×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer
31.05.2016 -

Achter de prachtige Brabantse woonboerderij van de ‘grande dame’ – want Sandra Reemer (65) kan bogen op een mooie carrière in de Nederlandse muziekwereld en ver daarbuiten – begint haar geweldige bostuin. Mét tuinkabouters. “Wist je dat die natuurgeesten schijnen aan te trekken?”


'Mijn tuin is mijn alles, mijn eiland

 

Meteen bij onze ontmoeting verontschuldigt Sandra zich: ze is niet in zo’n goede stemming, want haar vader is ziek. Hij is 96 en heeft longontsteking. Ze maakt zich zorgen over hem.

Wat vervelend dat je vader ziek is. Jullie hebben een goede band, hè? “Klopt, ik ben heel close met allebei mijn ouders. Ze wonen hier in het dorp en ik bel ze elke dag om te vragen hoe ze geslapen hebben. Daarna ga ik bij ze langs. Meestal neem ik dan ook een alternatief middel voor ze mee: cannabispasta. Dat is goed voor hun weerstand. En het helpt. Ze zijn broos omdat ze op leeftijd zijn, maar ze zijn ook heel veerkrachtig. Al heb ik die longontsteking van mijn vader er niet mee kunnen voorkomen. Maar laten we niet meer over mijn vader praten, anders word ik emotioneel.”

Goed, we hebben het gewoon over je prachtige huis. Hoe ben je daaraan gekomen?
“Dat heb ik te danken aan mijn moeder. Ik was al jong succesvol met zingen en verdiende toen al aardig wat geld. Mijn moeder zei dat ik het goed moest besteden, bijvoorbeeld aan een huis, want dat is blijvend. Een boerderij met een grote tuin leek mij wel wat. Ze vroeg aan een boer uit het dorp of hij niet iets voor me wist. Ik was 21 toen ik mijn eigen boerderij kocht – de koeien stonden zelfs nog in de stal – en ik woon er nog steeds.”

Wat betekent je tuin voor je?
“Het is mijn alles: mijn eiland, een veilige haven waarin ik me kan terugtrekken. Ik voel me er gelukkig. Ik heb weleens van mensen die energieën kunnen voelen gehoord dat ik een helende tuin heb, met een positieve energie. En zo voelt het ook. Laatst kwamen hier mensen met een hond die anders heel druk is, maar in mijn tuin was hij rustig. Misschien komt het door de tamme kastanjebomen waarvan ik er veel heb. Dat schijnen de bomen te zijn met de meest helende energie. Als ik veel bezig ben in de natuur, word ik gewoon helemaal blij.”

Als je terugkijkt op je leven, waar ben je dan tevreden over?
“Waar ik het meest tevreden over ben, is dat ik alles in mijn carrière op eigen kracht heb bereikt. Waarschijnlijk ga ik binnenkort ook weer het theater in, waar ik ook naar uitkijk.”

Lees het hele interview met Sandra in Vriendin 22. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!