×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans

Vriendin 9: interview met journaalpresentatrice Simone Weimans
01.03.2016 -

NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans (44) is een voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen. Wie is haar eigen voorbeeld? “Mijn vrijgevochten, feministische moeder. Zij heeft zo veel bereikt. Van haar heb ik geleerd dat je kunt doen wat je wilt.”


Alweer zo’n vierenhalf jaar brengt Simone Weimans ons via het NOS Journaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws. De perfecte baan voor een nieuwsfreak, zoals ze zichzelf noemt. We spreken Simone op een donderdagochtend in een hotel in Amsterdam, de stad waar ze nu ongeveer net zo lang woont als ze ooit woonde in Rotterdam, de stad waar ze geboren werd.

Je bent vaak op tv en toch weten we weinig van je. Om bij het begin te beginnen: vertel ’ns iets over je jeugd.
“Ik ben dus opgegroeid in Rotterdam, met een vrijgevochten, feministische moeder. Mijn ouders scheidden toen ik twaalf was. Zowel mijn vader als mijn moeder komt uit Suriname: eind jaren zestig kwamen ze naar Nederland om te studeren en te werken. Ze hebben elkaar hier ontmoet, een paar jaar later werd mijn moeder zwanger en toen zijn ze getrouwd. Ik heb een oudere zus en een oudere halfbroer, uit een eerdere relatie van mijn moeder. Hij bleef bij mijn opa en oma wonen toen mijn moeder en haar zus hiernaartoe kwamen. Ook toen mijn opa en oma naar Nederland kwamen, bleef mijn broer bij hen. Maar we zagen elkaar wel vaak. Met mijn zus was ik een twee-eenheid, we schelen maar anderhalf jaar.”

Klopt het dat je als kind al journalist wilde worden?
“Inderdaad! Ik was heel energiek, ik stelde de hele tijd vragen, tot ergernis van mijn moeder. Veel ouders van de kinderen die bij mij op school zaten, hadden creatieve beroepen. Rond mijn tiende kwamen we via school in contact met iemand die voor de Vara het radioprogramma Schuurpapier maakte, een soort Jakhalzen, gemaakt door kinderen. Daar mochten wij met een paar kinderen aan gaan meewerken. We gingen steeds met een groepje de hort op om mensen te interviewen.”

Dat klinkt leuk…
“Het was geweldig. We hebben van alles gedaan: zijn naar demonstraties tegen de paus geweest en legden uit hoe je moest zwartrijden. Over dat laatste zijn zelfs nog Kamervragen gesteld, haha. Mijn zus werkte ook aan het programma mee en zij mocht naar Ahoy om backstage de cast van Fame te interviewen. Ik mocht niet mee, dat was een traumatische ervaring natuurlijk. Toen besloot ik: als ik later groot ben, wil ik ook mensen interviewen en backstage komen. Die gedachte heb ik door de jaren heen vastgehouden."

Meer lezen over Simone? Je leest het hele interview in Vriendin 9 die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Foto: Cees Rutten

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |