik bij ze langs. Meestal neem ik dan ook een alternatief middel voor ze mee: cannabispasta. Dat is goed voor hun weerstand. En het helpt. Ze zijn broos omdat ze op leeftijd zijn, maar ze zijn ook heel veerkrachtig. Al heb ik die longontsteking van mijn vader er niet mee kunnen voorkomen. Maar laten we niet meer over mijn vader praten, anders word ik emotioneel.”

Goed, we hebben het gewoon over je prachtige huis. Hoe ben je daaraan gekomen?
“Dat heb ik te danken aan mijn moeder. Ik was al jong succesvol met zingen en verdiende toen al aardig wat geld. Mijn moeder zei dat ik het goed moest besteden, bijvoorbeeld aan een huis, want dat is blijvend. Een boerderij met een grote tuin leek mij wel wat. Ze vroeg aan een boer uit het dorp of hij niet iets voor me wist. Ik was 21 toen ik mijn eigen boerderij kocht – de koeien stonden zelfs nog in de stal – en ik woon er nog steeds.”

Wat betekent je tuin voor je?
“Het is mijn alles: mijn eiland, een veilige haven waarin ik me kan terugtrekken. Ik voel me er gelukkig. Ik heb weleens van mensen die energieën kunnen voelen gehoord dat ik een helende tuin heb, met een positieve energie. En zo voelt het ook. Laatst kwamen hier mensen met een hond die anders heel druk is, maar in mijn tuin was hij rustig. Misschien komt het door de tamme kastanjebomen waarvan ik er veel heb. Dat schijnen de bomen te zijn met de meest helende energie. Als ik veel bezig ben in de natuur, word ik gewoon helemaal blij.”

Als je terugkijkt op je leven, waar ben je dan tevreden over?
“Waar ik het meest tevreden over ben, is dat ik alles in mijn carrière op eigen kracht heb bereikt. Waarschijnlijk ga ik binnenkort ook weer het theater in, waar ik ook naar uitkijk.”

Lees het hele interview met Sandra in Vriendin 22. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |