×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans
01.03.2016 -

NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans (44) is een voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen. Wie is haar eigen voorbeeld? “Mijn vrijgevochten, feministische moeder. Zij heeft zo veel bereikt. Van haar heb ik geleerd dat je kunt doen wat je wilt.”


Alweer zo’n vierenhalf jaar brengt Simone Weimans ons via het NOS Journaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws. De perfecte baan voor een nieuwsfreak, zoals ze zichzelf noemt. We spreken Simone op een donderdagochtend in een hotel in Amsterdam, de stad waar ze nu ongeveer net zo lang woont als ze ooit woonde in Rotterdam, de stad waar ze geboren werd.

Je bent vaak op tv en toch weten we weinig van je. Om bij het begin te beginnen: vertel ’ns iets over je jeugd.
“Ik ben dus opgegroeid in Rotterdam, met een vrijgevochten, feministische moeder. Mijn ouders scheidden toen ik twaalf was. Zowel mijn vader als mijn moeder komt uit Suriname: eind jaren zestig kwamen ze naar Nederland om te studeren en te werken. Ze hebben elkaar hier ontmoet, een paar jaar later werd mijn moeder zwanger en toen zijn ze getrouwd. Ik heb een oudere zus en een oudere halfbroer, uit een eerdere relatie van mijn moeder. Hij bleef bij mijn opa en oma wonen toen mijn moeder en haar zus hiernaartoe kwamen. Ook toen mijn opa en oma naar Nederland kwamen, bleef mijn broer bij hen. Maar we zagen elkaar wel vaak. Met mijn zus was ik een twee-eenheid, we schelen maar anderhalf jaar.”

Klopt het dat je als kind al journalist wilde worden?
“Inderdaad! Ik was heel energiek, ik stelde de hele tijd vragen, tot ergernis van mijn moeder. Veel ouders van de kinderen die bij mij op school zaten, hadden creatieve beroepen. Rond mijn tiende kwamen we via school in contact met iemand die voor de Vara het radioprogramma Schuurpapier maakte, een soort Jakhalzen, gemaakt door kinderen. Daar mochten wij met een paar kinderen aan gaan meewerken. We gingen steeds met een groepje de hort op om mensen te interviewen.”

Dat klinkt leuk…
“Het was geweldig. We hebben van alles gedaan: zijn naar demonstraties tegen de paus geweest en legden uit hoe je moest zwartrijden. Over dat laatste zijn zelfs nog Kamervragen gesteld, haha. Mijn zus werkte ook aan het programma mee en zij mocht naar Ahoy om backstage de cast van Fame te interviewen. Ik mocht niet mee, dat was een traumatische ervaring natuurlijk. Toen besloot ik: als ik later groot ben, wil ik ook mensen interviewen en backstage komen. Die gedachte heb ik door de jaren heen vastgehouden."

Meer lezen over Simone? Je leest het hele interview in Vriendin 9 die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Foto: Cees Rutten

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |