×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nance Coolen over Kanjers van Kinderen: 'Bij elk kuchje van mijn zoon werd ik extra alert'

Nance Coolen over Kanjers van Kinderen: 'Bij elk kuchje van mijn zoon werd ik extra alert'
17.05.2016 -

Nance (42) is heel happy, met vriend Pico (41), zoon Robin (7) én met haar baan bij RTL. Al kwam haar nieuwe programma, over jonge kankerpatiëntjes, soms ook dichtbij: "Heftig om te zien wat kinderen met kanker en hun gezinnen doormaken."


In haar nieuwe programma Kanjers van kinderen: hun strijd tegen kanker volgt presentatrice Nance zes gezinnen waarin een van de kinderen kanker heeft. De patiëntjes zijn een jaar lang gevolgd: vanaf (bijna) de diagnose, via het behandeltraject tot aan de eventuele afloop, als die binnen het jaar viel. “Je ziet wat die kinderen en hun gezinnen doormaken”, vertelt Nance. “Het is een programma met een lach en een traan, ik ben er trots op. Vooral op de kinderen en hun ouders. Zo stoer dat we erbij mochten zijn!” Toch geeft ze toe dat het, ook voor haar, af en toe moeilijk was…

Hoe zwaar was het om dit programma te maken?
“Soms was het best heftig, maar ook heel interessant: ik was gewoon benieuwd wat er allemaal bij komt kijken als een kind kanker krijgt. En was erg onder de indruk van de kinderen én hun ouders. We hadden twee meiden van zestien en zeventien, twee jongens van twaalf en vijftien, Flynt van drie en Milou, die drie was toen ze de diagnose kreeg en net vijf toen ze overleed. Zij is de enige die het niet heeft gered. Dat laat ook een beetje het overlevingspercentage zien van kinderen met kanker. Het merendeel overleeft gelukkig, maar een enkeling dus niet. Heel verdrietig.”

Greep het je nog meer aan omdat je zelf ook moeder bent?
“Ja, dat had ik wel steeds in mijn achterhoofd. Het is dubbel, want als ik daar was, dacht ik: wat een mazzel dat ik hier zelf niet mee hoef te dealen. Maar tegelijk werd ik extra alert bij elk kuchje en pijntje van mijn zoon. Van alle ouders hoorde ik namelijk dat het was begonnen met een griepje, hun kind dat zei: ‘Ik voel me niet lekker en heb buikpijn’. Mijn Robin klaagde al weken over buikpijn, dat zet je dan toch op scherp.”

Zelf heb je de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening. Wanneer kreeg jij die diagnose?
“Pas op mijn 21ste. Het was spannend toen ik nog niet wist wat het was: ik had veel buikpijn en bleef maar afvallen. Ik heb weleens gedacht: is het darmkanker? Dat gaat absoluut door je hoofd. ‘Gelukkig’ was het uiteindelijk Crohn. Niet fijn, maar ook niet levensbedreigend.”

Dus je hebt geen eigen ervaring met ziek zijn als kind?
“Nou, toen ik een jaar of vier was, had ik paratyfus. Een infectie waarvoor ik in quarantaine moest. Ik lag een paar weken in het ziekenhuis, waar alleen mijn ouders bij me mochten, in witte pakken en met handschoentjes aan. Mijn broertje kon alleen vanachter het glas via een telefoon met me praten. Dat komt een tikkeltje in de buurt bij wat deze kinderen meemaken, die ook binnen moeten blijven en niet met vriendjes mogen spelen. Maar nog steeds niet echt te vergelijken, hoor, dat wil ik graag even duidelijk maken!”

Lees het hele interview in Vriendin 20 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!