×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Waarom je ó zo trots mag zijn op je vrouwelijke rondingen

Waarom je ó zo trots mag zijn op je vrouwelijke rondingen
19.05.2016 -

Er zijn zoveel redenen om van je lichaam te houden. Misschien heb jij niet die platte buik, mooie borsten én smalle taille die je wilt, maar wat maakt dat uit? Elk vrouwenlichaam is anders. Een maatje meer? Be proud!


In Vriendin 20 showt plus size model Mayra Louise, trendy kleding voor vrouwen met net iets meer vorm. De shoot bestaat uit verschillende leuke outfits. Van een chique jas tot prachtige skinny jeans. Mode inspiratie nodig? Bij ons ben je aan het goede adres. Wie weet geeft het je nóg eens extra motivatie om je lichaam te showen, want dat mag!

 

 

 

Ook Mayra Louise is het daar mee eens.  ‘Met een grote maat hoef je je helemaal niet te verstoppen.’ Je kunt blijven experimenteren met verschillende kleding en printjes. Jij moet je echt door niets of niemand tegen laten houden. Op haar blog, The Publisized spoort zij in al haar artikelen en nieuws items, vrouwen aan blij te zijn met hun lichaam. Ze gaat dan ook uit van de lijfspreuk: Happy is not a dress size. En wij zijn het daar mee eens, Mayra!

Maar weten jullie dat er nog meer voordelen zijn aan het hebben van net iets meer vorm? David Brainbridge, evolutionair bioloog aan de Cambridge University, ging op zoek naar de oorsprong van vrouwelijke vormen. Het eindresultaat was het boek Curvology. Volgens Bainbridge was de mens allang uitgestorven als vrouwen geen rondingen, heupen en borsten hadden gehad. De mens heeft rondingen nodig om te overleven. Het is het oerinstinct.

Curves en vrouwelijke vormen zijn belangrijk voor je gezondheid. Vetweefsel heeft beschermende effecten op onze dagelijkse gezondheid. Het beschermt tegen hartziekten, diabetes, kanker en andere aandoeningen.

Maar gezond vet is ook belangrijk voor onze vruchtbaarheid. Wanneer je een te laag gewicht hebt, beschermt het lichaam zich tegen een zwangerschap. Jouw lichaam is niet klaar om zwanger te worden en schakelt uit zichzelf de ovulatie en soms zelfs menstruatie uit. Naast het feit dat je lichaam hier mee bezig is, zijn mannen ook dol op vrouwen met rondingen. Onbewust weten ze dat een ronde vrouw hen kan voorzien van gezonde kinderen.

Maar hier houdt het nog niet bij op. Onderzoek laat zien dat vrouwen met meer rondingen ook nog eens kinderen baren met een hoger IQ. Jouw kinderen hebben tijdens je zwangerschap de kans om zich volledig te ontplooien, de hersenen zijn bij de geboorte meer ontwikkelt dan bij een vrouw met minder rondingen, vertelt onderzoeker Will Lassek tegen de Sunday Times

Zo zijn er ontzettend veel voordelen en mag jij je absoluut zeker voelen wanneer je een maatje meer hebt. Maar dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat vrouwen met minder rondingen niet prachtig zijn. Het gaat erom dat je blij bent met je eigen lichaamsvorm. Want daar mogen wij vrouwen maar al te trots op zijn. Kortom: wat of wie je ook bent, welke lichaamsvorm je ook hebt. Wees blij! Happy is not a dress size. 

Bekijk in onderstaand filmpje de curved shoot met Mayra Louise! Ben je meteen enthousiast en wil je de kleren kopen? Kijk dan op onze Waar te Koop pagina en laat weten welk setje jouw favoriet is. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |