×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug
23.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik dacht dat mijn moeder was overleden’


Hameeda (51) weet sinds haar vierde niet beter dan dat haar moeder en jongste zusje zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Een grove leugen van haar vader, blijkt later. “Toen ik hoorde dat mijn moeder nog leefde, wilde ik nog maar één ding: haar in mijn armen sluiten.”

Hameeda: “Dertig jaar lang dacht ik dat mijn moeder was overleden. Tot ik die ene dag een kaart kreeg van mijn zus Ayesha. Ze schreef dat ze onze moeder had gevonden. Ik begreep het niet goed. Mijn zus was in Pakistan – we zijn van Pakistaanse komaf – en zou daar op zoek gaan naar het graf van onze moeder. Zou ze dat hebben gevonden? De tekst op de kaart riep vragen op, maar ik kon mijn zus niet bereiken. Het was 1996, de communicatiemogelijkheden waren een stuk beperkter dan nu. Gelukkig belde mijn zus me snel daarna. Het was een kort telefoongesprek, maar het was lang genoeg om te horen dat mijn zus onze moeder niet alleen écht had gevonden, ze had haar ook gesproken. Mijn moeder leefde nog! Ik was totaal in shock door deze boodschap.”

Hoop op beter leven
“De eerste vier jaar van mijn leven groeide ik op in Pakistan. We woonden op een boerenerf, waren veel buiten en hadden veel familie om ons heen. Het was er idyllisch. We waren arm, maar de natuur was prachtig en er waren veel andere kinderen om mee te spelen. Ik woonde met mijn moeder en vier zusjes in huis bij mijn oma, de moeder van mijn vader. Mijn vader zelf was er niet: hij werkte al in Nederland vanaf dat ik een baby was en kwam maar heel af en toe naar Pakistan. Ik kende hem nauwelijks. Maar hij zou ervoor zorgen dat wij ook naar Nederland konden komen en weer samen zouden zijn. Dan zouden we een beter bestaan krijgen, hield mijn moeder ons voor. Toen ik vier was, was het zover. Ik had er alleen geen idee van dat ons bestaan er absoluut niet beter op zou worden. Sterker nog: het was het begin van de meest traumatische periode in mijn leven.
Het was koud en herfstachtig toen we met het vliegtuig in Nederland aankwamen. Mijn vader stond ons op Schiphol op te wachten. Toch voelde het allemaal een beetje vreemd.Alleen al omdat er veel collega’s van mijn vader en journalisten in de aankomsthal stonden en er allemaal foto’s van ons werden genomen. Pas veel later begreep ik waarom dat was."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |