×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander
22.03.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik hoop dat ik de wereld een beetje vrolijker maak’


Haar dertigste verjaardag wilde Myrthe niet zomaar voorbij laten gaan. Om deze mijlpaal te vieren bedacht ze een bijzonder project: Myrthe Deelt Geluk. “Het blije gevoel dat ik heb, gun ik anderen ook.”

Myrthe: “Eigenlijk heb ik nooit echt wat gehad met mijlpalen of met mijn verjaardag vieren, maar een week voor ik op 25 oktober dertig werd dacht ik opeens: hier wil ik iets mee. Wat kan ik nu doen om van het komende jaar iets bijzonders te maken? Waar kan ik mezelf mee uitdagen? Ik was er al snel uit wat het moest worden. Ik zou mijn geluk gaan delen! Ik heb een heel fijn leven met een leuke baan, een fijne relatie en goede vrienden. Dat blije gevoel gun ik anderen ook. Dus bedacht ik dat ik het jaar waarin ik dertig werd in het teken zou zetten van kleine dingen voor een ander doen. Elke maand dertig keer iets doen, telkens met een ander thema. Dat moest me qua tijd wel lukken om te organiseren, omdat ik flexibel werk – ik ben consulente voor een huidverzorgingsmerk. Ik vertelde een aantal vrienden over Myrthe Deelt Geluk en die vonden het allemaal een leuk idee, maar vroegen me ook hoe ik dat dan zou gaan doen. Tja, dat wist ik eigenlijk ook nog niet zo goed. Dus ik begon met het maken van een website. Dat moet niet al te moeilijk zijn met een kant-en-klaar programma, dacht ik. Maar daar vergiste ik me behoorlijk in: na een dag prutsen lukte het me nog steeds niet iets online te krijgen. Bijna wilde ik het opgeven, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan...”

Extra portie geluk
“Wat ik in de eerste maand, november, zou gaan doen, was geen lastige keuze: bloemen weggeven! Met een groep vriendinnen koop ik al een tijdje een extra bosje als we bloemen voor onszelf kopen, om weg te geven aan een vreemde. Nu ging het alleen niet meer om af en toe een bloemetje, maar dertig bosjes bloemen in één maand. Het eerste bosje gaf ik aan mijn moeder, dat vond ik wel mooi symbolisch. Andere bosjes gaf ik weg aan vreemden op straat, aan mijn 98-jarige oma en ik bracht na de aanslagen in Parijs een bosje naar het Franse Consulaat. Toen het einde van die eerste maand naderde, wilde ik mijn bloementhema afsluiten met iets groots, maar ik wist niet zo goed hoe."

Lees het hele verhaal in Vriendin 12 van deze week of praat mee op het forum. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!