×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14 : Sonja blijft alleen bij haar man omdat hij ernstig ziek is

Vriendin 14 : Sonja blijft alleen bij haar man omdat hij ernstig ziek is
06.04.2016 - Redactie Vriendin

'Het zou onmenselijk zijn om nu van hem te scheiden.'


Al jaren is Sonja (37), moeder van twee kinderen (7 en 9), niet meer gelukkig met haar man Joep (39). Vlak voordat ze hem wil vertellen dat ze wil scheiden, hoort Joep dat hij uitgezaaide kanker heeft. "Ik kan hem nu toch niet in de steek laten?"

Sonja: “Het moment dat ik hoorde dat Joep ziek was en niet meer beter zou worden, werd ik overvallen door emoties. Ik dacht van alles tegelijk: hoe vreselijk het voor hem was en hoe erg zijn lijdensweg voor onze kinderen zou zijn. Maar ik dacht ook meteen aan mezelf. Ik ben al lang niet meer gelukkig met Joep. Eigenlijk had ik veel eerder van hem willen scheiden, maar vanwege de kinderen had ik het uitgesteld.

Een jaar geleden had ik, na zestien jaar huwelijk, eindelijk de moed verzameld om echt uit elkaar te gaan. Maar vlak voordat ik dit Joep wilde vertellen, bleek dat hij longkanker heeft en dat het is uitgezaaid naar andere organen. Chemotherapie had nog wel zin, evenals bestraling, zeiden de dokters. Het zou zijn leven verlengen, maar hij zal nooit meer beter worden. De dokters gokken nu dat hij nog een jaar te leven heeft, misschien iets meer.

Momenteel is Joep thuis. Hij slaapt in een bed in de woonkamer en kan niet eens meer de trap op lopen. Ik verzorg hem dag en nacht. Joep weet dat hij niet meer beter wordt, maar hoopt uiteraard zijn leven zoveel mogelijk te rekken. Het is een vreselijke situatie voor iedereen. Ook voor mij. Ik kan hem zo toch niet in de steek laten? Dat zou onmenselijk zijn. Hij houdt nog steeds van me en hij is een lieve man. Dat heeft hij niet verdiend.”

“Het gaat al jaren niet goed tussen ons. We leven sinds de kinderen er zijn als broer en zus. Wat ik het meeste mis, is liefde. Genegenheid. Hij pakt me nooit eens vast. Knuffelt me niet. Laatst zag ik de buren in de tuin elkaar omhelzen en zoenen en was ik zó jaloers. Ik heb dat nooit gehad, Joep was altijd al een afstandelijk type. In het begin was ik nog verliefd en nam ik dat op de koop toe. We hadden het toen nog leuk samen. Hij was grappig, gezellig en makkelijk in de omgang. We hebben samen veel gereisd en veel plezier gehad. We hadden een goed leven.

Toch miste ik die affectie steeds meer. Ik zoende hem altijd, maar kreeg nooit een spontane knuffel terug. Op een bepaald moment moest ik er echt om vragen. Tenzij we in bed lagen, want vrijen wilde hij wel. Maar seks is ook niet meer leuk als er geen affectie bij komt kijken."

Lees het hele verhaal in Vriendin 14 van deze week.

Koos jij er ook voor om bij je partner te blijven, om wat voor reden dan ook? Praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |