×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting

Vriendin 11: Floor was slachtoffer van een groepsverkrachting
16.03.2016 -

'Pas nu weet ik dat het niet mijn schuld was'


Na een avondje uit werd Floor (27) slachtoffer van een groepsverkrachting. Ze durfde er met niemand over te praten. Nu wil ze graag andere slachtoffers helpen. “Zoiets groots kun je echt niet in je eentje verwerken.”

Zes jaar geleden werkte Floor vier dagen in de week bij een grote winkelketen en op de vijfde dag volgde ze een lerarenopleiding. Haar grote droom was lesgeven, voor de klas staan, kinderen iets bijbrengen. Floor woonde in die tijd bij haar ouders in een klein dorp in de polder. Ze was in haar vrije tijd veel te vinden op de zeilvereniging in een verderop gelegen dorp. Daar had ze ook haar vrienden en vriendinnen met wie ze vaak op stap ging. Ook op die bewuste vrijdagavond in augustus was er een feestje bij de zeilclub. Rond middennacht was het afgelopen en besloot de vriendengroep nog wat te gaan drinken in de plaatselijke kroeg. Floor haakte af. “Ik moest de volgende dag werken, wilde het niet te laat maken. Toen vriendinnen aanboden met me mee te fietsen, sloeg ik dat af. Eigenlijk fietste ik nooit alleen terug naar huis. Maar ach, wat kon me gebeuren? Ik had nog nooit iets vervelends meegemaakt, dus waarom zou dat nu anders zijn? Als ik een beetje snel doortrapte, was ik zo thuis, zo redeneerde ik. ‘Gaan jullie nog maar even lekker wat drinken, ik red me prima’, zei ik.”

Vreselijke dingen
“Ik ben niet bang aangelegd en zag er ook helemaal niet tegenop om alleen te fietsen. Ik kon kiezen uit twee routes: eentje ging langs huizen en door dorpjes. De andere, veel kortere weg, ging dwars door poldergebied. Als ik die laatste zou kiezen, scheelde me dat zo’n drie kwartier. De keuze was dus vrij snel gemaakt. Helemaal omdat ik wist dat er op dit pad, zeker van vrijdag op zaterdag, altijd wel mensen fietsen die net als ik op stap zijn geweest in het ene dorp en naar het andere terug moeten. Ik weet nog dat ik flink de vaart erin had en me erover verbaasde dat het toch wel stil was, toen ik plotseling van achteren van mijn fiets werd getrokken. In een fractie van een seconde sprongen er zes mannen uit de bosjes die op me af stormden. Twee van hen hielden me stevig vast. Ik probeerde ze te schoppen, te slaan en me uit hun greep los te worstelen. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat dat een kansloze missie was. Het had geen enkele zin me te verzetten. Ze waren met te veel..."

Centrum seksueel geweld 24 uur per dag bereikbaar
Onlangs opende het Centrum Seksueel Geweld een landelijk telefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is op 0800 - 01 88. Vanuit dit centrale nummer worden de bellers doorgeschakeld naar een centrum in hun regio. De telefoonlijn is bedoeld voor recente gevallen van aanranding en verkrachting.Volgens het Centrum Seksueel Geweld is het namelijk heel belangrijk dat slachtoffers direct na het meemaken van een seksueel geweldsdelict op medisch, psychisch en forensisch vlak goede hulp krijgen. Zodat een eventuele zwangerschap, besmetting met soa/hiv en posttraumatisch stresssyndroom kunnen worden voorkomen. Bovendien is de kans dat de dader wordt opgespoord groter als er zo snel mogelijk sporenonderzoek wordt gedaan. In ons land zijn op dit moment tien centra waar (forensisch) artsen, verpleegkundigen, hulpverleners en politie nauw samenwerken. Ook als een slachtoffer besluit om geen aangifte te doen, kan ze hier terecht voor hulp. In Nederland krijgt één op de acht vrouwen te maken met seksueel geweld. Angst, schaamte en schuldgevoel maken dat veel slachtoffers zwijgen. Het landelijke telefoonnummer moet de drempel naar hulp verlagen.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |