×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De metamorfose van acteur Ferry Doedens

De metamorfose van acteur Ferry Doedens
08.03.2016 -

Helderblauwe ogen, goddelijke glimlach, afgetraind lichaam en overvriendelijke uitstraling: Ferry Doedens (25) heeft het allemaal. Het nieuws dat hij vorig jaar naar een afkickkliniek in Thailand vertrok en zijn rol in GTST kwijtraakte, sloeg dan ook in als een bom. Maar hij is terug! “Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over mezelf.”


Je was ooit Nederlands kampioen levend standbeeld en bent nu als acteur meisjes- én jongensidool. Best een stap... 
“Eigenlijk is standbeeld zijn ook acteren, alleen doe je niets. Ik was een jaar of tien toen ik in Groningen iemand zag die het deed. Thuis zei ik tegen mijn moeder dat ik dat ook kon. ‘Natuurlijk jongen!’ was haar reactie. Mijn ouders hadden een speelgoedwinkel, dus haalde ik een bus verf uit de zaak, verfde mijn haar, schminkte mijn gezicht en ging voor de zaak staan op de promenade. De mensen bleven maar geld gooien, de eerste avond had ik al meer dan honderd euro en kocht ik mijn eerste mobieltje. In 2007 won ik het Nederlandse kampioenschap in Arnhem. Acteren wilde ik toen ook al, maar ik dacht niet meteen aan de spotlights.”

En dan kom je in GTST terecht.
“Idols zat er nog tussen, hè? Toen ik er bij de eerste liveshow uit gebonjourd werd, heb ik drie dagen in bed gelegen en gehuild. Afschuwelijk! Maar ja, shit happens. Ik wist toen wel dat ik me wilde ontwikkelen met zingen en acteren. Als kind zei ik al: ‘Later als ik groot ben, ga ik in GTST spelen.’ ‘Is goed jongen’, zei mijn moeder. Een jaar na Idols werd ik gebeld of ik auditie wilde doen voor een serie. Dat bleek dus GTST te zijn. Binnen drie maanden woonde ik in Amsterdam. Wel een aparte situatie, zo vanuit Drachten.”

In GTST speelde je als Lucas Sanders de eerste openlijke homoseksueel op televisie. Heb je gemerkt dat jouw rol belangrijk was voor andere homoseksuelen?
“Ik wist dat de eerste zoen die ik als Lucas Sanders aan een andere man zou geven, wel een groot ding kon worden. En dat Nederland erover zou kunnen vallen. Maar ja, het was een liefdesverhaal tussen twee mannen. Dat het zó’n impact zou hebben, had ik niet gedacht."

Iets heel anders: je bent al vier jaar samen met je vriend, maar jullie zijn net gaan samenwonen. Waarom nu pas?
“We woonden drie minuten bij elkaar vandaan en nu moest hij zijn huis uit. Dus was de stap snel gezet. Het gaat al vier nachten goed! Ik zie dit wel echt als een nieuwe fase in mijn leven. Maar verhuizen vind ik het vreselijkste wat er is. We hebben nog geen meubels, geen lampen en leven uit dozen.”

Gaan jullie op een dag trouwen?
“Ja, maar niet in het wit, ik wil in het donkerblauw. En mijn vriend moet me vragen, hij is ouder dan ik. We hebben het er toevallig laatst over gehad. Maar laten we alsjeblieft eerst dat huis af krijgen, dan zien we over een paar jaar wel verder.”

Lees het hele interview met Ferry in Vriendin 10 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!