×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar
04.02.2016 -

Myra (35) is een van de half miljoen alleenstaande moeders in Nederland. Ze wilde sparren met gelijkgestemden en lanceerde het platform Happy single moms. Daar kwam nog een ontmoetingssite bij: “Al ruim 1.500 vrouwen hebben zich aangemeld en de eerste vriendschappen zijn al gesloten!”


Myra: “Dat ik een alleenstaande moeder zou worden, had ik nooit gedacht. Ik was juist iemand die verlangde naar huisje-boompje-beestje. Ik wilde een man met wie ik een gezin zou stichten en de rest van mijn leven zou delen. Toen ik de vader van mijn dochtertje Isabella tegenkwam, dacht ik dat ik die man gevonden had. Ik was meteen verliefd. Halsoverkop. Ik geloofde nooit zo in liefde op het eerste gezicht, maar dat was wat er gebeurde. De eerste periode liep ik op wolken als ik bij hem was, maar helaas bleek de relatie niet stabiel. Ik wilde volledig voor hem gaan, maar dat was andersom niet het geval. Toch kwamen we niet goed van elkaar los en zochten we elkaar telkens weer op. Tijdens de seks waren we niet altijd even voorzichtig. Niet echt handig natuurlijk. Toen ik besloot naar de dokter te gaan voor een spiraaltje, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik vond het echt een cadeau: ik was 32, had een fijn leven. Een goede baan, veel vrienden. Ik wilde altijd al graag kinderen en voelde die biologische klok stiekem toch wel een beetje tikken. Het enige wat telkens ontbrak, was een steady relatie.”

Best eenzaam
Als ik de baby voelde, maakte ik foto’s. Bijvoorbeeld van een uitpuilend, schoppend voetje in mijn buik. Die foto stuurde ik dan naar vrienden of mijn moeder. Op die manier deelde ik mijn zwangerschap met anderen. Maar het magische moment zelf was dan vaak al voorbij. Ik vond dat soms best eenzaam. Ik heb lieve familie en een heel grote vriendenkring en toch heb ik me tijdens de zwangerschap regelmatig alleen gevoeld. Alsof ik de enige op de wereld was die dit meemaakte. Natuurlijk wist ik dat er meer vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Maar ik vroeg me continu af: waar zijn al die vrouwen dan? Ik heb naar ze gezocht. Via het ziekenhuis waar ik kwam, de verloskundige, mijn huisarts, internet. Niks.

Happy single moms
In eerste instantie richtte ik eind 2014 een Facebookcommunity op. Ik wilde namelijk onderzoeken of er bij andere alleenstaande moeders ook behoefte was aan contact. Uit de enquête die ik viraal liet rondgaan, bleek dat 88 procent daar net als ik behoefte aan had. Eerlijk gezegd verbaasde me dat niet. Mijn Facebooksite had binnen de kortste keren al duizenden volgers!

Nieuwsgierig geworden?
Lees het hele verhaal vab Myra in Vriendin 5 of neem een kijkje op www.happysinglemoms.nl. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!