×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander
22.03.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik hoop dat ik de wereld een beetje vrolijker maak’


Haar dertigste verjaardag wilde Myrthe niet zomaar voorbij laten gaan. Om deze mijlpaal te vieren bedacht ze een bijzonder project: Myrthe Deelt Geluk. “Het blije gevoel dat ik heb, gun ik anderen ook.”

Myrthe: “Eigenlijk heb ik nooit echt wat gehad met mijlpalen of met mijn verjaardag vieren, maar een week voor ik op 25 oktober dertig werd dacht ik opeens: hier wil ik iets mee. Wat kan ik nu doen om van het komende jaar iets bijzonders te maken? Waar kan ik mezelf mee uitdagen? Ik was er al snel uit wat het moest worden. Ik zou mijn geluk gaan delen! Ik heb een heel fijn leven met een leuke baan, een fijne relatie en goede vrienden. Dat blije gevoel gun ik anderen ook. Dus bedacht ik dat ik het jaar waarin ik dertig werd in het teken zou zetten van kleine dingen voor een ander doen. Elke maand dertig keer iets doen, telkens met een ander thema. Dat moest me qua tijd wel lukken om te organiseren, omdat ik flexibel werk – ik ben consulente voor een huidverzorgingsmerk. Ik vertelde een aantal vrienden over Myrthe Deelt Geluk en die vonden het allemaal een leuk idee, maar vroegen me ook hoe ik dat dan zou gaan doen. Tja, dat wist ik eigenlijk ook nog niet zo goed. Dus ik begon met het maken van een website. Dat moet niet al te moeilijk zijn met een kant-en-klaar programma, dacht ik. Maar daar vergiste ik me behoorlijk in: na een dag prutsen lukte het me nog steeds niet iets online te krijgen. Bijna wilde ik het opgeven, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan...”

Extra portie geluk
“Wat ik in de eerste maand, november, zou gaan doen, was geen lastige keuze: bloemen weggeven! Met een groep vriendinnen koop ik al een tijdje een extra bosje als we bloemen voor onszelf kopen, om weg te geven aan een vreemde. Nu ging het alleen niet meer om af en toe een bloemetje, maar dertig bosjes bloemen in één maand. Het eerste bosje gaf ik aan mijn moeder, dat vond ik wel mooi symbolisch. Andere bosjes gaf ik weg aan vreemden op straat, aan mijn 98-jarige oma en ik bracht na de aanslagen in Parijs een bosje naar het Franse Consulaat. Toen het einde van die eerste maand naderde, wilde ik mijn bloementhema afsluiten met iets groots, maar ik wist niet zo goed hoe."

Lees het hele verhaal in Vriendin 12 van deze week of praat mee op het forum. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |