×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid
22.03.2016 - Redactie Vriendin

Ze stoffen, dweilen, koken en zorgen vol overgave voor de kinderen. Siebrand, Roman en Tim hebben de taak van het huisvaderschap fulltime op zich genomen. Waarom? En hoe anders doen zij het dan vrouwen?


Siebrand (37) en Adriane (33) hebben twee kinderen: Pieter (1) en Ella (6 maanden). Siebrand is sinds een half jaar huisvader.
“Ik deed een opleiding tot leraar geschiedenis, toen Adriane kort na de geboorte van Pieter zwanger werd van onze tweede. We waren net verhuisd vanuit de stad naar een dorpje om dichter bij onze ouders te wonen, en ik zou veel moeten reizen om mijn opleiding af te maken. Daarbij had ik in onze nieuwe woonomgeving weinig uitzicht op een baan. Voor ons was de keuze snel gemaakt. Adriane werkt fulltime als bedrijfsleider in een winkel en het was prettig als ik het huishouden op me zou nemen.”

Roman (41) en Arenda (39) hebben sinds vijf maanden een zoon: Benjamin. Arenda heeft een yogastudio en diëtistenpraktijk.
“Ik heb jarenlang in de jachtbouw gewerkt en begon in januari 2015 voor mezelf terwijl Arenda al zwanger was. We spraken vaak over hoe we het wilden doen als ons kind geboren zou zijn. De studio loopt heel goed en Arenda houdt echt van haar werk. Daarbij leek het mij wel wat om huisvader te worden. Ik heb als kind mijn vader thuis gemist. Hij was zakenman en werkte hard en veel. Ik wilde het anders doen."

Tim (46) is sinds een jaar huisvader. De band met zijn kinderen Yuan (17), Rio (14), Lila (12) en Liam (3) is daardoor nog sterker geworden. Zijn vrouw Miho (41) werkt fulltime in een Japanse winkel.
“Tot vijf jaar terug werkte ik op de beurs: het leventje van het ‘snelle geld’. Maar dat begon me tegen te staan. Ik kreeg interesse in het spirituele, nam ontslag en besloot boeken te gaan schrijven over zingeving. Dat heb ik vier jaar lang vanuit huis gedaan. Miho zorgde tot dat moment volledig voor de kinderen. Het leek me voor haar een goede stap om te gaan werken, want altijd maar thuiszitten met de kinderen is niet gezond. Ze moest wennen aan dat idee. Miho is Japans en is gewend volledig toegewijd te zijn aan het gezin."

Lees alle portretten in Vriendin 12.

Zijn bij jou thuis de rollen ook niet traditioneel verdeeld? Of juist wel en vind je dat prima? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!