×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is

Vriendin 13: Wendy leerde zichzelf accepteren zoals ze is
30.03.2016 - Redactie Vriendin

'Ik weeg 130 kilo en ben gelukkiger dan ooit'


Lange tijd schaamde Wendy (33) zich voor haar lichaam. Ze weegt nu bijna 130 kilo en heeft besloten nooit meer op dieet te gaan. "Ik vecht niet meer tegen mijn gewicht, maar omarm het."

Wendy: “Het grootste vooroordeel over volle vrouwen is dat we geen sjans zouden hebben. Nou, ik kan iedereen uit die droom helpen: als single vrouw met een behoorlijk maatje meer krijg ik genoeg aandacht en flirt ik er flink op los. Van de mannen die met me flirten in de kroeg of bij het salsadansen, hoor ik vaak dat ze mijn vrouwelijke rondingen mooi vinden. Alles is groot aan mij, dus óók mijn borsten, heupen en billen. Als je die mooi verpakt in goed zittende sexy lingerie en een strakke jurk, is er geen man die zeurt over een rolletje hier en daar! Op dit moment weeg ik 127,8 kilo bij een lengte van 1,85 meter en heb ik maat 48/50. Dat durf ik rustig hardop te zeggen, want ik schaam me er niet meer voor. Ik heb mijn maat en lichaam inmiddels geaccepteerd. Mijn BMI voldoet absoluut niet aan de gezondheidsnorm, maar wat zegt dat? Mijn bloeddruk en cholesterolgehalte zijn al jaren keurig in orde en ik kom hoogstens één keer per jaar bij mijn huisarts: om een griepprik te halen. Op zwakke enkels na, maar die had ik als slanke tiener ook al, heb ik nergens last van. Als ik met mijn nichtjes de avondvierdaagse loop of met vriendinnen naar de stad fiets, kunnen ze me amper bijhouden. Ik heb
geen maat veertig, verre van zelfs, maar ik zit wel lekker in mijn vel.”

Emoties wegstoppen
“Als ik eerlijk ben, is dat niet altijd zo geweest. Mijn gewicht is het gevolg van op kamers gaan wonen, slecht voor mezelf zorgen, emoties wegstoppen, niet koken maar fastfood halen, snaaien en acuut stoppen met roken. Als kind was ik eerder aan de magere kant. Tijdens de puberteit kwam ik wat aan, maar tot mijn zestiende had ik een vrij normaal postuur en woog ik rond de zeventig kilo. Pas toen ik bijbaantjes in de horeca kreeg en geld verdiende, kwam ik aan. Ineens kon ik zo veel chocola kopen en eten als ik wilde.

Toen ik op kamers ging wonen, was het hek helemaal van de dam. ’s Avonds kwam ik thuis in een stil huis, voelde ik me alleen en ging ik mezelf verwennen met eten. Ik at waar ik trek in had en dat waren echt geen aardappels met bloemkool, zoals ik thuis vroeger bij mijn ouders kreeg. Eigenlijk kookte ik geen enkele avond voor mezelf. Ik haalde liever Chinees of patat voor drie personen, wat ik dan alleen opat. Mijn boodschappenkarretje laadde ik vol met chips, koek en snoep en als ik ging stappen, dronk
ik mierzoete mixjes. Nog voordat ik in het derde jaar van de pabo zat, woog ik al boven de honderd kilo.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 13.

Ben jij net als Wendy tevreden met je lichaam en jezelf en wil je reageren? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    helma.vandervorm za 9 apr '16 20:14

    Wat mij verbaast is dat het hele artikel erover gaat dat Wendy zichzelf accepteert, zich niet meer verstopt en zelfs trots is op zichzelf. Waarom is er dan juist bij dit artikel geen foto geplaatst??
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |