×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is
30.03.2016 - Redactie Vriendin

'Ik weeg 130 kilo en ben gelukkiger dan ooit'


Lange tijd schaamde Wendy (33) zich voor haar lichaam. Ze weegt nu bijna 130 kilo en heeft besloten nooit meer op dieet te gaan. "Ik vecht niet meer tegen mijn gewicht, maar omarm het."

Wendy: “Het grootste vooroordeel over volle vrouwen is dat we geen sjans zouden hebben. Nou, ik kan iedereen uit die droom helpen: als single vrouw met een behoorlijk maatje meer krijg ik genoeg aandacht en flirt ik er flink op los. Van de mannen die met me flirten in de kroeg of bij het salsadansen, hoor ik vaak dat ze mijn vrouwelijke rondingen mooi vinden. Alles is groot aan mij, dus óók mijn borsten, heupen en billen. Als je die mooi verpakt in goed zittende sexy lingerie en een strakke jurk, is er geen man die zeurt over een rolletje hier en daar! Op dit moment weeg ik 127,8 kilo bij een lengte van 1,85 meter en heb ik maat 48/50. Dat durf ik rustig hardop te zeggen, want ik schaam me er niet meer voor. Ik heb mijn maat en lichaam inmiddels geaccepteerd. Mijn BMI voldoet absoluut niet aan de gezondheidsnorm, maar wat zegt dat? Mijn bloeddruk en cholesterolgehalte zijn al jaren keurig in orde en ik kom hoogstens één keer per jaar bij mijn huisarts: om een griepprik te halen. Op zwakke enkels na, maar die had ik als slanke tiener ook al, heb ik nergens last van. Als ik met mijn nichtjes de avondvierdaagse loop of met vriendinnen naar de stad fiets, kunnen ze me amper bijhouden. Ik heb
geen maat veertig, verre van zelfs, maar ik zit wel lekker in mijn vel.”

Emoties wegstoppen
“Als ik eerlijk ben, is dat niet altijd zo geweest. Mijn gewicht is het gevolg van op kamers gaan wonen, slecht voor mezelf zorgen, emoties wegstoppen, niet koken maar fastfood halen, snaaien en acuut stoppen met roken. Als kind was ik eerder aan de magere kant. Tijdens de puberteit kwam ik wat aan, maar tot mijn zestiende had ik een vrij normaal postuur en woog ik rond de zeventig kilo. Pas toen ik bijbaantjes in de horeca kreeg en geld verdiende, kwam ik aan. Ineens kon ik zo veel chocola kopen en eten als ik wilde.

Toen ik op kamers ging wonen, was het hek helemaal van de dam. ’s Avonds kwam ik thuis in een stil huis, voelde ik me alleen en ging ik mezelf verwennen met eten. Ik at waar ik trek in had en dat waren echt geen aardappels met bloemkool, zoals ik thuis vroeger bij mijn ouders kreeg. Eigenlijk kookte ik geen enkele avond voor mezelf. Ik haalde liever Chinees of patat voor drie personen, wat ik dan alleen opat. Mijn boodschappenkarretje laadde ik vol met chips, koek en snoep en als ik ging stappen, dronk
ik mierzoete mixjes. Nog voordat ik in het derde jaar van de pabo zat, woog ik al boven de honderd kilo.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 13.

Ben jij net als Wendy tevreden met je lichaam en jezelf en wil je reageren? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    helma.vandervorm za 9 apr '16 20:14

    Wat mij verbaast is dat het hele artikel erover gaat dat Wendy zichzelf accepteert, zich niet meer verstopt en zelfs trots is op zichzelf. Waarom is er dan juist bij dit artikel geen foto geplaatst??
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!