×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Daphne en haar man kiezen elke dag opnieuw voor elkaar

Vriendin 6: Daphne en haar man kiezen elke dag opnieuw voor elkaar
10.02.2016 - Redactie Vriendin

‘We zijn zó blij met onze liefde voor elkaar, dat we drie keer zijn getrouwd.’


Niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer zei Daphne (43) ja tegen haar man Richard (43). En niet alleen vanwege het feest. “De derde keer hadden we extra veel te vieren. We hadden zo’n moeilijke tijd doorstaan.”

"Het beeld van het hart met vleugels in de woonkamer van Daphne en Richard valt meteen op: het is het huwelijkscadeau dat Daphnes moeder hen cadeau deed toen ze trouwden, nu dertien jaar geleden. Daphne: “Het verwijst naar mijn nickname, Flying heart, die ik gebruikte op de datingsite waarop Richard en ik elkaar ontmoetten. Ik was destijds op zoek naar de liefde, maar ook naar de vrijheid om mezelf te zijn. Vandaar het hart met de vleugels. Ik was begin dertig, had net een lange relatie achter de rug en wist heel goed wat ik zocht in een man. Met Richard had ik meteen een klik. Hij was enthousiast, eerlijk en een echte levensgenieter. We werkten allebei in de reclame en bleken zelfs in hetzelfde kantoor gewerkt te hebben. Dikke kans dat we in de kantine in dezelfde rij voor de kassa hadden gestaan! Het blijft vreemd dat we elkaar nooit eerder hadden gezien. Tijdens onze eerste date zei hij: ‘Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben toe aan een vaste relatie.’ Zijn eerlijkheid overviel me, maar vertederde me ook. We praatten en lachten aan één stuk door. Later die avond trof hij me recht in mijn hart toen hij zei: ‘In een goede relatie kies je elke dag opnieuw voor elkaar.’ Ik dacht daar
precies hetzelfde over. Elke dag wil ik me verbonden voelen met mijn partner. Ik weet wel dat het dagelijks leven hectisch kan zijn, maar langs elkaar heen leven lijkt me verschrikkelijk. Gaan we
nog de goede kant op? Wat wil jij en wat wil ik en hoe kunnen we daar aan werken? Door continu oog te blijven houden voor de ander, voorkom je dat je uit elkaar groeit.”

Hoe sterk is jullie huwelijk? Wat hebben jullie al doorstaan samen? Deel je ervaringen op ons forum. 

Lees hun hele verhaal in Vriendin 6.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |