×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op
26.01.2016 - Redactie Vriendin

'Ik ben nu wel een echte jongensmoeder geworden.'


Irma (46) heeft zes kinderen, van vijf tot twaalf jaar. Zes jongens, die ze alleen opvoedt. Druk? Welnee: genieten. “Als ze elkaar in de haren vliegen, laat ik ze uit. Dan gaan we naar het bos en daar gaan alle remmen los. Jongens hebben dat nodig.”

"Ik wilde niet altijd al per se een groot gezin. Het is gewoon zo gegaan. Na ieder kind wilde ik er graag nog een. Ik vond ze zo leuk! Al die verschillende karaktertjes… Ik was elke keer weer benieuwd tot wat voor type kind hij zou uitgroeien. Ook toen ik er ‘nog maar’ vijf had. Er hing een foto van ze aan de muur en als ik daarnaar keek, voelde ik heel sterk dat daar nog een kind op ontbrak. Dus kwam Beau, mijn jongste, als kers op de taart.

Misschien ben ik wel een oermoeder. Ik ben snel zwanger, beval heel makkelijk en heb alle kinderen zonder problemen borstvoeding gegeven. De eerste, Dave heeft even de weg vrij moeten maken met een zes uur durende bevalling, maar Steve werd in een uur en een kwartier geboren. Ik heb tijdens al mijn bevallingen heel sterk aan het kind in mijn buik gedacht. Ben met de flow meegegaan: ik wist dat mijn baby het bij elke wee moeilijk had en probeerde zo veel mogelijk mee te bewegen. Natuurlijk had ik het leuk gevonden als ik ook een dochter had gekregen. Na de komst van Dave en daarna Joey leek het me heel leuk als er nu een meisje zou komen. Maar ik weet heel goed dat er maar één ding echt belangrijk is en dat is dat je kind gezond is. Daarover kan ik uit ervaring spreken: ik heb twee miskramen gehad en er is een kind in mijn buik overleden."

Uit elkaar gegroeid
“In 2014 liep mijn relatie op de klippen, maar eigenlijk was het drie jaar daarvoor al niet meer hoe het zijn moest. Ik stond er naar mijn gevoel alleen voor, vooral emotioneel. Ik wil niet te veel kwijt over het hoe en waarom, maar we groeiden na de geboorte van Beau helemaal uit elkaar."

Lees haar hele verhaal in Vriendin 4.

Heb jij ook een groot gezin? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Zummie wo 27 jan '16 13:11

  Ik neem miin petje voor haar af!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10156513505545241 wo 27 jan '16 20:42

  trots op jou Irma
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 jan '16 21:20

  Respect! Ik word zelf vaak helemaal gek van m'n zoontjes (2,3 en 4) en puberdochter(16). Maar super hoe Irma zo vol liefde en plezier met haar zoons omgaat.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!