×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug

Hameeda (51) vond na dertig jaar haar moeder terug
23.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Ik dacht dat mijn moeder was overleden’


Hameeda (51) weet sinds haar vierde niet beter dan dat haar moeder en jongste zusje zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Een grove leugen van haar vader, blijkt later. “Toen ik hoorde dat mijn moeder nog leefde, wilde ik nog maar één ding: haar in mijn armen sluiten.”

Hameeda: “Dertig jaar lang dacht ik dat mijn moeder was overleden. Tot ik die ene dag een kaart kreeg van mijn zus Ayesha. Ze schreef dat ze onze moeder had gevonden. Ik begreep het niet goed. Mijn zus was in Pakistan – we zijn van Pakistaanse komaf – en zou daar op zoek gaan naar het graf van onze moeder. Zou ze dat hebben gevonden? De tekst op de kaart riep vragen op, maar ik kon mijn zus niet bereiken. Het was 1996, de communicatiemogelijkheden waren een stuk beperkter dan nu. Gelukkig belde mijn zus me snel daarna. Het was een kort telefoongesprek, maar het was lang genoeg om te horen dat mijn zus onze moeder niet alleen écht had gevonden, ze had haar ook gesproken. Mijn moeder leefde nog! Ik was totaal in shock door deze boodschap.”

Hoop op beter leven
“De eerste vier jaar van mijn leven groeide ik op in Pakistan. We woonden op een boerenerf, waren veel buiten en hadden veel familie om ons heen. Het was er idyllisch. We waren arm, maar de natuur was prachtig en er waren veel andere kinderen om mee te spelen. Ik woonde met mijn moeder en vier zusjes in huis bij mijn oma, de moeder van mijn vader. Mijn vader zelf was er niet: hij werkte al in Nederland vanaf dat ik een baby was en kwam maar heel af en toe naar Pakistan. Ik kende hem nauwelijks. Maar hij zou ervoor zorgen dat wij ook naar Nederland konden komen en weer samen zouden zijn. Dan zouden we een beter bestaan krijgen, hield mijn moeder ons voor. Toen ik vier was, was het zover. Ik had er alleen geen idee van dat ons bestaan er absoluut niet beter op zou worden. Sterker nog: het was het begin van de meest traumatische periode in mijn leven.
Het was koud en herfstachtig toen we met het vliegtuig in Nederland aankwamen. Mijn vader stond ons op Schiphol op te wachten. Toch voelde het allemaal een beetje vreemd.Alleen al omdat er veel collega’s van mijn vader en journalisten in de aankomsthal stonden en er allemaal foto’s van ons werden genomen. Pas veel later begreep ik waarom dat was."

Lees het hele verhaal in Vriendin 8 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!