×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Loretta Schrijver

Interview met Loretta Schrijver
15.03.2016 -

Stel dat je tijdens het nieuwslezen uit je rol valt omdat je een verspreking maakt. Doodeng, vond Loretta Schrijver (59). Toen. Nu is ze ‘die gezellige presentatrice met die aanstekelijke lach’. “Ik kan mezelf voortaan meer laten gaan.”


Is er in de loop der jaren veel veranderd op televisie?
“Ja. Een verspreking, daar maak ik me niet meer druk over. Het doet er niet toe, als je maar leest wat er staat. Ik ben minder zenuwachtig, maar kan zeker denken: hoe moet het nou? Ik word zenuwachtig als ik denk het niet meer onder controle te hebben. Maar televisie is best een lomp, log medium. Als we op locatie een museumitem filmen, loopt er een colonne van acht, negen man achter me aan. Een regisseur, een cameraman, een eindredacteur, iemand van de redactie, van de productie, een stagiaire en nog iemand… Ik schaam me daar weleens voor. Al het gedoe eromheen vreet zo veel energie.”

Wat is jouw geheim achter twintig jaar met dezelfde man zijn?
“Lou en ik wonen niet samen, maar we zijn wel samen. Hij was een vriend van mijn vader en een stuk ouder dan ik, begin zeventig, maar hij ziet eruit als 58. Ik ken hem al sinds ik een jaar of vijftien, zestien was. Toen ik uit huis ging, heb ik een korte affaire gehad met hem, dat mocht mijn vader in die tijd niet weten. Op een dag, ik werkte inmiddels al voor tv, hoorde ik iemand ‘Dag Loretta’ zeggen. Ik herkende hem in eerste instantie niet, maar dacht wel: wat een leuke man.”

Was het meteen raak?
“Ja, we kenden elkaar al en hij kon heel leuke verhalen vertellen over mijn vader, die inmiddels overleden was. Daar smolt ik natuurlijk voor. Bovendien had Lou veel humor. Uren hebben we bij de auto staan praten en lachen. Een paar dagen later belde hij of ik zin had samen een hapje te gaan eten.”

Hoe blijft het al zo lang goed?
“Nou, ik wil niet zeggen dat het al zo lang goed is, het gaat relatief goed. Ik denk niet dat we in de wieg gelegd zijn om ons een leven lang aan één persoon te binden. Ach weet je, trouw is relatief. Het gaat vaak alleen over de vleselijke lusten en dat is zoveel minder waard dan de emotionele dingen die je met anderen meemaakt dan met je partner. Lou zei vroeger ook altijd: ‘Boven de gordel ben ik honderd procent trouw.’ En dat is ook zo. Laat hem maar een scheve schaats rijden, als ik er maar geen last van heb."

Lees het hele interview in Vriendin 11 (vanaf morgen in de winkels). 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |