×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé
26.01.2016 -

Marcel Musters (56), bekend van tv-series als Zwarte tulp, Familie Kruys en Penoza, heeft aan werk geen gebrek. Zijn agenda is vaak overvol. Dat moet anders, vindt Marcel na dertig jaar keihard en onregelmatig werken. “Ontspanning is een belangrijk ding aan het worden.”


Marcel zit nog wat teksten uit zijn hoofd te leren. Hij is druk deze maand met opnames voor Zwarte tulp, Familie Kruys én een splinternieuwe tv-serie Mouna’s keuken die in maart op televisie komt. Tussen de bedrijven door werkt hij ook nog aan zichzelf. “Want,” zo zegt hij, “inmiddels snap ik wat mensen bedoelen als ze zeggen: je moet ook goed voor jezelf zorgen. Ik deed dat nooit. Ik leid mede door mijn vak een onregelmatig leven. Ik kom na een toneelvoorstelling vaak laat thuis en moet er dan weer vroeg uit voor film- of tv-serieopnames. En ik ben een behoorlijke perfectionist, dus ik wil het ook nog eens goed doen. Ik leg de lat hoog voor mezelf. Dat breekt me op. Lichamelijk en geestelijk. Vanaf mijn 38ste ben ik veertig kilo aangekomen. Sinds vijf jaar zijn er daar ook wel weer dertig vanaf. Maar ik moet altijd blijven oppassen. En ook in mijn hoofd is het geregeld chaos door de vele dingen die ik doe. Op de keukendeur thuis heb ik nu groot het woord NIKSEN geschreven. Ik wil meer niksen en minder werken. Begrijp me niet verkeerd: werken, acteren, vind ik geweldig. En het zijn stuk voor stuk leuke dingen die ik doe. Maar veel leuk, is niet meer leuk. Bovendien wil ik kunnen opgaan in dingen die op dit moment spelen. En dat is vrijwel onmogelijk met een overvolle agenda. Dus dat probeer ik te veranderen.”

Hoe doe je dat dan?
“Ik bezoek een coach die me helpt een goede balans te vinden tussen werk en privé. Bij haar heb ik bijvoorbeeld ontdekt waarom ik altijd zo hard werk. Waarom ik mezelf constant wil bewijzen. In mij schuilt eigenlijk een verlegen, bang jongetje dat al vroeg wist dat het wilde meedoen in de grotemensenwereld. Ik wilde beslist niet de loser zijn. Uit angst dat toch te worden, schakelde ik constant een tandje bij. Ik focuste alleen maar op werk en vergat te leven.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Frieda Reiche do 28 jan '16 09:27

    Het begint bij het beseffen dat je meer balans moet vinden. Meestal als je er midden in zit heb je heel het besef niet. Wat ook goed is is om het niet alleen te doen en dat doe je ook niet. Dit is een goede eye opener voor de lezer, erg mooi!
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |