×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: 'Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven'

Vriendin 15: 'Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven'
13.04.2016 - Redactie Vriendin

Soms gebeurt er iets waardoor je in één klap je leven moet omgooien. Iets wat je ogen opent, rust brengt of juist voor de nodige opschudding zorgt. In Vriendin 15 vertellen vier lezeressen hun verhaal.


'Alles waarin ik geloofde, bleek slechts een luchtbel'


Karin werd aan de kant gezet door haar man
Karin (47): “Je leven kan in een seconde omslaan. Het ene moment denk je: ik ben al bijna 22 jaar gelukkig getrouwd. Het volgende sta je je koffers te pakken. Dat is mij vorig jaar overkomen. Vlak voor het slapengaan pakte mijn man Ruud mijn hand. ‘Ik ben niet meer verliefd’, zei hij. Ik schrok, maar antwoordde nog vrij rustig: ‘Daar moeten we dan iets aan doen. Misschien samen een weekendje weg? In relatietherapie? Wil je dat ik verander?’ Terwijl ik allerlei oplossingen aandroeg, schudde hij alleen maar zijn hoofd en zei: ‘Ik wil scheiden.’ Pats. Boem. Hij bleek verliefd op een ander.

Hoe kon dat nou? Ik vroeg me echt af: met wie ben ik eigenlijk getrouwd? Dit klinkt misschien wat rauw, maar de man die ik kende, is gestorven op het moment dat hij zei dat bij me weg wilde. Daarvoor in de plaats kwam echt een compleet vreemde. Iemand die vooral aan zichzelf en aan zijn eigen toekomst dacht.”

Ontzettend kwaad
“Ik was lamgeslagen door het nieuws, verdoofd. Alles waarin ik geloofde, bleek slechts een luchtbel. Ik voelde me zo voor de gek gehouden door Ruud. En ik was ontzettend kwaad: normaal gesproken vertrekt degene die de beslissing neemt een punt te zetten achter de relatie, maar Ruud niet. Hij bleef. Dus moest ik op zoek naar andere woonruimte. Natuurlijk heb ik daar ruzie om gemaakt, maar op een gegeven moment was ik daar klaar mee. Via via hoorde ik dat er ergens een compleet opgeknapt flatje vrijkwam. Daar zit ik nu, met mijn oudste zoon van 22, die zelfstandig is en zijn eigen gang gaat. Mijn jongste zoon van veertien wilde in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat begreep ik wel. Er is voor hem al zo veel veranderd. Het blijft vreemd voor me: van een warme 
moederkloek die altijd aan het rennen en vliegen was voor man en kroost, ben ik nu ineens alleen en op mezelf aangewezen. ’s Avonds kom ik thuis in een leeg huis. Dat vind ik best lastig."

Lees de rest van het verhaal in Vriendin 15. Hier lees je ook het verhaal van Ivonne, Hanna en Manon.

Wat was voor jou het keerpunt in je leven? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |