×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 21: Nadine is zwanger van haar twaalfde kind

Vriendin 21: Nadine is zwanger van haar twaalfde kind
24.05.2016 - Redactie Vriendin

Nadine (37) en Michel (54) hebben elf kinderen en nummertje twaalf is onderweg. Dat ze een groot gezin wilde, wist Nadine al van jongs af aan, maar aan gezinsplanning heeft het stel nooit gedaan. “Hoeveel kinderen we precies wilden, wisten we vooraf niet. Dat is een gevoelskwestie."


'Dit wordt echt ons allerlaatste kindje'

Nadine: “Ik was zwanger van wat ons zevende kind had moeten zijn, toen ik tijdens de twaalfwekenecho hoorde dat het fout was: het vruchtje was gestopt met groeien. Ik was in tranen, maar de verloskundige reageerde heel bot: ‘Wat maakt het uit, jij kunt zo makkelijk kinderen krijgen!’ Op dat moment was ik niet alleen verdrietig, maar ook boos. Dit zeg je toch niet tegen een zwangere vrouw die net hoort dat het mis is? Ik ben nooit meer naar die verloskundige teruggegaan. Een miskraam is altijd heftig, of het je eerste of zevende zwangerschap is. Afgelopen december kreeg ik weer een miskraam en ons hele gezin was er kapot van. We verlangden allemaal zo naar deze baby. Ik ben daarom extra angstig nu ik weer zwanger ben. We hopen allemaal dat het goed gaat, want dit wordt ons allerlaatste kindje.”

Vroeg beginnen
“Michel en ik hebben samen elf kinderen: Damian (19), Shenna (15), Yalena (13), Romano (11), Jayden (9), Lorena (7), Lyvana (6), tweeling Giyano en Djinoh (4), Giulia (3) en Djayla (2). Ik ben nu tien weken zwanger van ons twaalfde kind. Mijn droom is uitgekomen, moeder worden van een groot gezin is altijd mijn wens geweest. Als kind kon ik uren spelen met barbies en poppen en vertelde ik mijn moeder dat ik later heel veel kinderen wilde en dat ik later graag wilde werken met kinderen. Mijn moeder begreep dat. Zelf ben ik een nakomertje, ik heb twee halfbroers, maar zij komt ook uit een groot gezin en ze is stapeldol op kinderen. Ik denk dat het met cultuur te maken heeft. Mijn moeder komt uit Macedonië, gezinnen met zes of zeven kinderen zijn daar heel gewoon. Toen ik op mijn vijftiende Michel leerde kennen, waren we eerst alleen goede vrienden. Pas later sloeg er een vonk over en maakten we toekomstplannen. Michel had op dat moment al een dochter uit een eerder huwelijk, die nu 27 is, maar zij woonde niet bij hem. Ook hij verlangde naar een groot gezin. Heel bewust ben ik op mijn achttiende zwanger geworden. Wij wilden graag een groot gezin en dan moet je vroeg beginnen. Toch is onze oudste, Damian, vier jaar ouder dan onze tweede, Shenna. Opnieuw zwanger worden lukte maar niet en ik vreesde dat we het bij één kind moesten laten. We zijn zelfs nog naar het ziekenhuis geweest om uit te laten zoeken of we soms verminderd vruchtbaar waren. Maar net voordat Michel zich zou laten onderzoeken, raakte ik gelukkig spontaan zwanger."

Lees het hele verhaal in Vriendin 21.

Heb jij ook zo’n groot gezin of vind je één kind meer dan genoeg? Deel je ervaringen hieronder of op ons forum. 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 do 26 mei '16 05:42

  Bewondering voor deze vrouw. Zelf hebben wij heel bewust gekozen voor 1 kind. Onze zoon is nu 4,5 jaar. Ik moet er dan ook werkelijk niet aan denken om weer zwanger te zijn, bevallen, luiers, slapelozenachten enz. Voor mijn zwangerschap hadden we al besloten dat het bij 1 zou blijven. Mijn man is enig kind. Die zegt; wat je niet hebt mis je ook niet. Ik heb zelf een zus, waar het al van kinds af aan niet mee botert. En nu ook geen contact meer mee is. Maar als iemand graag 12 kinderen wil hebben is de dat natuurlijk ook goed! Ieder zijn ding toch?! Veel geluk met je gezin!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jun '16 22:27

  Ook bewondering voor deze vrouw. Zelf heb ik "maar" de helft van het aantal kinderen dat zij heeft. Ook al een groot gezin dus. Maar al die zwangerschappen en bevallingen zijn een ontzettende aanslag op mijn gezondheid geweest. Nog een baby..het blijft geweldig. Maar ik ben inmiddels 38 en ben heel blij met mijn 3 jongens en 3 meisjes.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |