×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De metamorfose van acteur Ferry Doedens

De metamorfose van acteur Ferry Doedens
08.03.2016 -

Helderblauwe ogen, goddelijke glimlach, afgetraind lichaam en overvriendelijke uitstraling: Ferry Doedens (25) heeft het allemaal. Het nieuws dat hij vorig jaar naar een afkickkliniek in Thailand vertrok en zijn rol in GTST kwijtraakte, sloeg dan ook in als een bom. Maar hij is terug! “Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over mezelf.”


Je was ooit Nederlands kampioen levend standbeeld en bent nu als acteur meisjes- én jongensidool. Best een stap... 
“Eigenlijk is standbeeld zijn ook acteren, alleen doe je niets. Ik was een jaar of tien toen ik in Groningen iemand zag die het deed. Thuis zei ik tegen mijn moeder dat ik dat ook kon. ‘Natuurlijk jongen!’ was haar reactie. Mijn ouders hadden een speelgoedwinkel, dus haalde ik een bus verf uit de zaak, verfde mijn haar, schminkte mijn gezicht en ging voor de zaak staan op de promenade. De mensen bleven maar geld gooien, de eerste avond had ik al meer dan honderd euro en kocht ik mijn eerste mobieltje. In 2007 won ik het Nederlandse kampioenschap in Arnhem. Acteren wilde ik toen ook al, maar ik dacht niet meteen aan de spotlights.”

En dan kom je in GTST terecht.
“Idols zat er nog tussen, hè? Toen ik er bij de eerste liveshow uit gebonjourd werd, heb ik drie dagen in bed gelegen en gehuild. Afschuwelijk! Maar ja, shit happens. Ik wist toen wel dat ik me wilde ontwikkelen met zingen en acteren. Als kind zei ik al: ‘Later als ik groot ben, ga ik in GTST spelen.’ ‘Is goed jongen’, zei mijn moeder. Een jaar na Idols werd ik gebeld of ik auditie wilde doen voor een serie. Dat bleek dus GTST te zijn. Binnen drie maanden woonde ik in Amsterdam. Wel een aparte situatie, zo vanuit Drachten.”

In GTST speelde je als Lucas Sanders de eerste openlijke homoseksueel op televisie. Heb je gemerkt dat jouw rol belangrijk was voor andere homoseksuelen?
“Ik wist dat de eerste zoen die ik als Lucas Sanders aan een andere man zou geven, wel een groot ding kon worden. En dat Nederland erover zou kunnen vallen. Maar ja, het was een liefdesverhaal tussen twee mannen. Dat het zó’n impact zou hebben, had ik niet gedacht."

Iets heel anders: je bent al vier jaar samen met je vriend, maar jullie zijn net gaan samenwonen. Waarom nu pas?
“We woonden drie minuten bij elkaar vandaan en nu moest hij zijn huis uit. Dus was de stap snel gezet. Het gaat al vier nachten goed! Ik zie dit wel echt als een nieuwe fase in mijn leven. Maar verhuizen vind ik het vreselijkste wat er is. We hebben nog geen meubels, geen lampen en leven uit dozen.”

Gaan jullie op een dag trouwen?
“Ja, maar niet in het wit, ik wil in het donkerblauw. En mijn vriend moet me vragen, hij is ouder dan ik. We hebben het er toevallig laatst over gehad. Maar laten we alsjeblieft eerst dat huis af krijgen, dan zien we over een paar jaar wel verder.”

Lees het hele interview met Ferry in Vriendin 10 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |