×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Irene Moors: ‘Ik was wel klaar met stilzitten’

Irene Moors: ‘Ik was wel klaar met stilzitten’
29.03.2016 -

In Vriendin 13 vertelt Irene Moors over haar overstap naar SBS. Ook vertelt ze over haar gezin. "Ik denk dat ik een goede moeder ben. Mag ik dat zeggen van mezelf?"


Maar liefst 26 jaar was ze een van de grootste RTL-coryfeeën. Dus sloeg het nieuws dat Irene overstapte naar SBS in als een bom.

Met De vreemde eend mag je meteen de zaterdagavond vullen. Spannend?
“De laatste keer dat ik een zaterdagavondshow presenteerde, was met De Carlo & Irene Show, in het jaar 1603 geloof ik. Dus ja, het is spannend. Het spreekt van vertrouwen dat SBS me meteen zo’n zaterdagavondshow geeft. Toen ik bij SBS kwam, was iedereen daar zo aardig en positief, dat ik er vrolijk van werd. Ik besef dat de verwachting hoog is, maar ik weet wat ik kan.”

Was dat bij RTL anders?
“Kijk, ik heb daar natuurlijk niet voor niets 26 jaar lang met heel veel plezier gewerkt. Voor de programma’s die Carlo en ik maakten, werkten we met productiemaatschappijen waar we onze eigen ‘families’ hadden. Bij RTL zelf kwam ik niet zo veel, maar na het stoppen van Life 4 you was ik daar opeens wel van afhankelijk. Iedereen daar was óók vriendelijk; ze gunden me eerst rust, ‘want ik had zo hard gewerkt’. Maar na een tijdje dacht ik: leuk, maar ik ben nog niet pensioengerechtigd en ben nu wel klaar met stilzitten. Ik wil iets doen!”

Maar dat kreeg je niet?
“Ze hebben het wel geprobeerd, ze hebben me zelfs drie programma’s aangeboden. Maar die pasten niet bij me. Het waren bestaande titels die andere mensen al gedaan hadden. Ik wilde met iets nieuws komen. Daarnaast zag ik programma’s die ik wél leuk vond naar andere mensen gaan. Hoeveel ruimte krijg ik hier, begon ik te denken. En toen kwam SBS langs.”

Wat voor moeder ben jij?
“Streng doch rechtvaardig? Ik ben in elk geval moeder, geen vriendin. Het is natuurlijk leuk als je goed met je dochter om kunt gaan. Ze vertelt me alles en daarmee prijs ik me gelukkig. Blijkbaar reageer ik dus goed, want ze vertrouwt me. Ja, ik denk dat ik een goede moeder ben. Mag ik dat zeggen van mezelf? Ik probeer hier in huis ook de sfeer goed te houden. Als Rosalie af en toe in een puberhumeur is, ga ik op dat gestampvoet en zo gewoon niet in. Dat noem ik ‘tijdelijk ontoerekeningsvatbaar’, daarna is het allemaal weer prima. Ik heb gewoon leuke kinderen."

Lees het hele interview in Vriendin 13 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |