×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: Vriendinnen via social media

Vriendin 22: Vriendinnen via social media
30.05.2016 - Redactie Vriendin

Dankzij een berichtje op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn werden deze vrouwen beste vriendinnen.


Marlies (26) en Jorian (26)
Vriendinnen geworden via : Instagram

'Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen'

 

Marlies : “Wat een vrolijke, gezellige meid. Dat dacht ik toen ik Jorian drie jaar geleden voor het eerst zag. Ik ging bij haar langs om haar studentenkamer in Leiden te bekijken. Een paar dagen eerder had ik op Instagram gemeld dat ik woonruimte zocht in verband met mijn stage op een redactie. Jorian volgde mij op Instagram en reageerde meteen. Ze kende iemand die een kamer te huur had en ging zelf ook verhuizen, dus misschien kon ze me helpen. Ik vond het leuk dat ze meedacht. Uiteindelijk vond ik via een andere weg woonruimte, in Haarlem,maar Jorian en ik hielden wel contact.


Vlak nadat ik in mijn nieuwe huis was ingetrokken, stond zij met een grote bos zonnebloemen op de stoep. Heel attent. Ze kwam mijn nieuwe stek bekijken en bleef meteen eten. Sinds dat moment zijn we vriendinnen. We houden allebei erg van interieurspullen: Jorian werkt in een woonwinkeltje en ik heb een interieurblog. En ook qua kleding, muziek en boeken hebben we dezelfde smaak.”

Jorian: “Vroeger zat ik op het sociale netwerk CU2, een voorloper van Hyves, en daar heb ik ook een aantal vriendinnen aan overgehouden.Voor mij is het dus niet verrassend dat ik Marlies via internet heb leren kennen. Ik volgde haar blog en Instagram-profiel al een tijdje. Ze postte daar berichten over persoonlijke interesses, interieur bijvoorbeeld, waar ik me goed in kon vinden. Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen. Het gesprek verliep zo spontaan en makkelijk, dat we allebei het gevoel hadden dat we elkaar al een tijd kenden. Inmiddels zijn we al bijna vier jaar dikke vriendinnen. We kunnen altijd bij elkaar terecht: voor leuke dingen, maar ook als we ergens mee zitten.

De vader van Marlies is een paar jaar geleden overleden aan longkanker en mijn moeder heeft borstkanker gehad. Dat is gelukkig goed gekomen. Door wat we hebben meegemaakt, begrijpen Marlies en ik elkaars zorgen en verdriet als geen ander.”

Lees de rest van de verhalen in Vriendin 22. Heb jij jouw vriendin ook op social media ontmoet? Deel het op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |