×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel

Vriendin 3: Petra is chronisch ziek, maar heeft toch een webwinkel
20.01.2016 -

Van de ene op de andere dag onverklaarbare pijn hebben, waardoor je niet meer kunt werken... Het overkwam Petra (40). “Ik heb een jaar niets gedaan, maar dat was ik spuugzat. Ondanks de pijn wilde ik iets doen. Daarom ben ik mijn webwinkel gestart.”


Op een zondagochtend, nu tien jaar geleden, werd Petra wakker met hevige pijn in haar rug. De pijn was zo erg dat ze in bed met haar benen omhoog tegen de muur ging liggen, dat was de enige houding die verlichting gaf. Haar man Michel kocht pijnstillers bij de apotheek, in de hoop dat ze snel van de pijn verlost zou zijn. Wat ze op dat moment nog niet wist, is dat de rugklachten nooit meer over zouden gaan. Sterker nog, de pijn zou haar leven compleet veranderen.

Onderzoek na onderzoek 
Als Petra de deur opendoet, is goed te zien dat ze moeite heeft met lopen: ze sleept met haar been. Petra: “Meestal plan ik geen afspraken tijdens de eerste uren van de dag, maar voor dit interview maak ik graag een uitzondering. Ook al weet ik dat ik dat morgen moet bezuren, dan moet ik echt mijn rust pakken. Ik ben ’s ochtends gewoon niet op mijn best. Tegen de tijd dat de kinderen naar school zijn en ik de ontbijttafel heb afgeruimd, ben ik compleet uitgeput. Dan moet ik een paar uur rusten voordat ik weer iets kan ondernemen. Aan het einde van de ochtend laat ik de hond uit en eet ik een broodje. Zo zien mijn ochtenden er tegenwoordig uit. En dat terwijl ik tien jaar geleden nog gewoon een gezonde moeder met een drukke baan was.”

Petra vertelt hoe haar leven eruitzag voordat haar rugklachten begonnen. Ze werkte als projectleider voor een groot telecombedrijf en was het jaar daarvoor bevallen van haar dochtertje Fleur. Tijdens die zwangerschap had ze last van pijn in haar bekken, al was het geen bekkeninstabiliteit. Ook had ze al eens eerder last van spit gehad, maar dat ging over. Niets wees erop dat Petra snel last zou krijgen van chronische rugklachten. Want na die zondagochtend tien jaar geleden werd de pijn ondanks de pijnstillers niet veel minder. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar artsen konden niet vinden wat de oorzaak van haar klachten was. Haar ruggenwervels waren weliswaar versleten, maar dat kon niet zo veel pijn veroorzaken. “Omdat er geen echte oorzaak werd gevonden, kon het probleem ook niet worden opgelost en kwam ik terecht in de medische molen van de pijnmedicatie." 

Lees het hele verhaal van Petra in de Vriendin van deze week (nummer 3). 

Nieuwsgierig naar haar webwinkel? Neem hier een kijkje. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |