×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: 'Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven'

Vriendin 15: 'Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven'
13.04.2016 - Redactie Vriendin

Soms gebeurt er iets waardoor je in één klap je leven moet omgooien. Iets wat je ogen opent, rust brengt of juist voor de nodige opschudding zorgt. In Vriendin 15 vertellen vier lezeressen hun verhaal.


'Alles waarin ik geloofde, bleek slechts een luchtbel'


Karin werd aan de kant gezet door haar man
Karin (47): “Je leven kan in een seconde omslaan. Het ene moment denk je: ik ben al bijna 22 jaar gelukkig getrouwd. Het volgende sta je je koffers te pakken. Dat is mij vorig jaar overkomen. Vlak voor het slapengaan pakte mijn man Ruud mijn hand. ‘Ik ben niet meer verliefd’, zei hij. Ik schrok, maar antwoordde nog vrij rustig: ‘Daar moeten we dan iets aan doen. Misschien samen een weekendje weg? In relatietherapie? Wil je dat ik verander?’ Terwijl ik allerlei oplossingen aandroeg, schudde hij alleen maar zijn hoofd en zei: ‘Ik wil scheiden.’ Pats. Boem. Hij bleek verliefd op een ander.

Hoe kon dat nou? Ik vroeg me echt af: met wie ben ik eigenlijk getrouwd? Dit klinkt misschien wat rauw, maar de man die ik kende, is gestorven op het moment dat hij zei dat bij me weg wilde. Daarvoor in de plaats kwam echt een compleet vreemde. Iemand die vooral aan zichzelf en aan zijn eigen toekomst dacht.”

Ontzettend kwaad
“Ik was lamgeslagen door het nieuws, verdoofd. Alles waarin ik geloofde, bleek slechts een luchtbel. Ik voelde me zo voor de gek gehouden door Ruud. En ik was ontzettend kwaad: normaal gesproken vertrekt degene die de beslissing neemt een punt te zetten achter de relatie, maar Ruud niet. Hij bleef. Dus moest ik op zoek naar andere woonruimte. Natuurlijk heb ik daar ruzie om gemaakt, maar op een gegeven moment was ik daar klaar mee. Via via hoorde ik dat er ergens een compleet opgeknapt flatje vrijkwam. Daar zit ik nu, met mijn oudste zoon van 22, die zelfstandig is en zijn eigen gang gaat. Mijn jongste zoon van veertien wilde in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat begreep ik wel. Er is voor hem al zo veel veranderd. Het blijft vreemd voor me: van een warme 
moederkloek die altijd aan het rennen en vliegen was voor man en kroost, ben ik nu ineens alleen en op mezelf aangewezen. ’s Avonds kom ik thuis in een leeg huis. Dat vind ik best lastig."

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 15. Hier lees je ook het verhaal van Ivonne, Hanna en Manon.

Wat was voor jou het keerpunt in je leven? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |