×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander

Vriendin 12: Myrthe doet elke maand dertig keer iets liefs voor een ander
22.03.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik hoop dat ik de wereld een beetje vrolijker maak’


Haar dertigste verjaardag wilde Myrthe niet zomaar voorbij laten gaan. Om deze mijlpaal te vieren bedacht ze een bijzonder project: Myrthe Deelt Geluk. “Het blije gevoel dat ik heb, gun ik anderen ook.”

Myrthe: “Eigenlijk heb ik nooit echt wat gehad met mijlpalen of met mijn verjaardag vieren, maar een week voor ik op 25 oktober dertig werd dacht ik opeens: hier wil ik iets mee. Wat kan ik nu doen om van het komende jaar iets bijzonders te maken? Waar kan ik mezelf mee uitdagen? Ik was er al snel uit wat het moest worden. Ik zou mijn geluk gaan delen! Ik heb een heel fijn leven met een leuke baan, een fijne relatie en goede vrienden. Dat blije gevoel gun ik anderen ook. Dus bedacht ik dat ik het jaar waarin ik dertig werd in het teken zou zetten van kleine dingen voor een ander doen. Elke maand dertig keer iets doen, telkens met een ander thema. Dat moest me qua tijd wel lukken om te organiseren, omdat ik flexibel werk – ik ben consulente voor een huidverzorgingsmerk. Ik vertelde een aantal vrienden over Myrthe Deelt Geluk en die vonden het allemaal een leuk idee, maar vroegen me ook hoe ik dat dan zou gaan doen. Tja, dat wist ik eigenlijk ook nog niet zo goed. Dus ik begon met het maken van een website. Dat moet niet al te moeilijk zijn met een kant-en-klaar programma, dacht ik. Maar daar vergiste ik me behoorlijk in: na een dag prutsen lukte het me nog steeds niet iets online te krijgen. Bijna wilde ik het opgeven, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan...”

Extra portie geluk
“Wat ik in de eerste maand, november, zou gaan doen, was geen lastige keuze: bloemen weggeven! Met een groep vriendinnen koop ik al een tijdje een extra bosje als we bloemen voor onszelf kopen, om weg te geven aan een vreemde. Nu ging het alleen niet meer om af en toe een bloemetje, maar dertig bosjes bloemen in één maand. Het eerste bosje gaf ik aan mijn moeder, dat vond ik wel mooi symbolisch. Andere bosjes gaf ik weg aan vreemden op straat, aan mijn 98-jarige oma en ik bracht na de aanslagen in Parijs een bosje naar het Franse Consulaat. Toen het einde van die eerste maand naderde, wilde ik mijn bloementhema afsluiten met iets groots, maar ik wist niet zo goed hoe."

Lees het hele verhaal in Vriendin 12 van deze week of praat mee op het forum. 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |