×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting
16.03.2016 -

'Pas nu weet ik dat het niet mijn schuld was'


Na een avondje uit werd Floor (27) slachtoffer van een groepsverkrachting. Ze durfde er met niemand over te praten. Nu wil ze graag andere slachtoffers helpen. “Zoiets groots kun je echt niet in je eentje verwerken.”

Zes jaar geleden werkte Floor vier dagen in de week bij een grote winkelketen en op de vijfde dag volgde ze een lerarenopleiding. Haar grote droom was lesgeven, voor de klas staan, kinderen iets bijbrengen. Floor woonde in die tijd bij haar ouders in een klein dorp in de polder. Ze was in haar vrije tijd veel te vinden op de zeilvereniging in een verderop gelegen dorp. Daar had ze ook haar vrienden en vriendinnen met wie ze vaak op stap ging. Ook op die bewuste vrijdagavond in augustus was er een feestje bij de zeilclub. Rond middennacht was het afgelopen en besloot de vriendengroep nog wat te gaan drinken in de plaatselijke kroeg. Floor haakte af. “Ik moest de volgende dag werken, wilde het niet te laat maken. Toen vriendinnen aanboden met me mee te fietsen, sloeg ik dat af. Eigenlijk fietste ik nooit alleen terug naar huis. Maar ach, wat kon me gebeuren? Ik had nog nooit iets vervelends meegemaakt, dus waarom zou dat nu anders zijn? Als ik een beetje snel doortrapte, was ik zo thuis, zo redeneerde ik. ‘Gaan jullie nog maar even lekker wat drinken, ik red me prima’, zei ik.”

Vreselijke dingen
“Ik ben niet bang aangelegd en zag er ook helemaal niet tegenop om alleen te fietsen. Ik kon kiezen uit twee routes: eentje ging langs huizen en door dorpjes. De andere, veel kortere weg, ging dwars door poldergebied. Als ik die laatste zou kiezen, scheelde me dat zo’n drie kwartier. De keuze was dus vrij snel gemaakt. Helemaal omdat ik wist dat er op dit pad, zeker van vrijdag op zaterdag, altijd wel mensen fietsen die net als ik op stap zijn geweest in het ene dorp en naar het andere terug moeten. Ik weet nog dat ik flink de vaart erin had en me erover verbaasde dat het toch wel stil was, toen ik plotseling van achteren van mijn fiets werd getrokken. In een fractie van een seconde sprongen er zes mannen uit de bosjes die op me af stormden. Twee van hen hielden me stevig vast. Ik probeerde ze te schoppen, te slaan en me uit hun greep los te worstelen. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat dat een kansloze missie was. Het had geen enkele zin me te verzetten. Ze waren met te veel..."

Centrum seksueel geweld 24 uur per dag bereikbaar
Onlangs opende het Centrum Seksueel Geweld een landelijk telefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is op 0800 - 01 88. Vanuit dit centrale nummer worden de bellers doorgeschakeld naar een centrum in hun regio. De telefoonlijn is bedoeld voor recente gevallen van aanranding en verkrachting.Volgens het Centrum Seksueel Geweld is het namelijk heel belangrijk dat slachtoffers direct na het meemaken van een seksueel geweldsdelict op medisch, psychisch en forensisch vlak goede hulp krijgen. Zodat een eventuele zwangerschap, besmetting met soa/hiv en posttraumatisch stresssyndroom kunnen worden voorkomen. Bovendien is de kans dat de dader wordt opgespoord groter als er zo snel mogelijk sporenonderzoek wordt gedaan. In ons land zijn op dit moment tien centra waar (forensisch) artsen, verpleegkundigen, hulpverleners en politie nauw samenwerken. Ook als een slachtoffer besluit om geen aangifte te doen, kan ze hier terecht voor hulp. In Nederland krijgt één op de acht vrouwen te maken met seksueel geweld. Angst, schaamte en schuldgevoel maken dat veel slachtoffers zwijgen. Het landelijke telefoonnummer moet de drempel naar hulp verlagen.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |