×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Corine werd tot haar grote geluk tóch moeder

Vriendin 16: Corine werd tot haar grote geluk tóch moeder
20.04.2016 - Redactie Vriendin

Acht jaar geleden wist Corine (53) het zeker: ze was in de overgang. Wel wat vroeg, op haar 44ste, maar een zwangerschap kon het niet zijn, want dat was nooit gelukt. Of zou ze toch... ? “Pas bij de echo, toen ik het hartje zag kloppen, besefte ik dat ik moeder zou worden.”


'In de overgang? Ik bleek zwanger' 

 

Corine: “Ik heb altijd een sterke kinderwens gehad. Ik had ook een voorgevoel dat ik moeder zou worden. Toch werd ik niet zwanger. In de paar langere relaties die ik had, bleef mijn kinderwens onvervuld. Op mijn 25ste, kort nadat ik een spiraaltje had laten plaatsen, heb ik een eileiderontsteking gehad. Ik lag een paar dagen in het ziekenhuis en had veel pijn.

Toen ik een paar jaar later maar niet zwanger werd, ging ik ervan uit dat die ontsteking blijkbaar meer schade had aangericht dan ik destijds besefte. Ik durfde er al niet meer op te hopen, totdat een van mijn vriendinnen – jaren later, ik was al ver over de veertig - droomde dat ik een kind zou krijgen. Dat klinkt heel zweverig, maar zij is hartstikke nuchter. Ze had zo’n rotsvast vertrouwen in haar voorgevoel, dat ze me meenam naar haar gynaecoloog.

Uit de onderzoeken die ik daar onderging, bleek dat er niets met mij aan de hand was. Dat is natuurlijk fijn om te horen, maar als je nog nooit zwanger bent geraakt, wil je toch weten hoe dat komt. Enkele maanden na die onderzoeken werd ik tot mijn grote verrassing tóch zwanger. Mijn vriend en ik waren in de wolken, maar we vonden het ook super spannend.

Ik was inmiddels 43 en wist dat de kans op een miskraam op die leeftijd vrij groot is. Daarbij is er ook een groter risico dat er iets niet in orde is met je kindje. Ik was dus alert op elk pijntje. Ik probeerde wel van mijn zwangerschap te genieten, maar maakte me heel veel zorgen. Na drie maanden ging het fout. Ik was bij een vriendin, toen ik begon te vloeien. Ik wist meteen dat het mis was en heb ook geen seconde hoop gehad.”

Zo moe
“Een jaar na de miskraam was ik ineens huilerig. Ik had me juist steeds beter gevoeld, maar nu herkende ik mezelf en mijn eigen lijf niet meer. Ik voelde me zo anders dan normaal en ik was zo moe. Een oudere vriendin herkende mijn klachten: ‘Ja meid, zo gaat dat, hè? Dat is je leeftijd. Wacht maar tot de opvliegers komen.’ De overgang dus. Ik vermoedde het al. Het zou wel vroeg zijn, ik was pas 44 jaar, maar ik wist ook dat je, voordat je echt in de overgang komt, al jaren vage klachten kunt hebben. Ik vond het maar niets.

Na een tijdje begonnen mijn borsten pijn te doen. Ook dat schoof ik af op de hormonen. Alles staat met elkaar in verbinding, toch? Het kwartje wilde maar niet vallen. Ik had het hoofdstuk zwangerschap blijkbaar zo goed afgesloten, dat ik er echt niet meer aan dacht. Pas toen mijn menstruatie wel heel erg lang op zich liet wachten, flitste het door mijn hoofd dat ik weleens zwanger kon zijn. Maar ik duwde de gedachte snel weg, durfde er niet op te hopen. Een paar dagen later ging ik toch maar naar de drogist voor een zwangerschapstest. Dan zou ik een zwangerschap kunnen uitsluiten.”

Bezorgd en blij
“De test was kraakhelder, en de twee die ik daarna ter controle deed ook: zwanger! Mijn eerste emotie was bezorgdheid. Ook was ik erg aangeslagen. Ik was niet in de overgang, maar zwanger... ik kon het gewoon niet geloven. Daarna kwam de blijdschap: zou ik tóch nog moeder worden?"

Lees het hele artikel in Vriendin 16.

Herkende jij je zwangerschap ook niet meteen als zwangerschap? En hoe ging jij met die verandering in je leven om? Mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl of reageer op ons forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!