×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Loretta Schrijver

Interview met Loretta Schrijver
15.03.2016 -

Stel dat je tijdens het nieuwslezen uit je rol valt omdat je een verspreking maakt. Doodeng, vond Loretta Schrijver (59). Toen. Nu is ze ‘die gezellige presentatrice met die aanstekelijke lach’. “Ik kan mezelf voortaan meer laten gaan.”


Is er in de loop der jaren veel veranderd op televisie?
“Ja. Een verspreking, daar maak ik me niet meer druk over. Het doet er niet toe, als je maar leest wat er staat. Ik ben minder zenuwachtig, maar kan zeker denken: hoe moet het nou? Ik word zenuwachtig als ik denk het niet meer onder controle te hebben. Maar televisie is best een lomp, log medium. Als we op locatie een museumitem filmen, loopt er een colonne van acht, negen man achter me aan. Een regisseur, een cameraman, een eindredacteur, iemand van de redactie, van de productie, een stagiaire en nog iemand… Ik schaam me daar weleens voor. Al het gedoe eromheen vreet zo veel energie.”

Wat is jouw geheim achter twintig jaar met dezelfde man zijn?
“Lou en ik wonen niet samen, maar we zijn wel samen. Hij was een vriend van mijn vader en een stuk ouder dan ik, begin zeventig, maar hij ziet eruit als 58. Ik ken hem al sinds ik een jaar of vijftien, zestien was. Toen ik uit huis ging, heb ik een korte affaire gehad met hem, dat mocht mijn vader in die tijd niet weten. Op een dag, ik werkte inmiddels al voor tv, hoorde ik iemand ‘Dag Loretta’ zeggen. Ik herkende hem in eerste instantie niet, maar dacht wel: wat een leuke man.”

Was het meteen raak?
“Ja, we kenden elkaar al en hij kon heel leuke verhalen vertellen over mijn vader, die inmiddels overleden was. Daar smolt ik natuurlijk voor. Bovendien had Lou veel humor. Uren hebben we bij de auto staan praten en lachen. Een paar dagen later belde hij of ik zin had samen een hapje te gaan eten.”

Hoe blijft het al zo lang goed?
“Nou, ik wil niet zeggen dat het al zo lang goed is, het gaat relatief goed. Ik denk niet dat we in de wieg gelegd zijn om ons een leven lang aan één persoon te binden. Ach weet je, trouw is relatief. Het gaat vaak alleen over de vleselijke lusten en dat is zoveel minder waard dan de emotionele dingen die je met anderen meemaakt dan met je partner. Lou zei vroeger ook altijd: ‘Boven de gordel ben ik honderd procent trouw.’ En dat is ook zo. Laat hem maar een scheve schaats rijden, als ik er maar geen last van heb."

Lees het hele interview in Vriendin 11 (vanaf morgen in de winkels). 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!