×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen

Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen
03.05.2016 -

Koken en haar kinderen, dat zijn de liefdes in het leven van Miljuschka Witzenhausen (30), een van de gezichten van foodkanaal 24Kitchen. Na haar scheiding vorig jaar heeft ze alles weer op de rit, “maar het blijft goochelen om werk en kinderen te combineren.”


'Ik ben gewoon een huisvrouw die goed kan koken'

 

Ooit was ze vj bij jongerenzender TMF en speelde ze in een soap. Daarna werd het stil rond Miljuschka Witzenhausen. Bewust, want ze richtte zich helemaal op haar kinderen Rembrandt, nu zes, en Felina van drie. Tot ze een nieuwe roeping vond als tv-kok, en nu is ze een van de gezichten van 24Kitchen. Privé ging het vorig jaar wat minder, toen ze scheidde van Tycho Veldhoen, de vader van haar kinderen. Maar nu is Miljuschka er weer helemaal. Met Moederdag in het vooruitzicht zochten we haar én haar kinderen op in haar studio aan huis.

Jij hebt een heftig jaar achter de rug, met je scheiding.
“Inderdaad. Scheiden is natuurlijk nooit leuk, al was ik degene die de deur dichtdeed. Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet naar overlevingsmodus en me op mijn werk gestort. Ik had geen huis, geen geld, moest helemaal vanaf niets beginnen. Dat was mijn eigen keus: ik wilde niet strijden om alimentatie of om het huis. Het was misschien niet de makkelijkste manier, maar wel die waarop ik mijn kinderen het minst beschadig. Want met vechten maak je alleen maar dingen stuk. En ik had ook mijn trots.” 

Waarom ben je weggegaan bij je man?
“Het is ingewikkeld, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik mezelf niet genoeg heb bewaakt in de relatie. Ik stelde me in dienst van hem. Tot ik opeens bedacht dat ik dat niet meer wilde. Ik ging weer werken en alles veranderde. Dat was moeilijk voor hem, hij was het patroon gewend dat we hadden. Tja, en toen ging het fout. Het leven is gewoon een zooitje, dat is wat ik ervan heb geleerd. Je doet je best om het goed te doen, maar dat lukt niet altijd.”

En nu ben je dus een single moeder. Hoe gaat dat je af?
“Prima. Tycho heeft de kinderen een gedeelte van de week, dan probeer ik zo hard en veel mogelijk te werken. Het blijft constant goochelen om alles te combineren, maar het lukt. Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin Hester twee straten verderop woont en een kinderopvang aan huis heeft. Haar kinderen zijn de beste vriendjes van mijn kinderen. Rembrandt en Felina hebben het er zó naar hun zin!”

Lees het hele interview in Vriendin 18. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |