×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Het spannende leven van zanger Kenny B

Vriendin 15: Het spannende leven van zanger Kenny B
12.04.2016 -

Vorig jaar was hij er opeens: Kenny B (54), met de hit Parijs. Met die lekkere meezinger won hij vele prijzen, waaronder een Edison. Sinds dat enorme succes staat zijn leven op zijn kop. “En alles wat nog komt, is mooi meegenomen.”


Het was een bijzonder jaar voor je...
“Nou en of! Ik moet het allemaal nog een beetje laten bezinken en een plek geven, als dat al lukt. Het is allemaal zo wonderlijk: ik, die anti-kraak woonde, werd opeens bekend in het hele land. Waarom? Ik kan het niet zomaar toeschrijven aan een of andere toverformule of kracht. Want als ik die had, waarom is het dan niet eerder gebeurd? Blijkbaar heeft het te maken met verschillende factoren die op een bepaald moment samenkomen. En dan krijg je dit: veel platen verkocht, views op YouTube en bekendheid.”

Geniet je ervan?
“Het is geweldig, maar tegelijkertijd zet het me op een andere plek in de maatschappij. Het succes geeft me een bepaalde verantwoordelijkheid, zeker als je ziet waar ik vandaan kom. Van een jeugd waarin ik weinig kansen kreeg tot doorbreken op deze leeftijd. Ik weet dat er veel mensen naar me kijken met het idee: zo kan het ook. Voor die mensen wil ik een soort voorbeeld blijven en daar wil ik me naar gedragen.”

Maak je veel gekke dingen mee?
“Niet per se gekke, maar zeker mooie dingen. Ik kan meer betekenen voor andere mensen. Als ik geen nummer- 1-hit had gehad, was ik bijvoorbeeld niet in aanraking gekomen met de ouders van een meisje met leukemie. Ze vroegen me of ik haar een kaart wilde sturen. Ik kon het meisje blij maken met een videoboodschap. Haar ouders stuurden me erna een berichtje dat ze tegen alle verwachtingen in toch haar negende verjaardag had gehaald. Ik krijg vaker van dat soort verzoeken: ‘Mijn moeder heeft niet lang te leven, ze is een groot fan, kun je haar komen opzoeken?’ Als het even kan, doe ik dat. Toch vind ik het ook wel moeilijk, omdat ik weet dat binnenkort het slechte nieuws komt dat zo iemand is overleden. En dat raakt me dan.”

Hoe was jouw jeugd?
“Ik kom uit Marron-ouders, dat zijn de afstammelingen van gevluchte slaven die in het binnenland van Suriname wonen. Ik ben geboren in Paramaribo. Als Marron was het er moeilijk, want ons volk had een eigen taaltje en wij werden gezien als ‘bosjesmensen’. Ik werd gepest door andere kinderen. Toch kon ik het ze niet kwalijk nemen, want zoals mijn ouders me uitlegden: hun ouders hadden hen verteld dat wij minder waren dan zij. Ze wisten niet beter. Dat snapte ik wel, al was het niet altijd leuk: ik mocht niet meedoen als ze gingen voetballen. Dus stortte ik mij op muziek.”

Hoe kwam je daarmee in aanraking?
“Door mijn moeder, zij was een grote muziekfan. Ik wilde indruk maken op haar en dus net zo mooi zingen als de zangers naar wie zij luisterde. En als zijzelf, want zij had een stem, niet normaal! Daar kom ik nog steeds niet bij in de buurt.”

Benieuwd wat Kenny nog meer te vertellen heeft? Lees dan het hele interview in Vriendin 15. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |