×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk

Vriendin 9: Het gezin van Alexandra overleefde een zwaar ongeluk
01.03.2016 - Redactie Vriendin

Wat een idyllisch koetsritje in de Italiaanse bergen had moeten worden, eindigde voor Alexandra (44) en haar gezin in een nachtmerrie. “Ik kreeg een visioen dat we zouden eindigen als krantenbericht met als kop: ‘Gezin omgekomen bij koetsongeluk’.”


Alexandra: “Het was een prachtige dag, midden in de zomer in de bergen. Pieter en ik waren op vakantie met de kinderen in Zuid-Tirol, bij het dorp Merano. Het is een plek die ik goed ken, want ook vroeger met mijn ouders gingen we er bijna elk jaar op vakantie. Die ochtend waren we met een kabelbaan de berg opgegaan en we hadden daarboven een kopje thee gedronken in een restaurant. Dat vonden de kinderen leuk. Pien en Viktor waren drie en twee en we pasten ons programma aan hen aan. We wilden nog iets leuks doen na hun middagslaapje en mijn zus, die de zomer daarvoor ook naar Merano was geweest, vertelde dat je bij een manege in de bergen paardenkoetsritjes kon maken. Dat leek ons wel wat. En ik kon dit onschuldige vermaak met mijn zwangere buik, ik was bijna zeven maanden in verwachting van onze derde, nog gewoon aan.

Toen de kinderen wakker werden, was het bewolkter en motregende het een beetje. Maar het was nog steeds lekker warm. We besloten het erop te wagen en reden naar de manege. Onderweg kwamen we langs een plek die veel voor ons betekent: het kerkje vlak bij Merano. Daar is de as van mijn vader verstrooid. Hij kwam hier graag, al van kleins af aan. Nadat hij in 1997 overleed aan kanker, besloten we om zijn as mee te nemen naar deze plek. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de bergen en de stad. Dus in gedachten groette ik mijn vader even bij het kerkje.”

Beetje spannend
“Eenmaal bij de manege klom onze vrouwelijke koetsier op de bok van de paardenkoets. Pieter en ik tilden de kinderen op de bankjes aan weerszijden, tegenover elkaar. Pien zat naast Pieter en Viktor naast mij. Al snel wilde Viktor bij mij op schoot. We reden op een ongeasfalteerd bergpad en hij schrok van de steentjes die onder de wielen van de koets vandaan schoten, tegen de onderkant van de koets aan. Ik snapte wel dat hij het een beetje spannend vond. Zelf vond ik het ook onprettig. Eigenlijk zit je in alle vervoersmiddelen in een riem of gordel vastgesnoerd, behalve in zo’n paardenkoetsje, dacht ik opeens. Maar meteen drukte ik die gedachte weg, want hoe kneuterig was dit ritje wel niet? Langzaam sjokten we in een paardenkoetsje door de bergen.” Toch kwam dat unheimische gevoel terug toen we na een minuut of twintig hoger de bergen in kwamen. We reden nog steeds omhoog en het bergpad werd smaller. Aan onze rechterkant was een steile bergwand omhoog, links van ons was een ravijn.”

Het hele verhaal lees je in Vriendin 9 (vanaf morgen in de winkels). 

Heb jij net als Alexandra iets heftigs meegemaakt, en sta jij daardoor anders in het leven? Of wil je meepraten over dit verhaal? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!