×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting
16.03.2016 -

'Pas nu weet ik dat het niet mijn schuld was'


Na een avondje uit werd Floor (27) slachtoffer van een groepsverkrachting. Ze durfde er met niemand over te praten. Nu wil ze graag andere slachtoffers helpen. “Zoiets groots kun je echt niet in je eentje verwerken.”

Zes jaar geleden werkte Floor vier dagen in de week bij een grote winkelketen en op de vijfde dag volgde ze een lerarenopleiding. Haar grote droom was lesgeven, voor de klas staan, kinderen iets bijbrengen. Floor woonde in die tijd bij haar ouders in een klein dorp in de polder. Ze was in haar vrije tijd veel te vinden op de zeilvereniging in een verderop gelegen dorp. Daar had ze ook haar vrienden en vriendinnen met wie ze vaak op stap ging. Ook op die bewuste vrijdagavond in augustus was er een feestje bij de zeilclub. Rond middennacht was het afgelopen en besloot de vriendengroep nog wat te gaan drinken in de plaatselijke kroeg. Floor haakte af. “Ik moest de volgende dag werken, wilde het niet te laat maken. Toen vriendinnen aanboden met me mee te fietsen, sloeg ik dat af. Eigenlijk fietste ik nooit alleen terug naar huis. Maar ach, wat kon me gebeuren? Ik had nog nooit iets vervelends meegemaakt, dus waarom zou dat nu anders zijn? Als ik een beetje snel doortrapte, was ik zo thuis, zo redeneerde ik. ‘Gaan jullie nog maar even lekker wat drinken, ik red me prima’, zei ik.”

Vreselijke dingen
“Ik ben niet bang aangelegd en zag er ook helemaal niet tegenop om alleen te fietsen. Ik kon kiezen uit twee routes: eentje ging langs huizen en door dorpjes. De andere, veel kortere weg, ging dwars door poldergebied. Als ik die laatste zou kiezen, scheelde me dat zo’n drie kwartier. De keuze was dus vrij snel gemaakt. Helemaal omdat ik wist dat er op dit pad, zeker van vrijdag op zaterdag, altijd wel mensen fietsen die net als ik op stap zijn geweest in het ene dorp en naar het andere terug moeten. Ik weet nog dat ik flink de vaart erin had en me erover verbaasde dat het toch wel stil was, toen ik plotseling van achteren van mijn fiets werd getrokken. In een fractie van een seconde sprongen er zes mannen uit de bosjes die op me af stormden. Twee van hen hielden me stevig vast. Ik probeerde ze te schoppen, te slaan en me uit hun greep los te worstelen. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat dat een kansloze missie was. Het had geen enkele zin me te verzetten. Ze waren met te veel..."

Centrum seksueel geweld 24 uur per dag bereikbaar
Onlangs opende het Centrum Seksueel Geweld een landelijk telefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is op 0800 - 01 88. Vanuit dit centrale nummer worden de bellers doorgeschakeld naar een centrum in hun regio. De telefoonlijn is bedoeld voor recente gevallen van aanranding en verkrachting.Volgens het Centrum Seksueel Geweld is het namelijk heel belangrijk dat slachtoffers direct na het meemaken van een seksueel geweldsdelict op medisch, psychisch en forensisch vlak goede hulp krijgen. Zodat een eventuele zwangerschap, besmetting met soa/hiv en posttraumatisch stresssyndroom kunnen worden voorkomen. Bovendien is de kans dat de dader wordt opgespoord groter als er zo snel mogelijk sporenonderzoek wordt gedaan. In ons land zijn op dit moment tien centra waar (forensisch) artsen, verpleegkundigen, hulpverleners en politie nauw samenwerken. Ook als een slachtoffer besluit om geen aangifte te doen, kan ze hier terecht voor hulp. In Nederland krijgt één op de acht vrouwen te maken met seksueel geweld. Angst, schaamte en schuldgevoel maken dat veel slachtoffers zwijgen. Het landelijke telefoonnummer moet de drempel naar hulp verlagen.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!