×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op
26.01.2016 - Redactie Vriendin

'Ik ben nu wel een echte jongensmoeder geworden.'


Irma (46) heeft zes kinderen, van vijf tot twaalf jaar. Zes jongens, die ze alleen opvoedt. Druk? Welnee: genieten. “Als ze elkaar in de haren vliegen, laat ik ze uit. Dan gaan we naar het bos en daar gaan alle remmen los. Jongens hebben dat nodig.”

"Ik wilde niet altijd al per se een groot gezin. Het is gewoon zo gegaan. Na ieder kind wilde ik er graag nog een. Ik vond ze zo leuk! Al die verschillende karaktertjes… Ik was elke keer weer benieuwd tot wat voor type kind hij zou uitgroeien. Ook toen ik er ‘nog maar’ vijf had. Er hing een foto van ze aan de muur en als ik daarnaar keek, voelde ik heel sterk dat daar nog een kind op ontbrak. Dus kwam Beau, mijn jongste, als kers op de taart.

Misschien ben ik wel een oermoeder. Ik ben snel zwanger, beval heel makkelijk en heb alle kinderen zonder problemen borstvoeding gegeven. De eerste, Dave heeft even de weg vrij moeten maken met een zes uur durende bevalling, maar Steve werd in een uur en een kwartier geboren. Ik heb tijdens al mijn bevallingen heel sterk aan het kind in mijn buik gedacht. Ben met de flow meegegaan: ik wist dat mijn baby het bij elke wee moeilijk had en probeerde zo veel mogelijk mee te bewegen. Natuurlijk had ik het leuk gevonden als ik ook een dochter had gekregen. Na de komst van Dave en daarna Joey leek het me heel leuk als er nu een meisje zou komen. Maar ik weet heel goed dat er maar één ding echt belangrijk is en dat is dat je kind gezond is. Daarover kan ik uit ervaring spreken: ik heb twee miskramen gehad en er is een kind in mijn buik overleden."

Uit elkaar gegroeid
“In 2014 liep mijn relatie op de klippen, maar eigenlijk was het drie jaar daarvoor al niet meer hoe het zijn moest. Ik stond er naar mijn gevoel alleen voor, vooral emotioneel. Ik wil niet te veel kwijt over het hoe en waarom, maar we groeiden na de geboorte van Beau helemaal uit elkaar."

Lees haar hele verhaal in Vriendin 4.

Heb jij ook een groot gezin? Praat mee op ons forum. 

Plaats een reactie

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Zummie wo 27 jan '16 13:11

  Ik neem miin petje voor haar af!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10156513505545241 wo 27 jan '16 20:42

  trots op jou Irma
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 jan '16 21:20

  Respect! Ik word zelf vaak helemaal gek van m'n zoontjes (2,3 en 4) en puberdochter(16). Maar super hoe Irma zo vol liefde en plezier met haar zoons omgaat.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |