×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans
01.03.2016 -

NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans (44) is een voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen. Wie is haar eigen voorbeeld? “Mijn vrijgevochten, feministische moeder. Zij heeft zo veel bereikt. Van haar heb ik geleerd dat je kunt doen wat je wilt.”


Alweer zo’n vierenhalf jaar brengt Simone Weimans ons via het NOS Journaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws. De perfecte baan voor een nieuwsfreak, zoals ze zichzelf noemt. We spreken Simone op een donderdagochtend in een hotel in Amsterdam, de stad waar ze nu ongeveer net zo lang woont als ze ooit woonde in Rotterdam, de stad waar ze geboren werd.

Je bent vaak op tv en toch weten we weinig van je. Om bij het begin te beginnen: vertel ’ns iets over je jeugd.
“Ik ben dus opgegroeid in Rotterdam, met een vrijgevochten, feministische moeder. Mijn ouders scheidden toen ik twaalf was. Zowel mijn vader als mijn moeder komt uit Suriname: eind jaren zestig kwamen ze naar Nederland om te studeren en te werken. Ze hebben elkaar hier ontmoet, een paar jaar later werd mijn moeder zwanger en toen zijn ze getrouwd. Ik heb een oudere zus en een oudere halfbroer, uit een eerdere relatie van mijn moeder. Hij bleef bij mijn opa en oma wonen toen mijn moeder en haar zus hiernaartoe kwamen. Ook toen mijn opa en oma naar Nederland kwamen, bleef mijn broer bij hen. Maar we zagen elkaar wel vaak. Met mijn zus was ik een twee-eenheid, we schelen maar anderhalf jaar.”

Klopt het dat je als kind al journalist wilde worden?
“Inderdaad! Ik was heel energiek, ik stelde de hele tijd vragen, tot ergernis van mijn moeder. Veel ouders van de kinderen die bij mij op school zaten, hadden creatieve beroepen. Rond mijn tiende kwamen we via school in contact met iemand die voor de Vara het radioprogramma Schuurpapier maakte, een soort Jakhalzen, gemaakt door kinderen. Daar mochten wij met een paar kinderen aan gaan meewerken. We gingen steeds met een groepje de hort op om mensen te interviewen.”

Dat klinkt leuk…
“Het was geweldig. We hebben van alles gedaan: zijn naar demonstraties tegen de paus geweest en legden uit hoe je moest zwartrijden. Over dat laatste zijn zelfs nog Kamervragen gesteld, haha. Mijn zus werkte ook aan het programma mee en zij mocht naar Ahoy om backstage de cast van Fame te interviewen. Ik mocht niet mee, dat was een traumatische ervaring natuurlijk. Toen besloot ik: als ik later groot ben, wil ik ook mensen interviewen en backstage komen. Die gedachte heb ik door de jaren heen vastgehouden."

Meer lezen over Simone? Je leest het hele interview in Vriendin 9 die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Foto: Cees Rutten

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!