×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar
04.02.2016 -

Myra (35) is een van de half miljoen alleenstaande moeders in Nederland. Ze wilde sparren met gelijkgestemden en lanceerde het platform Happy single moms. Daar kwam nog een ontmoetingssite bij: “Al ruim 1.500 vrouwen hebben zich aangemeld en de eerste vriendschappen zijn al gesloten!”


Myra: “Dat ik een alleenstaande moeder zou worden, had ik nooit gedacht. Ik was juist iemand die verlangde naar huisje-boompje-beestje. Ik wilde een man met wie ik een gezin zou stichten en de rest van mijn leven zou delen. Toen ik de vader van mijn dochtertje Isabella tegenkwam, dacht ik dat ik die man gevonden had. Ik was meteen verliefd. Halsoverkop. Ik geloofde nooit zo in liefde op het eerste gezicht, maar dat was wat er gebeurde. De eerste periode liep ik op wolken als ik bij hem was, maar helaas bleek de relatie niet stabiel. Ik wilde volledig voor hem gaan, maar dat was andersom niet het geval. Toch kwamen we niet goed van elkaar los en zochten we elkaar telkens weer op. Tijdens de seks waren we niet altijd even voorzichtig. Niet echt handig natuurlijk. Toen ik besloot naar de dokter te gaan voor een spiraaltje, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik vond het echt een cadeau: ik was 32, had een fijn leven. Een goede baan, veel vrienden. Ik wilde altijd al graag kinderen en voelde die biologische klok stiekem toch wel een beetje tikken. Het enige wat telkens ontbrak, was een steady relatie.”

Best eenzaam
Als ik de baby voelde, maakte ik foto’s. Bijvoorbeeld van een uitpuilend, schoppend voetje in mijn buik. Die foto stuurde ik dan naar vrienden of mijn moeder. Op die manier deelde ik mijn zwangerschap met anderen. Maar het magische moment zelf was dan vaak al voorbij. Ik vond dat soms best eenzaam. Ik heb lieve familie en een heel grote vriendenkring en toch heb ik me tijdens de zwangerschap regelmatig alleen gevoeld. Alsof ik de enige op de wereld was die dit meemaakte. Natuurlijk wist ik dat er meer vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Maar ik vroeg me continu af: waar zijn al die vrouwen dan? Ik heb naar ze gezocht. Via het ziekenhuis waar ik kwam, de verloskundige, mijn huisarts, internet. Niks.

Happy single moms
In eerste instantie richtte ik eind 2014 een Facebookcommunity op. Ik wilde namelijk onderzoeken of er bij andere alleenstaande moeders ook behoefte was aan contact. Uit de enquête die ik viraal liet rondgaan, bleek dat 88 procent daar net als ik behoefte aan had. Eerlijk gezegd verbaasde me dat niet. Mijn Facebooksite had binnen de kortste keren al duizenden volgers!

Nieuwsgierig geworden?
Lees het hele verhaal vab Myra in Vriendin 5 of neem een kijkje op www.happysinglemoms.nl. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |