×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Ineke vindt haar man niet meer aantrekkelijk

Vriendin 9: Ineke vindt haar man niet meer aantrekkelijk
02.03.2016 - Redactie Vriendin

Ineke (45) vierde laatst haar 25-jarige huwelijk met André (50). Maar ze twijfelt aan hun relatie. "Voor een gepassioneerd liefdesleven heb je aantrekkingskracht nodig en die is verdwenen.


Ineke: “Dit is voor het eerst dat ik hardop uitspreek dat ik afknap op het uiterlijk van mijn man, me soms voor hem schaam en hem ook seksueel totaal niet meer aantrekkelijk vind. Heel moeilijk vind ik dat. Ik wil namelijk niet oppervlakkig klinken, want natuurlijk besef ik goed dat liefde niet draait om uiterlijk. Mijn moeder zei het vroeger altijd: ‘Van een mooi bord kun je niet eten.’ Je kunt nog zo’n knap koppie hebben, als je een rotkarakter hebt, is het niks waard. En mijn man André heeft absoluut geen slecht karakter. Hij is een lieverd. Als vader is hij lief, gezellig en betrokken. Hij doet alles voor onze zoon David, van zestien. Als maatje en levenspartner is André ook ontzettend lief en behulpzaam. Hij troost me als ik verdriet heb, werkt hard voor zijn gezin en is nooit te beroerd om thuis een klusje op te pakken. Hij is zelden onaardig tegen me. Zelfs als we ruzie hebben en ik best lelijke dingen tegen hem zeg, blijft hij rustig. Maar ik vind hem als liefdespartner onaantrekkelijk. Als hij naakt is, draai ik het liefst
mijn hoofd om, maar ook met zijn kleding aan doet hij me niets meer. Ik kan het niet meer opbrengen hem te tongzoenen, laat staan seks met hem te hebben. Voor een gepassioneerd liefdesleven heb je aantrekkingskracht nodig en die is verdwenen.”

Weinig seks
“Als André toenadering zoekt, wijs ik hem negen van de tien keer af. De keren dat we wel seks hebben, ‘zit’ ik het uit: dan onderga ik gelaten zijn strelingen en wacht tot hij aan zijn gerief is gekomen. Maar zo wil ik het absoluut niet. Het geeft me een goedkoop gevoel, alsof ik mijn lichaam ter beschikking stel aan hem. Daarom gaat het me steeds meer tegenstaan om met hem te vrijen of zelfs in bed naast hem te liggen. André en ik zijn elkaars jeugdliefde. We hebben tot een jaar of vijf geleden altijd een goed en
harmonieus huwelijk gehad. Seks speelde nooit een hoofdrol. We deden het eens in de twee, drie weken en dat was prima. Ik kwam nooit klaar, maar dat lukt me sowieso niet tijdens de daad. Ik vond het op z’n tijd leuk en lekker om te vrijen en nam ook nog wel het initiatief. Maar de laatste jaren is dat gevoel helemaal weg en onderneem ik nooit meer een poging om mijn man te verleiden. We hebben nog wel seks, zo eens per maand, maar dan alleen op zijn initiatief. Het duurde even voordat ik besefte dat mijn lage libido te maken had met mijn afkeer van Andrés uiterlijk.

Lees haar hele verhaal in Vriendin 9.

Is de passie bij jullie ook ver te zoeken? Of spatten de vonken er na zoveel jaar nog steeds vanaf? Praat mee op ons forum. 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 do 3 mrt '16 05:42

  Ik heb alleen dit stukje gelezen en niet het hele verhaal, maar zoals ik dit stukje lees; vind Ineke uiterlijk dus zeer belangrijk! Ik ben destijds op mijn man zijn karakter gevallen, mijn man is niet heel lelijk en ook niet knap, maar hij is super lief, doet alles voor mij en onze zoon en daarom houd ik zielsveel van hem. Had je zijn uiterlijk dan niet gezien toen je een relatie begon als het zo belangrijk voor je Is? Als je je echt zo schaamt zet je er toch een punt achter? Zoek je een knappe vent die niet zo lief is maar wel een goed uiterlijk heeft!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 3 mrt '16 07:57

   Beetje kortzichtig Lautje. Ik herken mijzelf helemaal in dit verhaal. Ik houd ontzettend veel van mijn man maar vindt hem na 25 jaar ook niet aantrekkelijk meer. Hij ziet er echt niet meer zo uit als 25 jaar geleden. Buikje, kale kop, trainingsbroek. Fisiek voor mij niet meer heel aantrekkelijk... dus ook voor mijn sexleven niet opwindend! Mensen veranderen. Hopelijk ben jij nog erg blij met je man over een jaartje of wat.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 3 mrt '16 17:15

  Wat een onzin zeg! Alsof een vrouw niet minder aantrekkelijk wordt met de jaren. En wat dacht men van ons vrouwelijk deel na een bevalling? Of buik? Borsten? Verandering in gezicht, grotere neus, het normale ouder worden verder? Persoonlijk vind ik het ouder of dikker worden van een man niet minder aantrekkelijk. Als ik de man voordien aantrekkelijk vond dan veranderd dat niets. Maar goed, ik let dan ook op heel andere eigenschappen kwa uiterlijk uitstraling en persoonlijkheid.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 mrt '16 11:54

  Heel herkenbaar dit! Ik denk dat je jezelf eens goed moet afvragen of het gevoel voor je man nog wel aanwezig is? Het kan nog zo'n lieverd zijn, maar als jij er niet meer van houdt, wordt het wel lastig natuurlijk. Want als je nog wel genegenheid zou hebben voor je man, zou je dat gevoel hem onaantrekkelijk te vinden waarschijnlijk niet hebben, of het niet erg vinden. Lastige situatie, I know!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Drentsemama za 5 mrt '16 14:48

  Ik heb het hele verhaal gelezen en lees heel duidelijk dat Ineke geen fotomodel had, of wil hebben. Haar man verzorgd zich niet/nauwelijks, en onderneemt geen enkele moeite om zichzelf nog enigszins aantrekkelijk te maken. Ik begrijp dus echt wel dat de aantrekkingskracht verdwenen is. Wat ik zelf echter niet begrijp,is waarom ze hierover niet met haar man praat. Na 25 jaar goed huwelijk is zoiets toch wel bespreekbaar? Erg zonde!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Drentsemama za 5 mrt '16 14:48

  Ik heb het hele verhaal gelezen en lees heel duidelijk dat Ineke geen fotomodel had, of wil hebben. Haar man verzorgd zich niet/nauwelijks, en onderneemt geen enkele moeite om zichzelf nog enigszins aantrekkelijk te maken. Ik begrijp dus echt wel dat de aantrekkingskracht verdwenen is. Wat ik zelf echter niet begrijp,is waarom ze hierover niet met haar man praat. Na 25 jaar goed huwelijk is zoiets toch wel bespreekbaar? Erg zonde!
  Reageer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |