Placeholder

Uit hetzelfde nest en toch zó anders

Op de oproep ‘ben jij een tegenpool van je zus?’ kwamen zo veel reacties binnen, dat we besloten om er nog eens tien uit te kiezen voor Vriendin.nl. Bekijk hier de tien portretten van zussen die verschillen als dag en nacht.

Op de oproep ‘ben jij een tegenpool van je zus?’ kwamen zo veel reacties binnen, dat we besloten om er nog eens tien uit te kiezen voor Vriendin.nl. Bekijk hier de tien portretten van zussen die verschillen als dag en nacht.

1. Suzanne (21) is de tegenpool van haar zusje Daniëlle (18)
“Zowel qua uiterlijk als innerlijk zijn Daniëlle en ik erg verschillend. Zij heeft rood krullend haar, terwijl ik bruin stijl haar heb. Verder is Daniëlle veel uitbundiger. Ze houdt wel van een feestje, terwijl ik het liever wat rustiger aandoe.”

2. Dorien (23) is de tegenpool van haar zus Vonne
“Vonne en ik zijn tegenpolen in alle opzichten. Ik hou van dieren, Vonne helemaal niet en is er ook bang voor. Verder ben ik erg sportief en vind ik het leuk om te sporten. Vonne sport omdat het moet.”

3. Karlijn (38) is de tegenpool van haar zus Maike (41)
“Mijn zus werkt als leidinggevende, maar ik moet daar niet aan denken. Ik werk liever met kinderen. Verder is mijn zus heel gevat en zegt ze waar het op staat. Ik begeef me liever op de achtergrond en moet langer nadenken over hoe ik iets zeg.”

4. Marjolein (25) is de tegenpool van haar zusje Camille (21)
“Mijn zusje is heel zeker, terwijl ik juist heel onzeker ben. Toen ik net mijn rijbewijs had moesten mijn ouders me echt pushen om in een auto te stappen, terwijl mijn zusje meteen dezelfde dag met haar rijbewijs op zak overal heenreed. Verder ben ik een schoonmaak-freak en is zij een rommelkont.”

Marjolein en Camille 

5. Fokje (26) is de tegenpool van haar zus Sjoerdje (28)
“Sjoerdje houdt van donkere kleding, terwijl ik het liefst veel kleurtjes draag. Dit weerspiegelt dan ook meteen onze persoonlijkheid: ik ben druk, levendig en vol emoties. Sjoerdje is rustig en houdt haar emoties het liefst voor zichzelf.”

6. Véronique (27) is de tegenpool van haar zusje Anouk (24)
“Ik hou van voetbal en scouting, terwijl Anouk meer een meisje-meisje is. Ook onze smaken in inrichting verschillen gigantisch: mijn huis is strak en modern, terwijl het huis van Anouk bestaat uit bloemetjesbehang en bij elkaar gezochte vintagemeubels.”

Véronique en Anouk 

7. Marloes (27) is de tegenpool van haar zusje Babette (25)
“Babette is hartstikke blond en heeft blauwe ogen, terwijl ik donkerbruin haar heb en bruine ogen. Verder is Babette veel extraverter en houdt ze van feestjes en borrels. Ik ben veel rustiger en hou van lezen en citytrips. Ondanks de verschillen zijn we elkaars beste vriendin!”


Marloes en Babette 

8. Mariët (30) is de tegenpool van haar zusje Leander (28)
“Mijn zusje Leander trekt het liefst de hele wereld over, terwijl ik er al moeite mee heb om onze provincie Drenthe te verlaten. Verder is de kledingstijl van mijn zusje stoer en draagt ze zelden make-up. Ik kleed me juist vrouwelijk en ga nooit zonder make-up de deur uit. En waar zij uren alleen kan zijn, moet ik juist geklets om me heen hebben.”


Mariët en Leander

9. Grytsje (25) is de tegenpool van haar zusje Froukje (23)
“Froukje is erg impulsief en zegt alles wat ze denkt. Ik moet juist over alles nadenken en neem bijna nooit een impulsieve beslissing. Verder vindt Froukje het erg leuk om foto’s van zichzelf te maken en deze vervolgens te posten op Facebook, terwijl ik daar juist helemaal niet van hou. Ondanks de verschillen zijn we blij om elkaars zus te zijn!”


Grytsje en Froukje

10. Ilse (19) is de tegenpool van haar zus Marte (25)
“Mijn zus Marte is een lange dame met zwart haar en bruine ogen. Ik ben veel kleiner en met mijn blonde haren en blauwe ogen zou je zo op het eerste gezicht niet zeggen dat we zussen zijn. Ook qua karakter zijn we water en vuur. Het enige waar we het over eens kunnen worden is muziek.”

Wat is het grootste verschil tussen jou en je zus? Laat het ons weten in een reactie.