×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is
30.03.2016 - Redactie Vriendin

'Ik weeg 130 kilo en ben gelukkiger dan ooit'


Lange tijd schaamde Wendy (33) zich voor haar lichaam. Ze weegt nu bijna 130 kilo en heeft besloten nooit meer op dieet te gaan. "Ik vecht niet meer tegen mijn gewicht, maar omarm het."

Wendy: “Het grootste vooroordeel over volle vrouwen is dat we geen sjans zouden hebben. Nou, ik kan iedereen uit die droom helpen: als single vrouw met een behoorlijk maatje meer krijg ik genoeg aandacht en flirt ik er flink op los. Van de mannen die met me flirten in de kroeg of bij het salsadansen, hoor ik vaak dat ze mijn vrouwelijke rondingen mooi vinden. Alles is groot aan mij, dus óók mijn borsten, heupen en billen. Als je die mooi verpakt in goed zittende sexy lingerie en een strakke jurk, is er geen man die zeurt over een rolletje hier en daar! Op dit moment weeg ik 127,8 kilo bij een lengte van 1,85 meter en heb ik maat 48/50. Dat durf ik rustig hardop te zeggen, want ik schaam me er niet meer voor. Ik heb mijn maat en lichaam inmiddels geaccepteerd. Mijn BMI voldoet absoluut niet aan de gezondheidsnorm, maar wat zegt dat? Mijn bloeddruk en cholesterolgehalte zijn al jaren keurig in orde en ik kom hoogstens één keer per jaar bij mijn huisarts: om een griepprik te halen. Op zwakke enkels na, maar die had ik als slanke tiener ook al, heb ik nergens last van. Als ik met mijn nichtjes de avondvierdaagse loop of met vriendinnen naar de stad fiets, kunnen ze me amper bijhouden. Ik heb
geen maat veertig, verre van zelfs, maar ik zit wel lekker in mijn vel.”

Emoties wegstoppen
“Als ik eerlijk ben, is dat niet altijd zo geweest. Mijn gewicht is het gevolg van op kamers gaan wonen, slecht voor mezelf zorgen, emoties wegstoppen, niet koken maar fastfood halen, snaaien en acuut stoppen met roken. Als kind was ik eerder aan de magere kant. Tijdens de puberteit kwam ik wat aan, maar tot mijn zestiende had ik een vrij normaal postuur en woog ik rond de zeventig kilo. Pas toen ik bijbaantjes in de horeca kreeg en geld verdiende, kwam ik aan. Ineens kon ik zo veel chocola kopen en eten als ik wilde.

Toen ik op kamers ging wonen, was het hek helemaal van de dam. ’s Avonds kwam ik thuis in een stil huis, voelde ik me alleen en ging ik mezelf verwennen met eten. Ik at waar ik trek in had en dat waren echt geen aardappels met bloemkool, zoals ik thuis vroeger bij mijn ouders kreeg. Eigenlijk kookte ik geen enkele avond voor mezelf. Ik haalde liever Chinees of patat voor drie personen, wat ik dan alleen opat. Mijn boodschappenkarretje laadde ik vol met chips, koek en snoep en als ik ging stappen, dronk
ik mierzoete mixjes. Nog voordat ik in het derde jaar van de pabo zat, woog ik al boven de honderd kilo.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 13.

Ben jij net als Wendy tevreden met je lichaam en jezelf en wil je reageren? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    helma.vandervorm za 9 apr '16 20:14

    Wat mij verbaast is dat het hele artikel erover gaat dat Wendy zichzelf accepteert, zich niet meer verstopt en zelfs trots is op zichzelf. Waarom is er dan juist bij dit artikel geen foto geplaatst??
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |