×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14 : Sonja blijft alleen bij haar man omdat hij ernstig ziek is

Vriendin 14 : Sonja blijft alleen bij haar man omdat hij ernstig ziek is
06.04.2016 - Redactie Vriendin

'Het zou onmenselijk zijn om nu van hem te scheiden.'


Al jaren is Sonja (37), moeder van twee kinderen (7 en 9), niet meer gelukkig met haar man Joep (39). Vlak voordat ze hem wil vertellen dat ze wil scheiden, hoort Joep dat hij uitgezaaide kanker heeft. "Ik kan hem nu toch niet in de steek laten?"

Sonja: “Het moment dat ik hoorde dat Joep ziek was en niet meer beter zou worden, werd ik overvallen door emoties. Ik dacht van alles tegelijk: hoe vreselijk het voor hem was en hoe erg zijn lijdensweg voor onze kinderen zou zijn. Maar ik dacht ook meteen aan mezelf. Ik ben al lang niet meer gelukkig met Joep. Eigenlijk had ik veel eerder van hem willen scheiden, maar vanwege de kinderen had ik het uitgesteld.

Een jaar geleden had ik, na zestien jaar huwelijk, eindelijk de moed verzameld om echt uit elkaar te gaan. Maar vlak voordat ik dit Joep wilde vertellen, bleek dat hij longkanker heeft en dat het is uitgezaaid naar andere organen. Chemotherapie had nog wel zin, evenals bestraling, zeiden de dokters. Het zou zijn leven verlengen, maar hij zal nooit meer beter worden. De dokters gokken nu dat hij nog een jaar te leven heeft, misschien iets meer.

Momenteel is Joep thuis. Hij slaapt in een bed in de woonkamer en kan niet eens meer de trap op lopen. Ik verzorg hem dag en nacht. Joep weet dat hij niet meer beter wordt, maar hoopt uiteraard zijn leven zoveel mogelijk te rekken. Het is een vreselijke situatie voor iedereen. Ook voor mij. Ik kan hem zo toch niet in de steek laten? Dat zou onmenselijk zijn. Hij houdt nog steeds van me en hij is een lieve man. Dat heeft hij niet verdiend.”

“Het gaat al jaren niet goed tussen ons. We leven sinds de kinderen er zijn als broer en zus. Wat ik het meeste mis, is liefde. Genegenheid. Hij pakt me nooit eens vast. Knuffelt me niet. Laatst zag ik de buren in de tuin elkaar omhelzen en zoenen en was ik zó jaloers. Ik heb dat nooit gehad, Joep was altijd al een afstandelijk type. In het begin was ik nog verliefd en nam ik dat op de koop toe. We hadden het toen nog leuk samen. Hij was grappig, gezellig en makkelijk in de omgang. We hebben samen veel gereisd en veel plezier gehad. We hadden een goed leven.

Toch miste ik die affectie steeds meer. Ik zoende hem altijd, maar kreeg nooit een spontane knuffel terug. Op een bepaald moment moest ik er echt om vragen. Tenzij we in bed lagen, want vrijen wilde hij wel. Maar seks is ook niet meer leuk als er geen affectie bij komt kijken."

Lees het hele verhaal in Vriendin 14 van deze week.

Koos jij er ook voor om bij je partner te blijven, om wat voor reden dan ook? Praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!