×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Uit hetzelfde nest en toch zó anders

Uit hetzelfde nest en toch zó anders
03.02.2016 -

Op de oproep ‘ben jij een tegenpool van je zus?’ kwamen zo veel reacties binnen, dat we besloten om er nog eens tien uit te kiezen voor Vriendin.nl. Bekijk hier de tien portretten van zussen die verschillen als dag en nacht.


1. Suzanne (21) is de tegenpool van haar zusje Daniëlle (18)
“Zowel qua uiterlijk als innerlijk zijn Daniëlle en ik erg verschillend. Zij heeft rood krullend haar, terwijl ik bruin stijl haar heb. Verder is Daniëlle veel uitbundiger. Ze houdt wel van een feestje, terwijl ik het liever wat rustiger aandoe.”

2. Dorien (23) is de tegenpool van haar zus Vonne
“Vonne en ik zijn tegenpolen in alle opzichten. Ik hou van dieren, Vonne helemaal niet en is er ook bang voor. Verder ben ik erg sportief en vind ik het leuk om te sporten. Vonne sport omdat het moet.”

3. Karlijn (38) is de tegenpool van haar zus Maike (41)
“Mijn zus werkt als leidinggevende, maar ik moet daar niet aan denken. Ik werk liever met kinderen. Verder is mijn zus heel gevat en zegt ze waar het op staat. Ik begeef me liever op de achtergrond en moet langer nadenken over hoe ik iets zeg.”

4. Marjolein (25) is de tegenpool van haar zusje Camille (21)
“Mijn zusje is heel zeker, terwijl ik juist heel onzeker ben. Toen ik net mijn rijbewijs had moesten mijn ouders me echt pushen om in een auto te stappen, terwijl mijn zusje meteen dezelfde dag met haar rijbewijs op zak overal heenreed. Verder ben ik een schoonmaak-freak en is zij een rommelkont.”


Marjolein en Camille 

5. Fokje (26) is de tegenpool van haar zus Sjoerdje (28)
“Sjoerdje houdt van donkere kleding, terwijl ik het liefst veel kleurtjes draag. Dit weerspiegelt dan ook meteen onze persoonlijkheid: ik ben druk, levendig en vol emoties. Sjoerdje is rustig en houdt haar emoties het liefst voor zichzelf.”

6. Véronique (27) is de tegenpool van haar zusje Anouk (24)
“Ik hou van voetbal en scouting, terwijl Anouk meer een meisje-meisje is. Ook onze smaken in inrichting verschillen gigantisch: mijn huis is strak en modern, terwijl het huis van Anouk bestaat uit bloemetjesbehang en bij elkaar gezochte vintagemeubels.”


Véronique en Anouk 

7. Marloes (27) is de tegenpool van haar zusje Babette (25)
“Babette is hartstikke blond en heeft blauwe ogen, terwijl ik donkerbruin haar heb en bruine ogen. Verder is Babette veel extraverter en houdt ze van feestjes en borrels. Ik ben veel rustiger en hou van lezen en citytrips. Ondanks de verschillen zijn we elkaars beste vriendin!”


Marloes en Babette 


8. Mariët (30) is de tegenpool van haar zusje Leander (28)
“Mijn zusje Leander trekt het liefst de hele wereld over, terwijl ik er al moeite mee heb om onze provincie Drenthe te verlaten. Verder is de kledingstijl van mijn zusje stoer en draagt ze zelden make-up. Ik kleed me juist vrouwelijk en ga nooit zonder make-up de deur uit. En waar zij uren alleen kan zijn, moet ik juist geklets om me heen hebben.”


Mariët en Leander

9. Grytsje (25) is de tegenpool van haar zusje Froukje (23)
“Froukje is erg impulsief en zegt alles wat ze denkt. Ik moet juist over alles nadenken en neem bijna nooit een impulsieve beslissing. Verder vindt Froukje het erg leuk om foto’s van zichzelf te maken en deze vervolgens te posten op Facebook, terwijl ik daar juist helemaal niet van hou. Ondanks de verschillen zijn we blij om elkaars zus te zijn!”


Grytsje en Froukje

10. Ilse (19) is de tegenpool van haar zus Marte (25)
“Mijn zus Marte is een lange dame met zwart haar en bruine ogen. Ik ben veel kleiner en met mijn blonde haren en blauwe ogen zou je zo op het eerste gezicht niet zeggen dat we zussen zijn. Ook qua karakter zijn we water en vuur. Het enige waar we het over eens kunnen worden is muziek.”

Wat is het grootste verschil tussen jou en je zus? Laat het ons weten in een reactie.

Foto: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Angelique80 wo 3 feb '16 20:33

  Ik ben erg klein terwijl mijn zusje heel lang is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MarloesN do 4 feb '16 09:03

  Het grootste verschil... dat we zowel qua innerlijk als uiterlijk elkaars tegenpolen zijn en iedereen altijd maar verwonderd is dat we zussen zijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_919822691429670 do 4 feb '16 16:12

  Mijn zusje is lang, blond haar en blauwe ogen. Ik ben klein, donker bruin haar en blauwe ogen. Ik ben gek op dieren en mijn zusje heeft er helemaal niks mee. Ik heb 3 zoons en mijn zusje 2 dochters.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 6 feb '16 15:28

  Ik heb een tweelingzus, maar dat gelooft niemand... Zij is klein, slank en heeft donker haar. Ik ben groter, zwaarder en blond. Ook qua karakter zijn we tegenpolen...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dolfijntje7 za 26 mrt '16 22:09

  Hey ik ben Sylvie en mijn zus Belinda en ik zijn ook heel verschillend qua karakter. Ik ben rustig en onzeker en Belinda is zeker van haar zelf. Ook is zij altijd super netjes gekleed en ik meer casuel wat me lekker zit.. Maar als we samen zijn af en toe dan kunnen we goed praten en leuke dingen doen, zoals samen shoppen. Ik ben toch heel blij met mijn jongere zusje, want vroeger speelden we vaak samen en ze kwam bijna altijd voor mij op op school, ook als is ze een jaar jonger, ze zaten ook in de zelfde klas omdat we wel de zelfde interesse in opleiding hadden om voor kindjes te zorgen. Ook hebben we allebei blond haar en blauwe ogen. Maar mijn zusje is altijd slank geweest en had daar altijd meer moeite moeite mee en ik ben dan altijd wat zwaarder. maar ik ben blij dat ze mijn zus is.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!