×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid
22.03.2016 - Redactie Vriendin

Ze stoffen, dweilen, koken en zorgen vol overgave voor de kinderen. Siebrand, Roman en Tim hebben de taak van het huisvaderschap fulltime op zich genomen. Waarom? En hoe anders doen zij het dan vrouwen?


Siebrand (37) en Adriane (33) hebben twee kinderen: Pieter (1) en Ella (6 maanden). Siebrand is sinds een half jaar huisvader.
“Ik deed een opleiding tot leraar geschiedenis, toen Adriane kort na de geboorte van Pieter zwanger werd van onze tweede. We waren net verhuisd vanuit de stad naar een dorpje om dichter bij onze ouders te wonen, en ik zou veel moeten reizen om mijn opleiding af te maken. Daarbij had ik in onze nieuwe woonomgeving weinig uitzicht op een baan. Voor ons was de keuze snel gemaakt. Adriane werkt fulltime als bedrijfsleider in een winkel en het was prettig als ik het huishouden op me zou nemen.”

Roman (41) en Arenda (39) hebben sinds vijf maanden een zoon: Benjamin. Arenda heeft een yogastudio en diëtistenpraktijk.
“Ik heb jarenlang in de jachtbouw gewerkt en begon in januari 2015 voor mezelf terwijl Arenda al zwanger was. We spraken vaak over hoe we het wilden doen als ons kind geboren zou zijn. De studio loopt heel goed en Arenda houdt echt van haar werk. Daarbij leek het mij wel wat om huisvader te worden. Ik heb als kind mijn vader thuis gemist. Hij was zakenman en werkte hard en veel. Ik wilde het anders doen."

Tim (46) is sinds een jaar huisvader. De band met zijn kinderen Yuan (17), Rio (14), Lila (12) en Liam (3) is daardoor nog sterker geworden. Zijn vrouw Miho (41) werkt fulltime in een Japanse winkel.
“Tot vijf jaar terug werkte ik op de beurs: het leventje van het ‘snelle geld’. Maar dat begon me tegen te staan. Ik kreeg interesse in het spirituele, nam ontslag en besloot boeken te gaan schrijven over zingeving. Dat heb ik vier jaar lang vanuit huis gedaan. Miho zorgde tot dat moment volledig voor de kinderen. Het leek me voor haar een goede stap om te gaan werken, want altijd maar thuiszitten met de kinderen is niet gezond. Ze moest wennen aan dat idee. Miho is Japans en is gewend volledig toegewijd te zijn aan het gezin."

Lees alle portretten in Vriendin 12.

Zijn bij jou thuis de rollen ook niet traditioneel verdeeld? Of juist wel en vind je dat prima? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |