×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi

Vriendin 18: Myriam organiseert jaarlijks het Geef Down De Toekomst-toernooi
04.05.2016 - Redactie Vriendin

Op 21 mei wordt voor de vijfde keer het Geef Down De Toekomst-voetbaltoernooi gehouden, een initiatief van Myriam (42) en haar man Frank, waarbij BN’ers de teams coachen. “We maken er een feest van voor kinderen met én zonder Downsyndroom.”‘Die grote glimlach van de kinderen vind ik het mooiste wat er is’Myriam: “Ik zal nooit vergeten hoe een jongetje hard juichend het voetbalveld over rende nadat hij gescoord had tijdens een van de Geef Down De Toekomsttoernooien. Hij ging uit zijn dak alsof hij Marco van Basten was die zojuist het winnende doelpunt in een WK-finale had gemaakt. Op zo’n moment smelt ik. Geef Down De Toekomst is een toernooi waarbij kinderen met downsyndroom kunnen voetballen, samen met hun broertjes, zusjes en andere kinderen die het leuk vinden om mee te doen. Ze worden gecoacht door bekende Nederlanders die de teams leiden en zelf ook meevoetballen. De sfeer is altijd fantastisch, het draait bij dit voetbaltoernooi echt om de kinderen. Zij zijn op dat moment alleen maar bezig met plezier maken en de medaille die ze na afloop krijgen. Deze dag leeft iedereen even in het moment, we maken er een feestje van voor de kinderen en hun ouders.”

Iets doen voor een ander
“Het idee voor dit toernooi is ontstaan vanuit de MF Foundation, de stichting die mijn man Frank en ik samen hebben opgericht om onze goede-doelenprojecten in onder te brengen. We vinden het allebei belangrijk om naast ons werk – ik run een interieurontwerpbureau en Frank houdt zich bezig met vastgoed – iets voor de wereld te betekenen. Bovendien is het een goed voorbeeld voor onze zoons van veertien en elf. Zij zijn gezond, wonen in een mooi huis en hebben elke dag te eten. We willen laten zien dat niet iedereen het zo goed heeft als zij hebben. En dat je, ook al is het soms een druppel op een gloeiende plaat, zelf iets kunt doen om het leven voor een ander net wat mooier te maken."

Lees verder in Vriendin 18.

Organiseer jij zelf ook een bijzonder evenement of wil je reageren op dit verhaal? Praat mee op Vriendin.nl/forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |