×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen

Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen
03.05.2016 -

Koken en haar kinderen, dat zijn de liefdes in het leven van Miljuschka Witzenhausen (30), een van de gezichten van foodkanaal 24Kitchen. Na haar scheiding vorig jaar heeft ze alles weer op de rit, “maar het blijft goochelen om werk en kinderen te combineren.”


'Ik ben gewoon een huisvrouw die goed kan koken'

 

Ooit was ze vj bij jongerenzender TMF en speelde ze in een soap. Daarna werd het stil rond Miljuschka Witzenhausen. Bewust, want ze richtte zich helemaal op haar kinderen Rembrandt, nu zes, en Felina van drie. Tot ze een nieuwe roeping vond als tv-kok, en nu is ze een van de gezichten van 24Kitchen. Privé ging het vorig jaar wat minder, toen ze scheidde van Tycho Veldhoen, de vader van haar kinderen. Maar nu is Miljuschka er weer helemaal. Met Moederdag in het vooruitzicht zochten we haar én haar kinderen op in haar studio aan huis.

Jij hebt een heftig jaar achter de rug, met je scheiding.
“Inderdaad. Scheiden is natuurlijk nooit leuk, al was ik degene die de deur dichtdeed. Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet naar overlevingsmodus en me op mijn werk gestort. Ik had geen huis, geen geld, moest helemaal vanaf niets beginnen. Dat was mijn eigen keus: ik wilde niet strijden om alimentatie of om het huis. Het was misschien niet de makkelijkste manier, maar wel die waarop ik mijn kinderen het minst beschadig. Want met vechten maak je alleen maar dingen stuk. En ik had ook mijn trots.” 

Waarom ben je weggegaan bij je man?
“Het is ingewikkeld, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik mezelf niet genoeg heb bewaakt in de relatie. Ik stelde me in dienst van hem. Tot ik opeens bedacht dat ik dat niet meer wilde. Ik ging weer werken en alles veranderde. Dat was moeilijk voor hem, hij was het patroon gewend dat we hadden. Tja, en toen ging het fout. Het leven is gewoon een zooitje, dat is wat ik ervan heb geleerd. Je doet je best om het goed te doen, maar dat lukt niet altijd.”

En nu ben je dus een single moeder. Hoe gaat dat je af?
“Prima. Tycho heeft de kinderen een gedeelte van de week, dan probeer ik zo hard en veel mogelijk te werken. Het blijft constant goochelen om alles te combineren, maar het lukt. Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin Hester twee straten verderop woont en een kinderopvang aan huis heeft. Haar kinderen zijn de beste vriendjes van mijn kinderen. Rembrandt en Felina hebben het er zó naar hun zin!”

Lees het hele interview in Vriendin 18. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |