×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Jeannette deelt op straat gratis knuffels uit

Vriendin 13: Jeannette deelt op straat gratis knuffels uit
29.03.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik geef mensen het gevoel dat ze er mogen zijn’


Jeannette (42) heeft veel liefde te geven. Met een bordje met daarop de woorden ‘free hugs’ gaat ze de straat op om knuffels uit te delen. “Ik zie hoe groot de behoefte is aan aanraking.”

Jeannette: “Er zijn geen regels voor een goede knuffel. Degene die naar me toekomt, bepaalt op welke manier we elkaar omhelzen. De ene persoon geeft een kort klopje op de rug, terwijl er een enorme ruimte tussen onze lichamen zit. Een ander houdt me stevig vast, soms wel minutenlang. Mij maakt het niet uit, zolang de ander er maar een goed gevoel bij krijgt. Dat is wat zo’n aanraking namelijk doet: het geeft je een goed gevoel over jezelf. Ik las ooit dat wetenschappers hebben uitgevonden dat baby’s die nooit worden aangeraakt, uiteindelijk dood kunnen gaan. Aanraking is dus een eerste levensbehoefte. En pas als je de straat opgaat met een bordje met ‘free hugs’, zie je hoeveel mensen die behoefte hebben. Sommige mensen gaan zelfs huilen, of ze vertellen dat ze al jarenlang niet zijn geknuffeld. Die mensen wil ik het gevoel geven dat ze er mogen zijn. Ik hoorde voor het eerst van het free hugs-concept via de Australiër Juan Mann. Nadat hij zijn gezin, baan en huis was kwijtgeraakt, ging hij de straat op om mensen te knuffelen. Hij merkte dat zowel hijzelf als anderen daar echt gelukkig van werden. In no time waren er over de hele wereld free hugs-acties, maar in Nederland bleef dat lange tijd een beetje achter. Ik wist meteen dat ik zelf heel graag zoiets wilde doen. Want wat is een betere manier van liefde overbrengen op mensen die je niet kent dan een gratis knuffel? Toch heb ik nog jaren met het idee rondgelopen voordat ik daad- werkelijk de straat op durfde te gaan. Ik was er nog niet aan toe.

En dat heeft alles te maken met mijn jeugd. Mijn vader heb ik nooit gekend, mijn moeder vertelde me dat ze zelf ook niet wist wie hij was. Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze me liever niet had gekregen. Knuffelen deed ze nooit, als ik huilde stuurde ze me naar mijn kamer. Soms liet ze me gewoon achter bij vrienden en kwam ze me pas weken later ophalen.
Nu ik volwassen ben, snap ik dat ze geen liefde of eigenwaarde aan mij kon geven, omdat ze dit zelf ook nooit heeft gehad. Al is dat natuurlijk geen excuus. Ze was alleen maar met zichzelf bezig, waardoor ik me altijd alleen voelde. Ik moest zelf regelen dat ik naar school ging of te eten kreeg. Soms stuurde ze me in mijn eentje naar de snackbar, zodat zij alleen kon zijn met een man.
Op mijn negende ben ik seksueel misbruikt door mijn ‘stiefvader’. Een verschrikkelijke ervaring, maar de afwijzing van mijn moeder vond ik nog veel erger. Zij was immers degene die me het gevoel gaf dat ik niets waard was, het misbruik was alleen een bevestiging van dat gevoel. Jarenlang wilde ik niets liever dan de liefde van mijn moeder ervaren en aangeraakt worden."

Lees het hele verhaal in Vriendin 13 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |