×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi
04.05.2016 - Redactie Vriendin

Op 21 mei wordt voor de vijfde keer het Geef Down De Toekomst-voetbaltoernooi gehouden, een initiatief van Myriam (42) en haar man Frank, waarbij BN’ers de teams coachen. “We maken er een feest van voor kinderen met én zonder Downsyndroom.”‘Die grote glimlach van de kinderen vind ik het mooiste wat er is’Myriam: “Ik zal nooit vergeten hoe een jongetje hard juichend het voetbalveld over rende nadat hij gescoord had tijdens een van de Geef Down De Toekomsttoernooien. Hij ging uit zijn dak alsof hij Marco van Basten was die zojuist het winnende doelpunt in een WK-finale had gemaakt. Op zo’n moment smelt ik. Geef Down De Toekomst is een toernooi waarbij kinderen met downsyndroom kunnen voetballen, samen met hun broertjes, zusjes en andere kinderen die het leuk vinden om mee te doen. Ze worden gecoacht door bekende Nederlanders die de teams leiden en zelf ook meevoetballen. De sfeer is altijd fantastisch, het draait bij dit voetbaltoernooi echt om de kinderen. Zij zijn op dat moment alleen maar bezig met plezier maken en de medaille die ze na afloop krijgen. Deze dag leeft iedereen even in het moment, we maken er een feestje van voor de kinderen en hun ouders.”

Iets doen voor een ander
“Het idee voor dit toernooi is ontstaan vanuit de MF Foundation, de stichting die mijn man Frank en ik samen hebben opgericht om onze goede-doelenprojecten in onder te brengen. We vinden het allebei belangrijk om naast ons werk – ik run een interieurontwerpbureau en Frank houdt zich bezig met vastgoed – iets voor de wereld te betekenen. Bovendien is het een goed voorbeeld voor onze zoons van veertien en elf. Zij zijn gezond, wonen in een mooi huis en hebben elke dag te eten. We willen laten zien dat niet iedereen het zo goed heeft als zij hebben. En dat je, ook al is het soms een druppel op een gloeiende plaat, zelf iets kunt doen om het leven voor een ander net wat mooier te maken."

Lees verder in Vriendin 18.

Organiseer jij zelf ook een bijzonder evenement of wil je reageren op dit verhaal? Praat mee op Vriendin.nl/forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |