×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar
04.02.2016 -

Myra (35) is een van de half miljoen alleenstaande moeders in Nederland. Ze wilde sparren met gelijkgestemden en lanceerde het platform Happy single moms. Daar kwam nog een ontmoetingssite bij: “Al ruim 1.500 vrouwen hebben zich aangemeld en de eerste vriendschappen zijn al gesloten!”


Myra: “Dat ik een alleenstaande moeder zou worden, had ik nooit gedacht. Ik was juist iemand die verlangde naar huisje-boompje-beestje. Ik wilde een man met wie ik een gezin zou stichten en de rest van mijn leven zou delen. Toen ik de vader van mijn dochtertje Isabella tegenkwam, dacht ik dat ik die man gevonden had. Ik was meteen verliefd. Halsoverkop. Ik geloofde nooit zo in liefde op het eerste gezicht, maar dat was wat er gebeurde. De eerste periode liep ik op wolken als ik bij hem was, maar helaas bleek de relatie niet stabiel. Ik wilde volledig voor hem gaan, maar dat was andersom niet het geval. Toch kwamen we niet goed van elkaar los en zochten we elkaar telkens weer op. Tijdens de seks waren we niet altijd even voorzichtig. Niet echt handig natuurlijk. Toen ik besloot naar de dokter te gaan voor een spiraaltje, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik vond het echt een cadeau: ik was 32, had een fijn leven. Een goede baan, veel vrienden. Ik wilde altijd al graag kinderen en voelde die biologische klok stiekem toch wel een beetje tikken. Het enige wat telkens ontbrak, was een steady relatie.”

Best eenzaam
Als ik de baby voelde, maakte ik foto’s. Bijvoorbeeld van een uitpuilend, schoppend voetje in mijn buik. Die foto stuurde ik dan naar vrienden of mijn moeder. Op die manier deelde ik mijn zwangerschap met anderen. Maar het magische moment zelf was dan vaak al voorbij. Ik vond dat soms best eenzaam. Ik heb lieve familie en een heel grote vriendenkring en toch heb ik me tijdens de zwangerschap regelmatig alleen gevoeld. Alsof ik de enige op de wereld was die dit meemaakte. Natuurlijk wist ik dat er meer vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Maar ik vroeg me continu af: waar zijn al die vrouwen dan? Ik heb naar ze gezocht. Via het ziekenhuis waar ik kwam, de verloskundige, mijn huisarts, internet. Niks.

Happy single moms
In eerste instantie richtte ik eind 2014 een Facebookcommunity op. Ik wilde namelijk onderzoeken of er bij andere alleenstaande moeders ook behoefte was aan contact. Uit de enquête die ik viraal liet rondgaan, bleek dat 88 procent daar net als ik behoefte aan had. Eerlijk gezegd verbaasde me dat niet. Mijn Facebooksite had binnen de kortste keren al duizenden volgers!

Nieuwsgierig geworden?
Lees het hele verhaal vab Myra in Vriendin 5 of neem een kijkje op www.happysinglemoms.nl. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |