×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Kim is al jaren op zoek naar haar biologische vader

Vriendin 6: Kim is al jaren op zoek naar haar biologische vader
10.02.2016 - Redactie Vriendin

‘Niemand in de familie vertelt mij wie mijn echte vader is’


Jarenlang verzweeg haar moeder wie haar biologische vader was. En nog altijd weet Kim (30) niet wie hij is. 'Je zou denken dat je iemand die je niet kent, niet kunt missen. Toch voel ik een sterk verlangen als ik aan mijn vader denk.'

Kim: “Al jaren had ik het gevoel dat ik niet dezelfde vader heb als mijn broer en zus. Zij hebben allebei donker haar en donkere ogen, ik ben blond en heb blauwe ogen. Bovendien voelde ik me altijd al een buitenbeentje. Anders dan mijn broer en zus, die speciaal onderwijs volgden, ben ik pienter en kan ik goed leren. Ook heb ik een heel ander karakter. Maar als ik mijn moeder vroeg hoe dat kon, beweerde ze altijd dat ik wel degelijk dezelfde vader had. Pas op mijn twaalfde verjaardag bleek dat mijn vermoedens kloppen. Op die dag werd ik gebeld door de man van wie mijn moeder altijd zei dat hij mijn vader was. Zij waren toen al jaren uit elkaar. Hij zei tegen me: ‘Jij bent geen kind van mij en ik vind dat je het recht hebt dat te weten.’ Ik rende meteen naar mijn moeder met de vraag wie dan wél mijn biologische vader was, maar daarover deed ze vaag. En dat doet ze tot op de dag van vandaag. Ik ben nu dertig, maar nog steeds weet ik niet wie wél mijn vader is.”

Psychische problemen
“Mijn leven is vrij ingewikkeld en moeizaam verlopen. Mijn moeder is zwaar verslaafd aan alcohol. Ze kreeg zeven kinderen van drie mannen, maar ze kon voor geen enkel kind goed zorgen. Naast haar alcoholmisbruik kampte ze met psychische problemen. Haar moeder, onze oma, nam de zorg van haar over. Mijn oudste broer, mijn zus en ik zagen onze moeder alleen op verjaardagen en feestdagen. Onze vader – tenminste, de man over wie werd verteld dat hij mijn vader was en wiens achternaam ik droeg – verdween al snel uit beeld. Ook hij had problemen met alcohol en ze scheidden uiteindelijk definitief toen ik een jaar of drie was. Dankzij mijn lieve oma heb ik nog een redelijk fijne jeugd gehad, zij gaf ons veel liefde. Maar met onze moeder had ik nauwelijks een band. Zij is op een gegeven moment hertrouwd met een man met wie ze nog vier kinderen kreeg. Onze halfbroers en -zussen. Zij zijn overigens allemaal door Jeugdzorg uit huis geplaatst en in verschillende pleeggezinnen ondergebracht."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!