×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen

Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen
03.05.2016 -

Koken en haar kinderen, dat zijn de liefdes in het leven van Miljuschka Witzenhausen (30), een van de gezichten van foodkanaal 24Kitchen. Na haar scheiding vorig jaar heeft ze alles weer op de rit, “maar het blijft goochelen om werk en kinderen te combineren.”


'Ik ben gewoon een huisvrouw die goed kan koken'

 

Ooit was ze vj bij jongerenzender TMF en speelde ze in een soap. Daarna werd het stil rond Miljuschka Witzenhausen. Bewust, want ze richtte zich helemaal op haar kinderen Rembrandt, nu zes, en Felina van drie. Tot ze een nieuwe roeping vond als tv-kok, en nu is ze een van de gezichten van 24Kitchen. Privé ging het vorig jaar wat minder, toen ze scheidde van Tycho Veldhoen, de vader van haar kinderen. Maar nu is Miljuschka er weer helemaal. Met Moederdag in het vooruitzicht zochten we haar én haar kinderen op in haar studio aan huis.

Jij hebt een heftig jaar achter de rug, met je scheiding.
“Inderdaad. Scheiden is natuurlijk nooit leuk, al was ik degene die de deur dichtdeed. Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet naar overlevingsmodus en me op mijn werk gestort. Ik had geen huis, geen geld, moest helemaal vanaf niets beginnen. Dat was mijn eigen keus: ik wilde niet strijden om alimentatie of om het huis. Het was misschien niet de makkelijkste manier, maar wel die waarop ik mijn kinderen het minst beschadig. Want met vechten maak je alleen maar dingen stuk. En ik had ook mijn trots.” 

Waarom ben je weggegaan bij je man?
“Het is ingewikkeld, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik mezelf niet genoeg heb bewaakt in de relatie. Ik stelde me in dienst van hem. Tot ik opeens bedacht dat ik dat niet meer wilde. Ik ging weer werken en alles veranderde. Dat was moeilijk voor hem, hij was het patroon gewend dat we hadden. Tja, en toen ging het fout. Het leven is gewoon een zooitje, dat is wat ik ervan heb geleerd. Je doet je best om het goed te doen, maar dat lukt niet altijd.”

En nu ben je dus een single moeder. Hoe gaat dat je af?
“Prima. Tycho heeft de kinderen een gedeelte van de week, dan probeer ik zo hard en veel mogelijk te werken. Het blijft constant goochelen om alles te combineren, maar het lukt. Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin Hester twee straten verderop woont en een kinderopvang aan huis heeft. Haar kinderen zijn de beste vriendjes van mijn kinderen. Rembrandt en Felina hebben het er zó naar hun zin!”

Lees het hele interview in Vriendin 18. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!