×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Het spannende leven van zanger Kenny B

Vriendin 15: Het spannende leven van zanger Kenny B
12.04.2016 -

Vorig jaar was hij er opeens: Kenny B (54), met de hit Parijs. Met die lekkere meezinger won hij vele prijzen, waaronder een Edison. Sinds dat enorme succes staat zijn leven op zijn kop. “En alles wat nog komt, is mooi meegenomen.”


Het was een bijzonder jaar voor je...
“Nou en of! Ik moet het allemaal nog een beetje laten bezinken en een plek geven, als dat al lukt. Het is allemaal zo wonderlijk: ik, die anti-kraak woonde, werd opeens bekend in het hele land. Waarom? Ik kan het niet zomaar toeschrijven aan een of andere toverformule of kracht. Want als ik die had, waarom is het dan niet eerder gebeurd? Blijkbaar heeft het te maken met verschillende factoren die op een bepaald moment samenkomen. En dan krijg je dit: veel platen verkocht, views op YouTube en bekendheid.”

Geniet je ervan?
“Het is geweldig, maar tegelijkertijd zet het me op een andere plek in de maatschappij. Het succes geeft me een bepaalde verantwoordelijkheid, zeker als je ziet waar ik vandaan kom. Van een jeugd waarin ik weinig kansen kreeg tot doorbreken op deze leeftijd. Ik weet dat er veel mensen naar me kijken met het idee: zo kan het ook. Voor die mensen wil ik een soort voorbeeld blijven en daar wil ik me naar gedragen.”

Maak je veel gekke dingen mee?
“Niet per se gekke, maar zeker mooie dingen. Ik kan meer betekenen voor andere mensen. Als ik geen nummer- 1-hit had gehad, was ik bijvoorbeeld niet in aanraking gekomen met de ouders van een meisje met leukemie. Ze vroegen me of ik haar een kaart wilde sturen. Ik kon het meisje blij maken met een videoboodschap. Haar ouders stuurden me erna een berichtje dat ze tegen alle verwachtingen in toch haar negende verjaardag had gehaald. Ik krijg vaker van dat soort verzoeken: ‘Mijn moeder heeft niet lang te leven, ze is een groot fan, kun je haar komen opzoeken?’ Als het even kan, doe ik dat. Toch vind ik het ook wel moeilijk, omdat ik weet dat binnenkort het slechte nieuws komt dat zo iemand is overleden. En dat raakt me dan.”

Hoe was jouw jeugd?
“Ik kom uit Marron-ouders, dat zijn de afstammelingen van gevluchte slaven die in het binnenland van Suriname wonen. Ik ben geboren in Paramaribo. Als Marron was het er moeilijk, want ons volk had een eigen taaltje en wij werden gezien als ‘bosjesmensen’. Ik werd gepest door andere kinderen. Toch kon ik het ze niet kwalijk nemen, want zoals mijn ouders me uitlegden: hun ouders hadden hen verteld dat wij minder waren dan zij. Ze wisten niet beter. Dat snapte ik wel, al was het niet altijd leuk: ik mocht niet meedoen als ze gingen voetballen. Dus stortte ik mij op muziek.”

Hoe kwam je daarmee in aanraking?
“Door mijn moeder, zij was een grote muziekfan. Ik wilde indruk maken op haar en dus net zo mooi zingen als de zangers naar wie zij luisterde. En als zijzelf, want zij had een stem, niet normaal! Daar kom ik nog steeds niet bij in de buurt.”

Benieuwd wat Kenny nog meer te vertellen heeft? Lees dan het hele interview in Vriendin 15. Vanaf morgen in de winkels!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!