×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het gouden koppel Edsilia en Tjeerd

Het gouden koppel Edsilia en Tjeerd
09.02.2016 -

In september zijn ze tien jaar getrouwd: zangeres Edsilia Rombley en componist Tjeerd Oosterhuis. Goede reden voor een dubbelinterview, vond Edsilia. Tjeerd stribbelde tegen. Maar Edsilia was streng:“Ik heb gewoon gezegd dat hij het moest doen.” En toen ging het gouden koppel Rombley-Oosterhuis los!


Tjeerd: “Tijdens het WK van 2000 was ik vrijgezel en Edsilia ook. We hadden dezelfde vriendenclub en kwamen elkaar tegen in tenten en bij jamsessies. Weet je die halve finale nog? Nederland tegen Italië in de Amsterdam Arena? Ik baalde dat ik geen kaarten had, maar bedacht dat ik dan een groot voetbalfeest zou geven, thuis. Drankjes, hapjes, ik had álles gehaald. Word ik om half zes gebeld door een vriend: had hij ineens tóch kaarten, echt superplekken met eten en drinken. Maar ik had mijn hele huis vol. ‘Dat maakt toch niet uit?’ zei hij. ‘Je hoeft toch niet zelf bij je feestje te zijn?’ Ik heb toen in een opwelling Edsilia gebeld en gevraagd of zij misschien in mijn huis de gastvrouw wilde spelen. Mijn moeder zou er ook zijn, en wat ik zeg: eten en drinken was geregeld. Edsillia leek het wel gezellig. En ik vertrouwde haar. Ze kreeg de sleutel al voordat we iets met elkaar hadden!”
Edsilia: “Hij had natuurlijk wel een prachtig huis in Amsterdam. Als het nou een schuurtje was geweest... 
Hoewel, dan had ik er nog geen moeite mee gehad, hoor. Het was een heel gezellige avond. Maar na een maand of drie, vier, begon ik steeds meer over hem te praten, ook als ik moest optreden. Hij maakte altijd grapjes, dat doet ’ie nu nog. Ik vond die grapjes zo goed bedacht. Dus dan zat ik in de auto en zei ik: ‘Ja, Tjeerd die had een goeie’. En die meiden hadden zoiets van: heb je haar weer met d’r Tjeerd. Toen ik op vakantie was in Amerika, merkte ik dat ik veel aan hem dacht. Ik miste hem. Dan weet je dat je verliefd bent. Toen ik terugkwam, dacht ik: we gaan het gewoon proberen. Tjeerd had inmiddels ook gezegd dat hij wat voor mij voelde, maar dat was dus niet meteen aan het begin. Achteraf ben ik daar blij om. Ik denk dat het ons lukt om zo lang bij elkaar te zijn, omdat hij al mijn beste vriend was. We accepteer- den elkaar toen al en nu nog steeds. Daarnaast hebben we ieder ons eigen leventje: ik ben veel on the road, Tjeerd produceert en arrangeert veel.”

Tjeerd en Edsilia zijn aankomende september tien jaar getrouwd. De vraag of ze ooit een crisis hebben gehad, is niet aan de orde. Tjeerd begint er uit zichzelf over. 
“Als je heel erg je best moet doen, blijf je natuurlijk niet vijftien jaar samen. We hebben nog nooit langer dan een paar uur ruzie gehad. Nou ja, ruzie? Het zijn meer discussies. Soms gaan ze ergens over, maar vaak gaan ze nergens over.”
Niet dat er een voorbeeld van zo’n discussie volgt...
Edsilia twijfelt: “Van die mannenvrouwen dingen, maar ik kan nu niets bedenken… Mijn moeder zegt altijd: ‘Mannen komen nu eenmaal van een andere planeet. Ze denken anders, doen anders en voor ons vrouwen is het nooit genoeg.’ Maar je hebt mensen die echt een crisis in hun huwelijk hebben gehad, en een time-out nodig hebben. Dat hebben wij nog nooit gehad. Wij kroppen niets op en accepteren elkaar zoals we zijn. Zo’n emmer die overloopt, waarover je andere stellen weleens hoort? Die hebben wij niet. Nee, we kunnen altijd onszelf zijn bij elkaar.”
Tjeerd: “Ik ben iemand die niet z’n kop in het zand steekt. Als dingen niet goed gaan, wil ik het daar echt even over hebben.”

Lees het hele interview met Edsilia en Tjeerd in Vriendin 6 van deze week.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |