×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel
20.01.2016 -

Van de ene op de andere dag onverklaarbare pijn hebben, waardoor je niet meer kunt werken... Het overkwam Petra (40). “Ik heb een jaar niets gedaan, maar dat was ik spuugzat. Ondanks de pijn wilde ik iets doen. Daarom ben ik mijn webwinkel gestart.”


Op een zondagochtend, nu tien jaar geleden, werd Petra wakker met hevige pijn in haar rug. De pijn was zo erg dat ze in bed met haar benen omhoog tegen de muur ging liggen, dat was de enige houding die verlichting gaf. Haar man Michel kocht pijnstillers bij de apotheek, in de hoop dat ze snel van de pijn verlost zou zijn. Wat ze op dat moment nog niet wist, is dat de rugklachten nooit meer over zouden gaan. Sterker nog, de pijn zou haar leven compleet veranderen.

Onderzoek na onderzoek 
Als Petra de deur opendoet, is goed te zien dat ze moeite heeft met lopen: ze sleept met haar been. Petra: “Meestal plan ik geen afspraken tijdens de eerste uren van de dag, maar voor dit interview maak ik graag een uitzondering. Ook al weet ik dat ik dat morgen moet bezuren, dan moet ik echt mijn rust pakken. Ik ben ’s ochtends gewoon niet op mijn best. Tegen de tijd dat de kinderen naar school zijn en ik de ontbijttafel heb afgeruimd, ben ik compleet uitgeput. Dan moet ik een paar uur rusten voordat ik weer iets kan ondernemen. Aan het einde van de ochtend laat ik de hond uit en eet ik een broodje. Zo zien mijn ochtenden er tegenwoordig uit. En dat terwijl ik tien jaar geleden nog gewoon een gezonde moeder met een drukke baan was.”

Petra vertelt hoe haar leven eruitzag voordat haar rugklachten begonnen. Ze werkte als projectleider voor een groot telecombedrijf en was het jaar daarvoor bevallen van haar dochtertje Fleur. Tijdens die zwangerschap had ze last van pijn in haar bekken, al was het geen bekkeninstabiliteit. Ook had ze al eens eerder last van spit gehad, maar dat ging over. Niets wees erop dat Petra snel last zou krijgen van chronische rugklachten. Want na die zondagochtend tien jaar geleden werd de pijn ondanks de pijnstillers niet veel minder. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar artsen konden niet vinden wat de oorzaak van haar klachten was. Haar ruggenwervels waren weliswaar versleten, maar dat kon niet zo veel pijn veroorzaken. “Omdat er geen echte oorzaak werd gevonden, kon het probleem ook niet worden opgelost en kwam ik terecht in de medische molen van de pijnmedicatie." 

Lees het hele verhaal van Petra in de Vriendin van deze week (nummer 3). 

Nieuwsgierig naar haar webwinkel? Neem hier een kijkje. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |