×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk
01.03.2016 - Redactie Vriendin

Wat een idyllisch koetsritje in de Italiaanse bergen had moeten worden, eindigde voor Alexandra (44) en haar gezin in een nachtmerrie. “Ik kreeg een visioen dat we zouden eindigen als krantenbericht met als kop: ‘Gezin omgekomen bij koetsongeluk’.”


Alexandra: “Het was een prachtige dag, midden in de zomer in de bergen. Pieter en ik waren op vakantie met de kinderen in Zuid-Tirol, bij het dorp Merano. Het is een plek die ik goed ken, want ook vroeger met mijn ouders gingen we er bijna elk jaar op vakantie. Die ochtend waren we met een kabelbaan de berg opgegaan en we hadden daarboven een kopje thee gedronken in een restaurant. Dat vonden de kinderen leuk. Pien en Viktor waren drie en twee en we pasten ons programma aan hen aan. We wilden nog iets leuks doen na hun middagslaapje en mijn zus, die de zomer daarvoor ook naar Merano was geweest, vertelde dat je bij een manege in de bergen paardenkoetsritjes kon maken. Dat leek ons wel wat. En ik kon dit onschuldige vermaak met mijn zwangere buik, ik was bijna zeven maanden in verwachting van onze derde, nog gewoon aan.

Toen de kinderen wakker werden, was het bewolkter en motregende het een beetje. Maar het was nog steeds lekker warm. We besloten het erop te wagen en reden naar de manege. Onderweg kwamen we langs een plek die veel voor ons betekent: het kerkje vlak bij Merano. Daar is de as van mijn vader verstrooid. Hij kwam hier graag, al van kleins af aan. Nadat hij in 1997 overleed aan kanker, besloten we om zijn as mee te nemen naar deze plek. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de bergen en de stad. Dus in gedachten groette ik mijn vader even bij het kerkje.”

Beetje spannend
“Eenmaal bij de manege klom onze vrouwelijke koetsier op de bok van de paardenkoets. Pieter en ik tilden de kinderen op de bankjes aan weerszijden, tegenover elkaar. Pien zat naast Pieter en Viktor naast mij. Al snel wilde Viktor bij mij op schoot. We reden op een ongeasfalteerd bergpad en hij schrok van de steentjes die onder de wielen van de koets vandaan schoten, tegen de onderkant van de koets aan. Ik snapte wel dat hij het een beetje spannend vond. Zelf vond ik het ook onprettig. Eigenlijk zit je in alle vervoersmiddelen in een riem of gordel vastgesnoerd, behalve in zo’n paardenkoetsje, dacht ik opeens. Maar meteen drukte ik die gedachte weg, want hoe kneuterig was dit ritje wel niet? Langzaam sjokten we in een paardenkoetsje door de bergen.” Toch kwam dat unheimische gevoel terug toen we na een minuut of twintig hoger de bergen in kwamen. We reden nog steeds omhoog en het bergpad werd smaller. Aan onze rechterkant was een steile bergwand omhoog, links van ons was een ravijn.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 9 (vanaf morgen in de winkels). 

Heb jij net als Alexandra iets heftigs meegemaakt, en sta jij daardoor anders in het leven? Of wil je meepraten over dit verhaal? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |