×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel
20.01.2016 -

Van de ene op de andere dag onverklaarbare pijn hebben, waardoor je niet meer kunt werken... Het overkwam Petra (40). “Ik heb een jaar niets gedaan, maar dat was ik spuugzat. Ondanks de pijn wilde ik iets doen. Daarom ben ik mijn webwinkel gestart.”


Op een zondagochtend, nu tien jaar geleden, werd Petra wakker met hevige pijn in haar rug. De pijn was zo erg dat ze in bed met haar benen omhoog tegen de muur ging liggen, dat was de enige houding die verlichting gaf. Haar man Michel kocht pijnstillers bij de apotheek, in de hoop dat ze snel van de pijn verlost zou zijn. Wat ze op dat moment nog niet wist, is dat de rugklachten nooit meer over zouden gaan. Sterker nog, de pijn zou haar leven compleet veranderen.

Onderzoek na onderzoek 
Als Petra de deur opendoet, is goed te zien dat ze moeite heeft met lopen: ze sleept met haar been. Petra: “Meestal plan ik geen afspraken tijdens de eerste uren van de dag, maar voor dit interview maak ik graag een uitzondering. Ook al weet ik dat ik dat morgen moet bezuren, dan moet ik echt mijn rust pakken. Ik ben ’s ochtends gewoon niet op mijn best. Tegen de tijd dat de kinderen naar school zijn en ik de ontbijttafel heb afgeruimd, ben ik compleet uitgeput. Dan moet ik een paar uur rusten voordat ik weer iets kan ondernemen. Aan het einde van de ochtend laat ik de hond uit en eet ik een broodje. Zo zien mijn ochtenden er tegenwoordig uit. En dat terwijl ik tien jaar geleden nog gewoon een gezonde moeder met een drukke baan was.”

Petra vertelt hoe haar leven eruitzag voordat haar rugklachten begonnen. Ze werkte als projectleider voor een groot telecombedrijf en was het jaar daarvoor bevallen van haar dochtertje Fleur. Tijdens die zwangerschap had ze last van pijn in haar bekken, al was het geen bekkeninstabiliteit. Ook had ze al eens eerder last van spit gehad, maar dat ging over. Niets wees erop dat Petra snel last zou krijgen van chronische rugklachten. Want na die zondagochtend tien jaar geleden werd de pijn ondanks de pijnstillers niet veel minder. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar artsen konden niet vinden wat de oorzaak van haar klachten was. Haar ruggenwervels waren weliswaar versleten, maar dat kon niet zo veel pijn veroorzaken. “Omdat er geen echte oorzaak werd gevonden, kon het probleem ook niet worden opgelost en kwam ik terecht in de medische molen van de pijnmedicatie." 

Lees het hele verhaal van Petra in de Vriendin van deze week (nummer 3). 

Nieuwsgierig naar haar webwinkel? Neem hier een kijkje. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!