×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Daphne en haar man kiezen elke dag opnieuw voor elkaar

Vriendin 6: Daphne en haar man kiezen elke dag opnieuw voor elkaar
10.02.2016 - Redactie Vriendin

‘We zijn zó blij met onze liefde voor elkaar, dat we drie keer zijn getrouwd.’


Niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer zei Daphne (43) ja tegen haar man Richard (43). En niet alleen vanwege het feest. “De derde keer hadden we extra veel te vieren. We hadden zo’n moeilijke tijd doorstaan.”

"Het beeld van het hart met vleugels in de woonkamer van Daphne en Richard valt meteen op: het is het huwelijkscadeau dat Daphnes moeder hen cadeau deed toen ze trouwden, nu dertien jaar geleden. Daphne: “Het verwijst naar mijn nickname, Flying heart, die ik gebruikte op de datingsite waarop Richard en ik elkaar ontmoetten. Ik was destijds op zoek naar de liefde, maar ook naar de vrijheid om mezelf te zijn. Vandaar het hart met de vleugels. Ik was begin dertig, had net een lange relatie achter de rug en wist heel goed wat ik zocht in een man. Met Richard had ik meteen een klik. Hij was enthousiast, eerlijk en een echte levensgenieter. We werkten allebei in de reclame en bleken zelfs in hetzelfde kantoor gewerkt te hebben. Dikke kans dat we in de kantine in dezelfde rij voor de kassa hadden gestaan! Het blijft vreemd dat we elkaar nooit eerder hadden gezien. Tijdens onze eerste date zei hij: ‘Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben toe aan een vaste relatie.’ Zijn eerlijkheid overviel me, maar vertederde me ook. We praatten en lachten aan één stuk door. Later die avond trof hij me recht in mijn hart toen hij zei: ‘In een goede relatie kies je elke dag opnieuw voor elkaar.’ Ik dacht daar
precies hetzelfde over. Elke dag wil ik me verbonden voelen met mijn partner. Ik weet wel dat het dagelijks leven hectisch kan zijn, maar langs elkaar heen leven lijkt me verschrikkelijk. Gaan we
nog de goede kant op? Wat wil jij en wat wil ik en hoe kunnen we daar aan werken? Door continu oog te blijven houden voor de ander, voorkom je dat je uit elkaar groeit.”

Hoe sterk is jullie huwelijk? Wat hebben jullie al doorstaan samen? Deel je ervaringen op ons forum. 

Lees hun hele verhaal in Vriendin 6.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |