×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Kim is al jaren op zoek naar haar biologische vader

Vriendin 6: Kim is al jaren op zoek naar haar biologische vader
10.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Niemand in de familie vertelt mij wie mijn echte vader is’


Jarenlang verzweeg haar moeder wie haar biologische vader was. En nog altijd weet Kim (30) niet wie hij is. 'Je zou denken dat je iemand die je niet kent, niet kunt missen. Toch voel ik een sterk verlangen als ik aan mijn vader denk.'

Kim: “Al jaren had ik het gevoel dat ik niet dezelfde vader heb als mijn broer en zus. Zij hebben allebei donker haar en donkere ogen, ik ben blond en heb blauwe ogen. Bovendien voelde ik me altijd al een buitenbeentje. Anders dan mijn broer en zus, die speciaal onderwijs volgden, ben ik pienter en kan ik goed leren. Ook heb ik een heel ander karakter. Maar als ik mijn moeder vroeg hoe dat kon, beweerde ze altijd dat ik wel degelijk dezelfde vader had. Pas op mijn twaalfde verjaardag bleek dat mijn vermoedens kloppen. Op die dag werd ik gebeld door de man van wie mijn moeder altijd zei dat hij mijn vader was. Zij waren toen al jaren uit elkaar. Hij zei tegen me: ‘Jij bent geen kind van mij en ik vind dat je het recht hebt dat te weten.’ Ik rende meteen naar mijn moeder met de vraag wie dan wél mijn biologische vader was, maar daarover deed ze vaag. En dat doet ze tot op de dag van vandaag. Ik ben nu dertig, maar nog steeds weet ik niet wie wél mijn vader is.”

Psychische problemen
“Mijn leven is vrij ingewikkeld en moeizaam verlopen. Mijn moeder is zwaar verslaafd aan alcohol. Ze kreeg zeven kinderen van drie mannen, maar ze kon voor geen enkel kind goed zorgen. Naast haar alcoholmisbruik kampte ze met psychische problemen. Haar moeder, onze oma, nam de zorg van haar over. Mijn oudste broer, mijn zus en ik zagen onze moeder alleen op verjaardagen en feestdagen. Onze vader – tenminste, de man over wie werd verteld dat hij mijn vader was en wiens achternaam ik droeg – verdween al snel uit beeld. Ook hij had problemen met alcohol en ze scheidden uiteindelijk definitief toen ik een jaar of drie was. Dankzij mijn lieve oma heb ik nog een redelijk fijne jeugd gehad, zij gaf ons veel liefde. Maar met onze moeder had ik nauwelijks een band. Zij is op een gegeven moment hertrouwd met een man met wie ze nog vier kinderen kreeg. Onze halfbroers en -zussen. Zij zijn overigens allemaal door Jeugdzorg uit huis geplaatst en in verschillende pleeggezinnen ondergebracht."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |