×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé

Vriendin 4: Acteur Marcel Musters zoekt balans tussen werk en privé
26.01.2016 -

Marcel Musters (56), bekend van tv-series als Zwarte tulp, Familie Kruys en Penoza, heeft aan werk geen gebrek. Zijn agenda is vaak overvol. Dat moet anders, vindt Marcel na dertig jaar keihard en onregelmatig werken. “Ontspanning is een belangrijk ding aan het worden.”


Marcel zit nog wat teksten uit zijn hoofd te leren. Hij is druk deze maand met opnames voor Zwarte tulp, Familie Kruys én een splinternieuwe tv-serie Mouna’s keuken die in maart op televisie komt. Tussen de bedrijven door werkt hij ook nog aan zichzelf. “Want,” zo zegt hij, “inmiddels snap ik wat mensen bedoelen als ze zeggen: je moet ook goed voor jezelf zorgen. Ik deed dat nooit. Ik leid mede door mijn vak een onregelmatig leven. Ik kom na een toneelvoorstelling vaak laat thuis en moet er dan weer vroeg uit voor film- of tv-serieopnames. En ik ben een behoorlijke perfectionist, dus ik wil het ook nog eens goed doen. Ik leg de lat hoog voor mezelf. Dat breekt me op. Lichamelijk en geestelijk. Vanaf mijn 38ste ben ik veertig kilo aangekomen. Sinds vijf jaar zijn er daar ook wel weer dertig vanaf. Maar ik moet altijd blijven oppassen. En ook in mijn hoofd is het geregeld chaos door de vele dingen die ik doe. Op de keukendeur thuis heb ik nu groot het woord NIKSEN geschreven. Ik wil meer niksen en minder werken. Begrijp me niet verkeerd: werken, acteren, vind ik geweldig. En het zijn stuk voor stuk leuke dingen die ik doe. Maar veel leuk, is niet meer leuk. Bovendien wil ik kunnen opgaan in dingen die op dit moment spelen. En dat is vrijwel onmogelijk met een overvolle agenda. Dus dat probeer ik te veranderen.”

Hoe doe je dat dan?
“Ik bezoek een coach die me helpt een goede balans te vinden tussen werk en privé. Bij haar heb ik bijvoorbeeld ontdekt waarom ik altijd zo hard werk. Waarom ik mezelf constant wil bewijzen. In mij schuilt eigenlijk een verlegen, bang jongetje dat al vroeg wist dat het wilde meedoen in de grotemensenwereld. Ik wilde beslist niet de loser zijn. Uit angst dat toch te worden, schakelde ik constant een tandje bij. Ik focuste alleen maar op werk en vergat te leven.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Frieda Reiche do 28 jan '16 09:27

    Het begint bij het beseffen dat je meer balans moet vinden. Meestal als je er midden in zit heb je heel het besef niet. Wat ook goed is is om het niet alleen te doen en dat doe je ook niet. Dit is een goede eye opener voor de lezer, erg mooi!
    Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!