×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het gouden koppel Edsilia en Tjeerd

Het gouden koppel Edsilia en Tjeerd
09.02.2016 -

In september zijn ze tien jaar getrouwd: zangeres Edsilia Rombley en componist Tjeerd Oosterhuis. Goede reden voor een dubbelinterview, vond Edsilia. Tjeerd stribbelde tegen. Maar Edsilia was streng:“Ik heb gewoon gezegd dat hij het moest doen.” En toen ging het gouden koppel Rombley-Oosterhuis los!


Tjeerd: “Tijdens het WK van 2000 was ik vrijgezel en Edsilia ook. We hadden dezelfde vriendenclub en kwamen elkaar tegen in tenten en bij jamsessies. Weet je die halve finale nog? Nederland tegen Italië in de Amsterdam Arena? Ik baalde dat ik geen kaarten had, maar bedacht dat ik dan een groot voetbalfeest zou geven, thuis. Drankjes, hapjes, ik had álles gehaald. Word ik om half zes gebeld door een vriend: had hij ineens tóch kaarten, echt superplekken met eten en drinken. Maar ik had mijn hele huis vol. ‘Dat maakt toch niet uit?’ zei hij. ‘Je hoeft toch niet zelf bij je feestje te zijn?’ Ik heb toen in een opwelling Edsilia gebeld en gevraagd of zij misschien in mijn huis de gastvrouw wilde spelen. Mijn moeder zou er ook zijn, en wat ik zeg: eten en drinken was geregeld. Edsillia leek het wel gezellig. En ik vertrouwde haar. Ze kreeg de sleutel al voordat we iets met elkaar hadden!”
Edsilia: “Hij had natuurlijk wel een prachtig huis in Amsterdam. Als het nou een schuurtje was geweest... 
Hoewel, dan had ik er nog geen moeite mee gehad, hoor. Het was een heel gezellige avond. Maar na een maand of drie, vier, begon ik steeds meer over hem te praten, ook als ik moest optreden. Hij maakte altijd grapjes, dat doet ’ie nu nog. Ik vond die grapjes zo goed bedacht. Dus dan zat ik in de auto en zei ik: ‘Ja, Tjeerd die had een goeie’. En die meiden hadden zoiets van: heb je haar weer met d’r Tjeerd. Toen ik op vakantie was in Amerika, merkte ik dat ik veel aan hem dacht. Ik miste hem. Dan weet je dat je verliefd bent. Toen ik terugkwam, dacht ik: we gaan het gewoon proberen. Tjeerd had inmiddels ook gezegd dat hij wat voor mij voelde, maar dat was dus niet meteen aan het begin. Achteraf ben ik daar blij om. Ik denk dat het ons lukt om zo lang bij elkaar te zijn, omdat hij al mijn beste vriend was. We accepteer- den elkaar toen al en nu nog steeds. Daarnaast hebben we ieder ons eigen leventje: ik ben veel on the road, Tjeerd produceert en arrangeert veel.”

Tjeerd en Edsilia zijn aankomende september tien jaar getrouwd. De vraag of ze ooit een crisis hebben gehad, is niet aan de orde. Tjeerd begint er uit zichzelf over. 
“Als je heel erg je best moet doen, blijf je natuurlijk niet vijftien jaar samen. We hebben nog nooit langer dan een paar uur ruzie gehad. Nou ja, ruzie? Het zijn meer discussies. Soms gaan ze ergens over, maar vaak gaan ze nergens over.”
Niet dat er een voorbeeld van zo’n discussie volgt...
Edsilia twijfelt: “Van die mannenvrouwen dingen, maar ik kan nu niets bedenken… Mijn moeder zegt altijd: ‘Mannen komen nu eenmaal van een andere planeet. Ze denken anders, doen anders en voor ons vrouwen is het nooit genoeg.’ Maar je hebt mensen die echt een crisis in hun huwelijk hebben gehad, en een time-out nodig hebben. Dat hebben wij nog nooit gehad. Wij kroppen niets op en accepteren elkaar zoals we zijn. Zo’n emmer die overloopt, waarover je andere stellen weleens hoort? Die hebben wij niet. Nee, we kunnen altijd onszelf zijn bij elkaar.”
Tjeerd: “Ik ben iemand die niet z’n kop in het zand steekt. Als dingen niet goed gaan, wil ik het daar echt even over hebben.”

Lees het hele interview met Edsilia en Tjeerd in Vriendin 6 van deze week.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!