×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nanny Jo Frost is terug op de Nederlandse tv

Nanny Jo Frost is terug op de Nederlandse tv
23.02.2016 -

De strenge schooljuflook is weg, Jo Frost (45) kleedt zich casual en draagt haar haren los. Dat past bij de nieuwe weg die ze insloeg én bij haar nieuwe tv-programma Jo Frost: nanny on tour. Hierin helpt ze gezinnen met (opvoed)problemen, zowel met jonge kinderen als met pubers.


We weten niet zo veel over jouw achtergrond. Waar kom je vandaan?
“Ik kom uit Londen, groeide op met mijn broer Matthew die achttien maanden jonger is dan ik. Ik heb een fijne jeugd gehad. Ik klom in bomen en was gek op avontuur. Als een jongen het kan, kan ik het ook, vond ik. Mijn ouders stimuleerden ons te sporten en deden enthousiast mee. Ik liep de honderd meter sprint, fietste en deed aan verspringen. Mijn moeder is helaas al meer dan twintig jaar niet meer bij me. Ik was heel close met haar, ze was een geweldig lieve vrouw. Ze overleed aan de gevolgen van borstkanker. Gelukkig heb ik mijn vader nog en mijn broer, maar we missen haar nog elke dag.”

Ben je een familiemens?
“Enorm. Ik woon in Amerika, maar elke keer als ik terug ben in Londen, logeer ik bij mijn vader. Nu ik af en toe in Nederland ben voor opnames, komen mijn broer en vader me hier opzoeken. Andersom stap ik ook makkelijk in het vliegtuig om voor een weekend familie en vrienden op te zoeken. Ik heb al dertig jaar een groepje dierbare vriendinnen. We zijn allemaal anders, maar houden veel van elkaar. Het is heerlijk bij ze te zijn en de slappe lach te krijgen.”

Je werd pas op je 33ste bekend als ‘tv-nanny’. Hoe is dat ontstaan?
“Ik las in de krant dat er voor een tv-programma ervaringsdeskundigen werden gezocht om gezinnen met opvoedproblematiek te helpen. Dat sprak me aan. Ik werkte al sinds mijn twintigste als nanny. Ik paste vaak op en adviseerde daarnaast ouders bij opvoedproblemen. Ik woonde nog bij mijn vader en onze telefoon was altijd in gesprek, omdat mensen belden voor advies. Mijn vader noemde het lachend ‘de nanny hotline’. Ik meldde me aan voor het programma en ik werd uitgekozen. Het werd een succes en daarna ging het snel, ik belandde zelfs op de Amerikaanse televisie. Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Ik heb inmiddels zeven opvoedboeken geschreven, heb een productiebedrijf en maak in zo veel landen tv-programma’s. Mijn leven is compleet veranderd.”

Je leest het hele interview in Vriendin 8 die vanaf morgen (24 februari) in de winkels ligt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |