×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nanny Jo Frost is terug op de Nederlandse tv

Nanny Jo Frost is terug op de Nederlandse tv
23.02.2016 -

De strenge schooljuflook is weg, Jo Frost (45) kleedt zich casual en draagt haar haren los. Dat past bij de nieuwe weg die ze insloeg én bij haar nieuwe tv-programma Jo Frost: nanny on tour. Hierin helpt ze gezinnen met (opvoed)problemen, zowel met jonge kinderen als met pubers.


We weten niet zo veel over jouw achtergrond. Waar kom je vandaan?
“Ik kom uit Londen, groeide op met mijn broer Matthew die achttien maanden jonger is dan ik. Ik heb een fijne jeugd gehad. Ik klom in bomen en was gek op avontuur. Als een jongen het kan, kan ik het ook, vond ik. Mijn ouders stimuleerden ons te sporten en deden enthousiast mee. Ik liep de honderd meter sprint, fietste en deed aan verspringen. Mijn moeder is helaas al meer dan twintig jaar niet meer bij me. Ik was heel close met haar, ze was een geweldig lieve vrouw. Ze overleed aan de gevolgen van borstkanker. Gelukkig heb ik mijn vader nog en mijn broer, maar we missen haar nog elke dag.”

Ben je een familiemens?
“Enorm. Ik woon in Amerika, maar elke keer als ik terug ben in Londen, logeer ik bij mijn vader. Nu ik af en toe in Nederland ben voor opnames, komen mijn broer en vader me hier opzoeken. Andersom stap ik ook makkelijk in het vliegtuig om voor een weekend familie en vrienden op te zoeken. Ik heb al dertig jaar een groepje dierbare vriendinnen. We zijn allemaal anders, maar houden veel van elkaar. Het is heerlijk bij ze te zijn en de slappe lach te krijgen.”

Je werd pas op je 33ste bekend als ‘tv-nanny’. Hoe is dat ontstaan?
“Ik las in de krant dat er voor een tv-programma ervaringsdeskundigen werden gezocht om gezinnen met opvoedproblematiek te helpen. Dat sprak me aan. Ik werkte al sinds mijn twintigste als nanny. Ik paste vaak op en adviseerde daarnaast ouders bij opvoedproblemen. Ik woonde nog bij mijn vader en onze telefoon was altijd in gesprek, omdat mensen belden voor advies. Mijn vader noemde het lachend ‘de nanny hotline’. Ik meldde me aan voor het programma en ik werd uitgekozen. Het werd een succes en daarna ging het snel, ik belandde zelfs op de Amerikaanse televisie. Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Ik heb inmiddels zeven opvoedboeken geschreven, heb een productiebedrijf en maak in zo veel landen tv-programma’s. Mijn leven is compleet veranderd.”

Je leest het hele interview in Vriendin 8 die vanaf morgen (24 februari) in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |