×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Judith ging na een relatie van twintig jaar weer daten

Vriendin 10: Judith ging na een relatie van twintig jaar weer daten
08.03.2016 - Redactie Vriendin

Toen Judith (40) na een relatie van twintig jaar besloot te gaan scheiden, kwam ze in een compleet nieuwe wereld terecht. Een wereld van Tinder, spannende dates en nieuwe onzekerheden. “Dat hele datingspel was dé manier om meer over mezelf te weten te komen.”


"Ik heb me al van jongs af aan ouder gevoeld dan mijn leeftijd, misschien doordat mijn moeder vaak ziek was en ik dus al jong zelfstandig leerde zijn. Op mijn achttiende had ik al verschillende vriendjes gehad en op mijn negentiende begon ik aan het ‘grotemensenleven’: een serieuze relatie, samenwonen, een koophuis. Ik was er zeker van dat hij de man voor mij was en in al die jaren heb ik daar ook nooit aan getwijfeld. Natuurlijk hadden we weleens een dipje of voelde ik mijn aandacht even uitwaaieren naar andere mannen. Maar ik bleef ervan overtuigd dat ik met hem oud wilde worden. Na tien jaar gaf ik hem mijn jawoord, een ja die vanuit mijn tenen kwam. Eigenlijk was onze relatie de enige stabiele factor in mijn verder vrij onrustige leven; qua werk ging ik alle kanten op. Ik wist niet goed wat bij me paste, had vrijwel elk jaar een nieuwe baan. Achteraf gezien denk ik dat ik een stuk ontwikkeling heb gemist, doordat ik zo vroeg begonnen was aan een volwassen leven. Veel mensen ontdekken in hun twintiger jaren wie ze zijn, ik heb dat overgeslagen. In 2007 werd onze zoon geboren. Ik vond het moederschap fantastisch, maar ook een uitdaging. Net als de meeste kersverse moeders twijfelde ik eraan of ik alles wel goed deed. Met mijn man kon ik daar niet goed over praten en andersom deelde hij ook niet wat er in zijn hoofd omging. We kregen steeds vaker wrijvingen. Tegelijkertijd veranderde er veel op werkgebied. Ik stopte met mijn werk als interim HR-adviseur en ging als ondernemer mensen coachen en lezingen geven: eindelijk iets wat ik leuk vond en waar ik goed in was!”

Weinig interesse
“Maar terwijl ik het gevoel had dat ik steeds verder groeide, ontwikkelde mijn man zich nauwelijks. Ik stoorde me eraan dat hij weinig interesse had in de onderwerpen waar ik mee bezig was, ik wilde graag gesprekken voeren over wat we wilden bereiken in het leven en waarom we op aarde zijn. Hij had daar weinig mee. Beetje bij beetje groeiden we steeds verder uit elkaar. Er was een moment waarop ik me afvroeg waarom we niet gingen scheiden, maar dat gevoel ebde ook wel weer weg. Ik was er denk ik nog niet klaar voor om hem te verlaten.”

Wakkermaker
“In 2013 kwam ik op mijn wekelijkse dansavond iemand tegen die me als het ware heeft wakker gemaakt. We konden samen goed praten, voor mijn gevoel zat ik met hem veel meer op dezelfde golflengte dan met mijn man. Thuis vertelde ik eerlijk dat ik gevoelens had voor een ander, maar hij leek daar weinig van onder de indruk. Er veranderde niets. Dus toen er uiteindelijk iets gebeurde tussen mij en die andere man, voelde ik me daar niet eens echt schuldig over. Opeens waren mijn ogen geopend, ik kon niet meer terug. Ik heb het nog een paar maanden aangekeken, maar op een dag zat ik met mijn man en zoon aan de ontbijttafel en voelde ik gewoon dat het niet meer klopte. Het was tijd om mijn koffers te pakken."

Lees haar hele verhaal in Vriendin 10.

Ben jij net als Judith weer gaan daten na een lange relatie? Hoe pakte jij dat aan? Je kunt je reactie hieronder kwijt of op ons forum. 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 9 mrt '16 21:05

  Goed van Judith ...Dit zou ik ook willen... Waarom zet ik toch die stap niet ?!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Judith Webber ma 11 apr '16 11:11

   Het is gewoon ontzettend spannend, een stap in hwt onbekende. Oude onzekerheden drijven boven. Ik weet er alles van. Dus ik snap wel dat het moeilijk is die stap te zetten! Ik kon niet anders meer, dan zou ik mezelf geweld aan doen. En hoe dat voor werkt weet alleen jij! Succes met je keuze!

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!