×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De metamorfose van acteur Ferry Doedens

De metamorfose van acteur Ferry Doedens
08.03.2016 -

Helderblauwe ogen, goddelijke glimlach, afgetraind lichaam en overvriendelijke uitstraling: Ferry Doedens (25) heeft het allemaal. Het nieuws dat hij vorig jaar naar een afkickkliniek in Thailand vertrok en zijn rol in GTST kwijtraakte, sloeg dan ook in als een bom. Maar hij is terug! “Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over mezelf.”


Je was ooit Nederlands kampioen levend standbeeld en bent nu als acteur meisjes- én jongensidool. Best een stap... 
“Eigenlijk is standbeeld zijn ook acteren, alleen doe je niets. Ik was een jaar of tien toen ik in Groningen iemand zag die het deed. Thuis zei ik tegen mijn moeder dat ik dat ook kon. ‘Natuurlijk jongen!’ was haar reactie. Mijn ouders hadden een speelgoedwinkel, dus haalde ik een bus verf uit de zaak, verfde mijn haar, schminkte mijn gezicht en ging voor de zaak staan op de promenade. De mensen bleven maar geld gooien, de eerste avond had ik al meer dan honderd euro en kocht ik mijn eerste mobieltje. In 2007 won ik het Nederlandse kampioenschap in Arnhem. Acteren wilde ik toen ook al, maar ik dacht niet meteen aan de spotlights.”

En dan kom je in GTST terecht.
“Idols zat er nog tussen, hè? Toen ik er bij de eerste liveshow uit gebonjourd werd, heb ik drie dagen in bed gelegen en gehuild. Afschuwelijk! Maar ja, shit happens. Ik wist toen wel dat ik me wilde ontwikkelen met zingen en acteren. Als kind zei ik al: ‘Later als ik groot ben, ga ik in GTST spelen.’ ‘Is goed jongen’, zei mijn moeder. Een jaar na Idols werd ik gebeld of ik auditie wilde doen voor een serie. Dat bleek dus GTST te zijn. Binnen drie maanden woonde ik in Amsterdam. Wel een aparte situatie, zo vanuit Drachten.”

In GTST speelde je als Lucas Sanders de eerste openlijke homoseksueel op televisie. Heb je gemerkt dat jouw rol belangrijk was voor andere homoseksuelen?
“Ik wist dat de eerste zoen die ik als Lucas Sanders aan een andere man zou geven, wel een groot ding kon worden. En dat Nederland erover zou kunnen vallen. Maar ja, het was een liefdesverhaal tussen twee mannen. Dat het zó’n impact zou hebben, had ik niet gedacht."

Iets heel anders: je bent al vier jaar samen met je vriend, maar jullie zijn net gaan samenwonen. Waarom nu pas?
“We woonden drie minuten bij elkaar vandaan en nu moest hij zijn huis uit. Dus was de stap snel gezet. Het gaat al vier nachten goed! Ik zie dit wel echt als een nieuwe fase in mijn leven. Maar verhuizen vind ik het vreselijkste wat er is. We hebben nog geen meubels, geen lampen en leven uit dozen.”

Gaan jullie op een dag trouwen?
“Ja, maar niet in het wit, ik wil in het donkerblauw. En mijn vriend moet me vragen, hij is ouder dan ik. We hebben het er toevallig laatst over gehad. Maar laten we alsjeblieft eerst dat huis af krijgen, dan zien we over een paar jaar wel verder.”

Lees het hele interview met Ferry in Vriendin 10 (vanaf morgen in de winkels). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |