×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk
01.03.2016 - Redactie Vriendin

Wat een idyllisch koetsritje in de Italiaanse bergen had moeten worden, eindigde voor Alexandra (44) en haar gezin in een nachtmerrie. “Ik kreeg een visioen dat we zouden eindigen als krantenbericht met als kop: ‘Gezin omgekomen bij koetsongeluk’.”


Alexandra: “Het was een prachtige dag, midden in de zomer in de bergen. Pieter en ik waren op vakantie met de kinderen in Zuid-Tirol, bij het dorp Merano. Het is een plek die ik goed ken, want ook vroeger met mijn ouders gingen we er bijna elk jaar op vakantie. Die ochtend waren we met een kabelbaan de berg opgegaan en we hadden daarboven een kopje thee gedronken in een restaurant. Dat vonden de kinderen leuk. Pien en Viktor waren drie en twee en we pasten ons programma aan hen aan. We wilden nog iets leuks doen na hun middagslaapje en mijn zus, die de zomer daarvoor ook naar Merano was geweest, vertelde dat je bij een manege in de bergen paardenkoetsritjes kon maken. Dat leek ons wel wat. En ik kon dit onschuldige vermaak met mijn zwangere buik, ik was bijna zeven maanden in verwachting van onze derde, nog gewoon aan.

Toen de kinderen wakker werden, was het bewolkter en motregende het een beetje. Maar het was nog steeds lekker warm. We besloten het erop te wagen en reden naar de manege. Onderweg kwamen we langs een plek die veel voor ons betekent: het kerkje vlak bij Merano. Daar is de as van mijn vader verstrooid. Hij kwam hier graag, al van kleins af aan. Nadat hij in 1997 overleed aan kanker, besloten we om zijn as mee te nemen naar deze plek. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de bergen en de stad. Dus in gedachten groette ik mijn vader even bij het kerkje.”

Beetje spannend
“Eenmaal bij de manege klom onze vrouwelijke koetsier op de bok van de paardenkoets. Pieter en ik tilden de kinderen op de bankjes aan weerszijden, tegenover elkaar. Pien zat naast Pieter en Viktor naast mij. Al snel wilde Viktor bij mij op schoot. We reden op een ongeasfalteerd bergpad en hij schrok van de steentjes die onder de wielen van de koets vandaan schoten, tegen de onderkant van de koets aan. Ik snapte wel dat hij het een beetje spannend vond. Zelf vond ik het ook onprettig. Eigenlijk zit je in alle vervoersmiddelen in een riem of gordel vastgesnoerd, behalve in zo’n paardenkoetsje, dacht ik opeens. Maar meteen drukte ik die gedachte weg, want hoe kneuterig was dit ritje wel niet? Langzaam sjokten we in een paardenkoetsje door de bergen.” Toch kwam dat unheimische gevoel terug toen we na een minuut of twintig hoger de bergen in kwamen. We reden nog steeds omhoog en het bergpad werd smaller. Aan onze rechterkant was een steile bergwand omhoog, links van ons was een ravijn.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 9 (vanaf morgen in de winkels). 

Heb jij net als Alexandra iets heftigs meegemaakt, en sta jij daardoor anders in het leven? Of wil je meepraten over dit verhaal? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |