×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: Vriendinnen via social media

Vriendin 22: Vriendinnen via social media
30.05.2016 - Redactie Vriendin

Dankzij een berichtje op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn werden deze vrouwen beste vriendinnen.


Marlies (26) en Jorian (26)
Vriendinnen geworden via : Instagram

'Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen'

 

Marlies : “Wat een vrolijke, gezellige meid. Dat dacht ik toen ik Jorian drie jaar geleden voor het eerst zag. Ik ging bij haar langs om haar studentenkamer in Leiden te bekijken. Een paar dagen eerder had ik op Instagram gemeld dat ik woonruimte zocht in verband met mijn stage op een redactie. Jorian volgde mij op Instagram en reageerde meteen. Ze kende iemand die een kamer te huur had en ging zelf ook verhuizen, dus misschien kon ze me helpen. Ik vond het leuk dat ze meedacht. Uiteindelijk vond ik via een andere weg woonruimte, in Haarlem,maar Jorian en ik hielden wel contact.


Vlak nadat ik in mijn nieuwe huis was ingetrokken, stond zij met een grote bos zonnebloemen op de stoep. Heel attent. Ze kwam mijn nieuwe stek bekijken en bleef meteen eten. Sinds dat moment zijn we vriendinnen. We houden allebei erg van interieurspullen: Jorian werkt in een woonwinkeltje en ik heb een interieurblog. En ook qua kleding, muziek en boeken hebben we dezelfde smaak.”

Jorian: “Vroeger zat ik op het sociale netwerk CU2, een voorloper van Hyves, en daar heb ik ook een aantal vriendinnen aan overgehouden.Voor mij is het dus niet verrassend dat ik Marlies via internet heb leren kennen. Ik volgde haar blog en Instagram-profiel al een tijdje. Ze postte daar berichten over persoonlijke interesses, interieur bijvoorbeeld, waar ik me goed in kon vinden. Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen. Het gesprek verliep zo spontaan en makkelijk, dat we allebei het gevoel hadden dat we elkaar al een tijd kenden. Inmiddels zijn we al bijna vier jaar dikke vriendinnen. We kunnen altijd bij elkaar terecht: voor leuke dingen, maar ook als we ergens mee zitten.

De vader van Marlies is een paar jaar geleden overleden aan longkanker en mijn moeder heeft borstkanker gehad. Dat is gelukkig goed gekomen. Door wat we hebben meegemaakt, begrijpen Marlies en ik elkaars zorgen en verdriet als geen ander.”

Lees de rest van de verhalen in Vriendin 22. Heb jij jouw vriendin ook op social media ontmoet? Deel het op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |