×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid

Vriendin 12: Als de rollen zijn omgedraaid
22.03.2016 - Redactie Vriendin

Ze stoffen, dweilen, koken en zorgen vol overgave voor de kinderen. Siebrand, Roman en Tim hebben de taak van het huisvaderschap fulltime op zich genomen. Waarom? En hoe anders doen zij het dan vrouwen?


Siebrand (37) en Adriane (33) hebben twee kinderen: Pieter (1) en Ella (6 maanden). Siebrand is sinds een half jaar huisvader.
“Ik deed een opleiding tot leraar geschiedenis, toen Adriane kort na de geboorte van Pieter zwanger werd van onze tweede. We waren net verhuisd vanuit de stad naar een dorpje om dichter bij onze ouders te wonen, en ik zou veel moeten reizen om mijn opleiding af te maken. Daarbij had ik in onze nieuwe woonomgeving weinig uitzicht op een baan. Voor ons was de keuze snel gemaakt. Adriane werkt fulltime als bedrijfsleider in een winkel en het was prettig als ik het huishouden op me zou nemen.”

Roman (41) en Arenda (39) hebben sinds vijf maanden een zoon: Benjamin. Arenda heeft een yogastudio en diëtistenpraktijk.
“Ik heb jarenlang in de jachtbouw gewerkt en begon in januari 2015 voor mezelf terwijl Arenda al zwanger was. We spraken vaak over hoe we het wilden doen als ons kind geboren zou zijn. De studio loopt heel goed en Arenda houdt echt van haar werk. Daarbij leek het mij wel wat om huisvader te worden. Ik heb als kind mijn vader thuis gemist. Hij was zakenman en werkte hard en veel. Ik wilde het anders doen."

Tim (46) is sinds een jaar huisvader. De band met zijn kinderen Yuan (17), Rio (14), Lila (12) en Liam (3) is daardoor nog sterker geworden. Zijn vrouw Miho (41) werkt fulltime in een Japanse winkel.
“Tot vijf jaar terug werkte ik op de beurs: het leventje van het ‘snelle geld’. Maar dat begon me tegen te staan. Ik kreeg interesse in het spirituele, nam ontslag en besloot boeken te gaan schrijven over zingeving. Dat heb ik vier jaar lang vanuit huis gedaan. Miho zorgde tot dat moment volledig voor de kinderen. Het leek me voor haar een goede stap om te gaan werken, want altijd maar thuiszitten met de kinderen is niet gezond. Ze moest wennen aan dat idee. Miho is Japans en is gewend volledig toegewijd te zijn aan het gezin."

Lees alle portretten in Vriendin 12.

Zijn bij jou thuis de rollen ook niet traditioneel verdeeld? Of juist wel en vind je dat prima? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |