×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Uit hetzelfde nest en toch zó anders

Uit hetzelfde nest en toch zó anders
03.02.2016 -

Op de oproep ‘ben jij een tegenpool van je zus?’ kwamen zo veel reacties binnen, dat we besloten om er nog eens tien uit te kiezen voor Vriendin.nl. Bekijk hier de tien portretten van zussen die verschillen als dag en nacht.


1. Suzanne (21) is de tegenpool van haar zusje Daniëlle (18)
“Zowel qua uiterlijk als innerlijk zijn Daniëlle en ik erg verschillend. Zij heeft rood krullend haar, terwijl ik bruin stijl haar heb. Verder is Daniëlle veel uitbundiger. Ze houdt wel van een feestje, terwijl ik het liever wat rustiger aandoe.”

2. Dorien (23) is de tegenpool van haar zus Vonne
“Vonne en ik zijn tegenpolen in alle opzichten. Ik hou van dieren, Vonne helemaal niet en is er ook bang voor. Verder ben ik erg sportief en vind ik het leuk om te sporten. Vonne sport omdat het moet.”

3. Karlijn (38) is de tegenpool van haar zus Maike (41)
“Mijn zus werkt als leidinggevende, maar ik moet daar niet aan denken. Ik werk liever met kinderen. Verder is mijn zus heel gevat en zegt ze waar het op staat. Ik begeef me liever op de achtergrond en moet langer nadenken over hoe ik iets zeg.”

4. Marjolein (25) is de tegenpool van haar zusje Camille (21)
“Mijn zusje is heel zeker, terwijl ik juist heel onzeker ben. Toen ik net mijn rijbewijs had moesten mijn ouders me echt pushen om in een auto te stappen, terwijl mijn zusje meteen dezelfde dag met haar rijbewijs op zak overal heenreed. Verder ben ik een schoonmaak-freak en is zij een rommelkont.”


Marjolein en Camille 

5. Fokje (26) is de tegenpool van haar zus Sjoerdje (28)
“Sjoerdje houdt van donkere kleding, terwijl ik het liefst veel kleurtjes draag. Dit weerspiegelt dan ook meteen onze persoonlijkheid: ik ben druk, levendig en vol emoties. Sjoerdje is rustig en houdt haar emoties het liefst voor zichzelf.”

6. Véronique (27) is de tegenpool van haar zusje Anouk (24)
“Ik hou van voetbal en scouting, terwijl Anouk meer een meisje-meisje is. Ook onze smaken in inrichting verschillen gigantisch: mijn huis is strak en modern, terwijl het huis van Anouk bestaat uit bloemetjesbehang en bij elkaar gezochte vintagemeubels.”


Véronique en Anouk 

7. Marloes (27) is de tegenpool van haar zusje Babette (25)
“Babette is hartstikke blond en heeft blauwe ogen, terwijl ik donkerbruin haar heb en bruine ogen. Verder is Babette veel extraverter en houdt ze van feestjes en borrels. Ik ben veel rustiger en hou van lezen en citytrips. Ondanks de verschillen zijn we elkaars beste vriendin!”


Marloes en Babette 


8. Mariët (30) is de tegenpool van haar zusje Leander (28)
“Mijn zusje Leander trekt het liefst de hele wereld over, terwijl ik er al moeite mee heb om onze provincie Drenthe te verlaten. Verder is de kledingstijl van mijn zusje stoer en draagt ze zelden make-up. Ik kleed me juist vrouwelijk en ga nooit zonder make-up de deur uit. En waar zij uren alleen kan zijn, moet ik juist geklets om me heen hebben.”


Mariët en Leander

9. Grytsje (25) is de tegenpool van haar zusje Froukje (23)
“Froukje is erg impulsief en zegt alles wat ze denkt. Ik moet juist over alles nadenken en neem bijna nooit een impulsieve beslissing. Verder vindt Froukje het erg leuk om foto’s van zichzelf te maken en deze vervolgens te posten op Facebook, terwijl ik daar juist helemaal niet van hou. Ondanks de verschillen zijn we blij om elkaars zus te zijn!”


Grytsje en Froukje

10. Ilse (19) is de tegenpool van haar zus Marte (25)
“Mijn zus Marte is een lange dame met zwart haar en bruine ogen. Ik ben veel kleiner en met mijn blonde haren en blauwe ogen zou je zo op het eerste gezicht niet zeggen dat we zussen zijn. Ook qua karakter zijn we water en vuur. Het enige waar we het over eens kunnen worden is muziek.”

Wat is het grootste verschil tussen jou en je zus? Laat het ons weten in een reactie.

Foto: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Angelique80 wo 3 feb '16 20:33

  Ik ben erg klein terwijl mijn zusje heel lang is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MarloesN do 4 feb '16 09:03

  Het grootste verschil... dat we zowel qua innerlijk als uiterlijk elkaars tegenpolen zijn en iedereen altijd maar verwonderd is dat we zussen zijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_919822691429670 do 4 feb '16 16:12

  Mijn zusje is lang, blond haar en blauwe ogen. Ik ben klein, donker bruin haar en blauwe ogen. Ik ben gek op dieren en mijn zusje heeft er helemaal niks mee. Ik heb 3 zoons en mijn zusje 2 dochters.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 6 feb '16 15:28

  Ik heb een tweelingzus, maar dat gelooft niemand... Zij is klein, slank en heeft donker haar. Ik ben groter, zwaarder en blond. Ook qua karakter zijn we tegenpolen...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dolfijntje7 za 26 mrt '16 22:09

  Hey ik ben Sylvie en mijn zus Belinda en ik zijn ook heel verschillend qua karakter. Ik ben rustig en onzeker en Belinda is zeker van haar zelf. Ook is zij altijd super netjes gekleed en ik meer casuel wat me lekker zit.. Maar als we samen zijn af en toe dan kunnen we goed praten en leuke dingen doen, zoals samen shoppen. Ik ben toch heel blij met mijn jongere zusje, want vroeger speelden we vaak samen en ze kwam bijna altijd voor mij op op school, ook als is ze een jaar jonger, ze zaten ook in de zelfde klas omdat we wel de zelfde interesse in opleiding hadden om voor kindjes te zorgen. Ook hebben we allebei blond haar en blauwe ogen. Maar mijn zusje is altijd slank geweest en had daar altijd meer moeite moeite mee en ik ben dan altijd wat zwaarder. maar ik ben blij dat ze mijn zus is.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |