×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer
31.05.2016 -

Achter de prachtige Brabantse woonboerderij van de ‘grande dame’ – want Sandra Reemer (65) kan bogen op een mooie carrière in de Nederlandse muziekwereld en ver daarbuiten – begint haar geweldige bostuin. Mét tuinkabouters. “Wist je dat die natuurgeesten schijnen aan te trekken?”


'Mijn tuin is mijn alles, mijn eiland

 

Meteen bij onze ontmoeting verontschuldigt Sandra zich: ze is niet in zo’n goede stemming, want haar vader is ziek. Hij is 96 en heeft longontsteking. Ze maakt zich zorgen over hem.

Wat vervelend dat je vader ziek is. Jullie hebben een goede band, hè? “Klopt, ik ben heel close met allebei mijn ouders. Ze wonen hier in het dorp en ik bel ze elke dag om te vragen hoe ze geslapen hebben. Daarna ga ik bij ze langs. Meestal neem ik dan ook een alternatief middel voor ze mee: cannabispasta. Dat is goed voor hun weerstand. En het helpt. Ze zijn broos omdat ze op leeftijd zijn, maar ze zijn ook heel veerkrachtig. Al heb ik die longontsteking van mijn vader er niet mee kunnen voorkomen. Maar laten we niet meer over mijn vader praten, anders word ik emotioneel.”

Goed, we hebben het gewoon over je prachtige huis. Hoe ben je daaraan gekomen?
“Dat heb ik te danken aan mijn moeder. Ik was al jong succesvol met zingen en verdiende toen al aardig wat geld. Mijn moeder zei dat ik het goed moest besteden, bijvoorbeeld aan een huis, want dat is blijvend. Een boerderij met een grote tuin leek mij wel wat. Ze vroeg aan een boer uit het dorp of hij niet iets voor me wist. Ik was 21 toen ik mijn eigen boerderij kocht – de koeien stonden zelfs nog in de stal – en ik woon er nog steeds.”

Wat betekent je tuin voor je?
“Het is mijn alles: mijn eiland, een veilige haven waarin ik me kan terugtrekken. Ik voel me er gelukkig. Ik heb weleens van mensen die energieën kunnen voelen gehoord dat ik een helende tuin heb, met een positieve energie. En zo voelt het ook. Laatst kwamen hier mensen met een hond die anders heel druk is, maar in mijn tuin was hij rustig. Misschien komt het door de tamme kastanjebomen waarvan ik er veel heb. Dat schijnen de bomen te zijn met de meest helende energie. Als ik veel bezig ben in de natuur, word ik gewoon helemaal blij.”

Als je terugkijkt op je leven, waar ben je dan tevreden over?
“Waar ik het meest tevreden over ben, is dat ik alles in mijn carrière op eigen kracht heb bereikt. Waarschijnlijk ga ik binnenkort ook weer het theater in, waar ik ook naar uitkijk.”

Lees het hele interview met Sandra in Vriendin 22. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |