×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Waarom je ó zo trots mag zijn op je vrouwelijke rondingen

Waarom je ó zo trots mag zijn op je vrouwelijke rondingen
19.05.2016 -

Er zijn zoveel redenen om van je lichaam te houden. Misschien heb jij niet die platte buik, mooie borsten én smalle taille die je wilt, maar wat maakt dat uit? Elk vrouwenlichaam is anders. Een maatje meer? Be proud!


In Vriendin 20 showt plus size model Mayra Louise, trendy kleding voor vrouwen met net iets meer vorm. De shoot bestaat uit verschillende leuke outfits. Van een chique jas tot prachtige skinny jeans. Mode inspiratie nodig? Bij ons ben je aan het goede adres. Wie weet geeft het je nóg eens extra motivatie om je lichaam te showen, want dat mag!

 

 

 

Ook Mayra Louise is het daar mee eens.  ‘Met een grote maat hoef je je helemaal niet te verstoppen.’ Je kunt blijven experimenteren met verschillende kleding en printjes. Jij moet je echt door niets of niemand tegen laten houden. Op haar blog, The Publisized spoort zij in al haar artikelen en nieuws items, vrouwen aan blij te zijn met hun lichaam. Ze gaat dan ook uit van de lijfspreuk: Happy is not a dress size. En wij zijn het daar mee eens, Mayra!

Maar weten jullie dat er nog meer voordelen zijn aan het hebben van net iets meer vorm? David Brainbridge, evolutionair bioloog aan de Cambridge University, ging op zoek naar de oorsprong van vrouwelijke vormen. Het eindresultaat was het boek Curvology. Volgens Bainbridge was de mens allang uitgestorven als vrouwen geen rondingen, heupen en borsten hadden gehad. De mens heeft rondingen nodig om te overleven. Het is het oerinstinct.

Curves en vrouwelijke vormen zijn belangrijk voor je gezondheid. Vetweefsel heeft beschermende effecten op onze dagelijkse gezondheid. Het beschermt tegen hartziekten, diabetes, kanker en andere aandoeningen.

Maar gezond vet is ook belangrijk voor onze vruchtbaarheid. Wanneer je een te laag gewicht hebt, beschermt het lichaam zich tegen een zwangerschap. Jouw lichaam is niet klaar om zwanger te worden en schakelt uit zichzelf de ovulatie en soms zelfs menstruatie uit. Naast het feit dat je lichaam hier mee bezig is, zijn mannen ook dol op vrouwen met rondingen. Onbewust weten ze dat een ronde vrouw hen kan voorzien van gezonde kinderen.

Maar hier houdt het nog niet bij op. Onderzoek laat zien dat vrouwen met meer rondingen ook nog eens kinderen baren met een hoger IQ. Jouw kinderen hebben tijdens je zwangerschap de kans om zich volledig te ontplooien, de hersenen zijn bij de geboorte meer ontwikkelt dan bij een vrouw met minder rondingen, vertelt onderzoeker Will Lassek tegen de Sunday Times

Zo zijn er ontzettend veel voordelen en mag jij je absoluut zeker voelen wanneer je een maatje meer hebt. Maar dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat vrouwen met minder rondingen niet prachtig zijn. Het gaat erom dat je blij bent met je eigen lichaamsvorm. Want daar mogen wij vrouwen maar al te trots op zijn. Kortom: wat of wie je ook bent, welke lichaamsvorm je ook hebt. Wees blij! Happy is not a dress size. 

Bekijk in onderstaand filmpje de curved shoot met Mayra Louise! Ben je meteen enthousiast en wil je de kleren kopen? Kijk dan op onze Waar te Koop pagina en laat weten welk setje jouw favoriet is. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |