×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé
26.01.2016 -

Marcel Musters (56), bekend van tv-series als Zwarte tulp, Familie Kruys en Penoza, heeft aan werk geen gebrek. Zijn agenda is vaak overvol. Dat moet anders, vindt Marcel na dertig jaar keihard en onregelmatig werken. “Ontspanning is een belangrijk ding aan het worden.”


Marcel zit nog wat teksten uit zijn hoofd te leren. Hij is druk deze maand met opnames voor Zwarte tulp, Familie Kruys én een splinternieuwe tv-serie Mouna’s keuken die in maart op televisie komt. Tussen de bedrijven door werkt hij ook nog aan zichzelf. “Want,” zo zegt hij, “inmiddels snap ik wat mensen bedoelen als ze zeggen: je moet ook goed voor jezelf zorgen. Ik deed dat nooit. Ik leid mede door mijn vak een onregelmatig leven. Ik kom na een toneelvoorstelling vaak laat thuis en moet er dan weer vroeg uit voor film- of tv-serieopnames. En ik ben een behoorlijke perfectionist, dus ik wil het ook nog eens goed doen. Ik leg de lat hoog voor mezelf. Dat breekt me op. Lichamelijk en geestelijk. Vanaf mijn 38ste ben ik veertig kilo aangekomen. Sinds vijf jaar zijn er daar ook wel weer dertig vanaf. Maar ik moet altijd blijven oppassen. En ook in mijn hoofd is het geregeld chaos door de vele dingen die ik doe. Op de keukendeur thuis heb ik nu groot het woord NIKSEN geschreven. Ik wil meer niksen en minder werken. Begrijp me niet verkeerd: werken, acteren, vind ik geweldig. En het zijn stuk voor stuk leuke dingen die ik doe. Maar veel leuk, is niet meer leuk. Bovendien wil ik kunnen opgaan in dingen die op dit moment spelen. En dat is vrijwel onmogelijk met een overvolle agenda. Dus dat probeer ik te veranderen.”

Hoe doe je dat dan?
“Ik bezoek een coach die me helpt een goede balans te vinden tussen werk en privé. Bij haar heb ik bijvoorbeeld ontdekt waarom ik altijd zo hard werk. Waarom ik mezelf constant wil bewijzen. In mij schuilt eigenlijk een verlegen, bang jongetje dat al vroeg wist dat het wilde meedoen in de grotemensenwereld. Ik wilde beslist niet de loser zijn. Uit angst dat toch te worden, schakelde ik constant een tandje bij. Ik focuste alleen maar op werk en vergat te leven.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Frieda Reiche do 28 jan '16 09:27

    Het begint bij het beseffen dat je meer balans moet vinden. Meestal als je er midden in zit heb je heel het besef niet. Wat ook goed is is om het niet alleen te doen en dat doe je ook niet. Dit is een goede eye opener voor de lezer, erg mooi!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |