×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Jeannette deelt op straat gratis knuffels uit

Vriendin 13: Jeannette deelt op straat gratis knuffels uit
29.03.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik geef mensen het gevoel dat ze er mogen zijn’


Jeannette (42) heeft veel liefde te geven. Met een bordje met daarop de woorden ‘free hugs’ gaat ze de straat op om knuffels uit te delen. “Ik zie hoe groot de behoefte is aan aanraking.”

Jeannette: “Er zijn geen regels voor een goede knuffel. Degene die naar me toekomt, bepaalt op welke manier we elkaar omhelzen. De ene persoon geeft een kort klopje op de rug, terwijl er een enorme ruimte tussen onze lichamen zit. Een ander houdt me stevig vast, soms wel minutenlang. Mij maakt het niet uit, zolang de ander er maar een goed gevoel bij krijgt. Dat is wat zo’n aanraking namelijk doet: het geeft je een goed gevoel over jezelf. Ik las ooit dat wetenschappers hebben uitgevonden dat baby’s die nooit worden aangeraakt, uiteindelijk dood kunnen gaan. Aanraking is dus een eerste levensbehoefte. En pas als je de straat opgaat met een bordje met ‘free hugs’, zie je hoeveel mensen die behoefte hebben. Sommige mensen gaan zelfs huilen, of ze vertellen dat ze al jarenlang niet zijn geknuffeld. Die mensen wil ik het gevoel geven dat ze er mogen zijn. Ik hoorde voor het eerst van het free hugs-concept via de Australiër Juan Mann. Nadat hij zijn gezin, baan en huis was kwijtgeraakt, ging hij de straat op om mensen te knuffelen. Hij merkte dat zowel hijzelf als anderen daar echt gelukkig van werden. In no time waren er over de hele wereld free hugs-acties, maar in Nederland bleef dat lange tijd een beetje achter. Ik wist meteen dat ik zelf heel graag zoiets wilde doen. Want wat is een betere manier van liefde overbrengen op mensen die je niet kent dan een gratis knuffel? Toch heb ik nog jaren met het idee rondgelopen voordat ik daad- werkelijk de straat op durfde te gaan. Ik was er nog niet aan toe.

En dat heeft alles te maken met mijn jeugd. Mijn vader heb ik nooit gekend, mijn moeder vertelde me dat ze zelf ook niet wist wie hij was. Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze me liever niet had gekregen. Knuffelen deed ze nooit, als ik huilde stuurde ze me naar mijn kamer. Soms liet ze me gewoon achter bij vrienden en kwam ze me pas weken later ophalen.
Nu ik volwassen ben, snap ik dat ze geen liefde of eigenwaarde aan mij kon geven, omdat ze dit zelf ook nooit heeft gehad. Al is dat natuurlijk geen excuus. Ze was alleen maar met zichzelf bezig, waardoor ik me altijd alleen voelde. Ik moest zelf regelen dat ik naar school ging of te eten kreeg. Soms stuurde ze me in mijn eentje naar de snackbar, zodat zij alleen kon zijn met een man.
Op mijn negende ben ik seksueel misbruikt door mijn ‘stiefvader’. Een verschrikkelijke ervaring, maar de afwijzing van mijn moeder vond ik nog veel erger. Zij was immers degene die me het gevoel gaf dat ik niets waard was, het misbruik was alleen een bevestiging van dat gevoel. Jarenlang wilde ik niets liever dan de liefde van mijn moeder ervaren en aangeraakt worden."

Lees het hele verhaal in Vriendin 13 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!