×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi
04.05.2016 - Redactie Vriendin

Op 21 mei wordt voor de vijfde keer het Geef Down De Toekomst-voetbaltoernooi gehouden, een initiatief van Myriam (42) en haar man Frank, waarbij BN’ers de teams coachen. “We maken er een feest van voor kinderen met én zonder Downsyndroom.”‘Die grote glimlach van de kinderen vind ik het mooiste wat er is’Myriam: “Ik zal nooit vergeten hoe een jongetje hard juichend het voetbalveld over rende nadat hij gescoord had tijdens een van de Geef Down De Toekomsttoernooien. Hij ging uit zijn dak alsof hij Marco van Basten was die zojuist het winnende doelpunt in een WK-finale had gemaakt. Op zo’n moment smelt ik. Geef Down De Toekomst is een toernooi waarbij kinderen met downsyndroom kunnen voetballen, samen met hun broertjes, zusjes en andere kinderen die het leuk vinden om mee te doen. Ze worden gecoacht door bekende Nederlanders die de teams leiden en zelf ook meevoetballen. De sfeer is altijd fantastisch, het draait bij dit voetbaltoernooi echt om de kinderen. Zij zijn op dat moment alleen maar bezig met plezier maken en de medaille die ze na afloop krijgen. Deze dag leeft iedereen even in het moment, we maken er een feestje van voor de kinderen en hun ouders.”

Iets doen voor een ander
“Het idee voor dit toernooi is ontstaan vanuit de MF Foundation, de stichting die mijn man Frank en ik samen hebben opgericht om onze goede-doelenprojecten in onder te brengen. We vinden het allebei belangrijk om naast ons werk – ik run een interieurontwerpbureau en Frank houdt zich bezig met vastgoed – iets voor de wereld te betekenen. Bovendien is het een goed voorbeeld voor onze zoons van veertien en elf. Zij zijn gezond, wonen in een mooi huis en hebben elke dag te eten. We willen laten zien dat niet iedereen het zo goed heeft als zij hebben. En dat je, ook al is het soms een druppel op een gloeiende plaat, zelf iets kunt doen om het leven voor een ander net wat mooier te maken."

Lees verder in Vriendin 18.

Organiseer jij zelf ook een bijzonder evenement of wil je reageren op dit verhaal? Praat mee op Vriendin.nl/forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!