×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op
26.01.2016 - Redactie Vriendin

'Ik ben nu wel een echte jongensmoeder geworden.'


Irma (46) heeft zes kinderen, van vijf tot twaalf jaar. Zes jongens, die ze alleen opvoedt. Druk? Welnee: genieten. “Als ze elkaar in de haren vliegen, laat ik ze uit. Dan gaan we naar het bos en daar gaan alle remmen los. Jongens hebben dat nodig.”

"Ik wilde niet altijd al per se een groot gezin. Het is gewoon zo gegaan. Na ieder kind wilde ik er graag nog een. Ik vond ze zo leuk! Al die verschillende karaktertjes… Ik was elke keer weer benieuwd tot wat voor type kind hij zou uitgroeien. Ook toen ik er ‘nog maar’ vijf had. Er hing een foto van ze aan de muur en als ik daarnaar keek, voelde ik heel sterk dat daar nog een kind op ontbrak. Dus kwam Beau, mijn jongste, als kers op de taart.

Misschien ben ik wel een oermoeder. Ik ben snel zwanger, beval heel makkelijk en heb alle kinderen zonder problemen borstvoeding gegeven. De eerste, Dave heeft even de weg vrij moeten maken met een zes uur durende bevalling, maar Steve werd in een uur en een kwartier geboren. Ik heb tijdens al mijn bevallingen heel sterk aan het kind in mijn buik gedacht. Ben met de flow meegegaan: ik wist dat mijn baby het bij elke wee moeilijk had en probeerde zo veel mogelijk mee te bewegen. Natuurlijk had ik het leuk gevonden als ik ook een dochter had gekregen. Na de komst van Dave en daarna Joey leek het me heel leuk als er nu een meisje zou komen. Maar ik weet heel goed dat er maar één ding echt belangrijk is en dat is dat je kind gezond is. Daarover kan ik uit ervaring spreken: ik heb twee miskramen gehad en er is een kind in mijn buik overleden."

Uit elkaar gegroeid
“In 2014 liep mijn relatie op de klippen, maar eigenlijk was het drie jaar daarvoor al niet meer hoe het zijn moest. Ik stond er naar mijn gevoel alleen voor, vooral emotioneel. Ik wil niet te veel kwijt over het hoe en waarom, maar we groeiden na de geboorte van Beau helemaal uit elkaar."

Lees haar hele verhaal in Vriendin 4.

Heb jij ook een groot gezin? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Zummie wo 27 jan '16 13:11

  Ik neem miin petje voor haar af!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10156513505545241 wo 27 jan '16 20:42

  trots op jou Irma
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 jan '16 21:20

  Respect! Ik word zelf vaak helemaal gek van m'n zoontjes (2,3 en 4) en puberdochter(16). Maar super hoe Irma zo vol liefde en plezier met haar zoons omgaat.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |