×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug
23.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik dacht dat mijn moeder was overleden’


Hameeda (51) weet sinds haar vierde niet beter dan dat haar moeder en jongste zusje zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Een grove leugen van haar vader, blijkt later. “Toen ik hoorde dat mijn moeder nog leefde, wilde ik nog maar één ding: haar in mijn armen sluiten.”

Hameeda: “Dertig jaar lang dacht ik dat mijn moeder was overleden. Tot ik die ene dag een kaart kreeg van mijn zus Ayesha. Ze schreef dat ze onze moeder had gevonden. Ik begreep het niet goed. Mijn zus was in Pakistan – we zijn van Pakistaanse komaf – en zou daar op zoek gaan naar het graf van onze moeder. Zou ze dat hebben gevonden? De tekst op de kaart riep vragen op, maar ik kon mijn zus niet bereiken. Het was 1996, de communicatiemogelijkheden waren een stuk beperkter dan nu. Gelukkig belde mijn zus me snel daarna. Het was een kort telefoongesprek, maar het was lang genoeg om te horen dat mijn zus onze moeder niet alleen écht had gevonden, ze had haar ook gesproken. Mijn moeder leefde nog! Ik was totaal in shock door deze boodschap.”

Hoop op beter leven
“De eerste vier jaar van mijn leven groeide ik op in Pakistan. We woonden op een boerenerf, waren veel buiten en hadden veel familie om ons heen. Het was er idyllisch. We waren arm, maar de natuur was prachtig en er waren veel andere kinderen om mee te spelen. Ik woonde met mijn moeder en vier zusjes in huis bij mijn oma, de moeder van mijn vader. Mijn vader zelf was er niet: hij werkte al in Nederland vanaf dat ik een baby was en kwam maar heel af en toe naar Pakistan. Ik kende hem nauwelijks. Maar hij zou ervoor zorgen dat wij ook naar Nederland konden komen en weer samen zouden zijn. Dan zouden we een beter bestaan krijgen, hield mijn moeder ons voor. Toen ik vier was, was het zover. Ik had er alleen geen idee van dat ons bestaan er absoluut niet beter op zou worden. Sterker nog: het was het begin van de meest traumatische periode in mijn leven.
Het was koud en herfstachtig toen we met het vliegtuig in Nederland aankwamen. Mijn vader stond ons op Schiphol op te wachten. Toch voelde het allemaal een beetje vreemd.Alleen al omdat er veel collega’s van mijn vader en journalisten in de aankomsthal stonden en er allemaal foto’s van ons werden genomen. Pas veel later begreep ik waarom dat was."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |