×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Lottes man wil dat zij altijd thuis is

Vriendin 3: Lottes man wil dat zij altijd thuis is
19.01.2016 - Redactie Vriendin

'Door mijn relatie ben ik al mijn vriendinnen kwijt.'


Lotte (35) had een bruisend leven met leuke vriendschappen maar brengt nu al haar vrije uren op de bank door. Haar man Stephan (44) wil niet dat ze uitgaat. "Hij is bang dat ik met andere mannen ga flirten."

Lotte: “Van alle mensen die ik de afgelopen jaren verloren ben, vind ik het verlies van mijn vriendin Anneloes het allerergst. Ik kende haar vanaf de lagere school. Ze was mijn beste vriendin en bovendien getuige op mijn huwelijk, naast mijn zus. Ik mis haar verschrikkelijk, ook al stond onze vriendschap de laatste jaren op een laag pitje. Dit kwam voornamelijk door haar kritiek op mij en mijn man. Ze heeft me meerdere malen gewaarschuwd dat ik in negatieve zin veranderde door Stephan. Dat vond ik niet fijn om te horen. In ons laatste gesprek, nu een jaar geleden, werd ze heel onredelijk: ze noemde me saai en naïef en zei dat ik me door Stephan liet manipuleren. Ik wist niet goed wat ik moest zeggen. Misschien had ze wel gelijk. Stephan heeft me op sommige vlakken geïsoleerd van mijn vrienden. Ik ga nog amper de deur uit zonder hem, laat staan een avond op stap. Maar ik ben ook niet meer de Lotte van tien jaar geleden. Ik ben geen onbezonnen twintiger meer, maar een getrouwde vrouw van 35. Ik heb nu verplichtingen en kan niet meer elk weekend tot diep in de nacht doorzakken. Ik vond dat ik Stephan moest verdedigen. Hij is toch mijn mán. Hij bedoelt het meestal niet verkeerd als hij zegt dat hij liever niet heeft dat ik met vriendinnen wegga. Hij wil me gewoon graag om zich heen hebben en voelt zich eenzaam als ik een avond of een zaterdagmiddag van huis ben. Ook is hij jaloers op eventuele aandacht van andere mannen en zit hij zich thuis op te vreten bij de gedachte dat ik misschien met anderen flirt.”

Erg verdrietig
“Ik vind dat best jammer, ik zou nooit vreemdgaan en hem pijn doen. En ik zou best graag nog eens naar de film of een dagje wellness met Anneloes willen. Maar ik houd rekening met zijn gevoelens. Ik heb dat Anneloes nog wel uitgelegd, maar ze werd er alleen maar kwader door. Uiteindelijk is ze boos opgestapt. Ik was erg verdrietig, maar heb haar ’s avonds – op aanraden van Stephan, die vond dat ik voor mezelf moest opkomen – ontvriend op Facebook.

Lees het hele verhaal van Lotte in Vriendin 3, die deze week in de winkels ligt.

Ben je net als Lotte vriendinnen kwijtgeraakt door je partner? Je kunt hieronder je verhaal kwijt.

Foto: iStock

Plaats een reactie

11Reacties

 • Dit is niet ok!

  Miepsie di 19 jan '16 19:00

  Ik krijg alleen de kriebels als ik dit lees. Waarom mag je van je man niet weg? Heb je hem ooit aanleiding gegeven om zich zo te voelen? Zo niet, dan is het misschien verstandig als hij eens met een psycholoog praat over zijn angst. Jij moet ook jouw leven kunnen hebben toch?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  toetje 49 di 19 jan '16 19:50

  Ja sorry hoor maar je hebt toch ook een eigen mening, maar je hebt geen eigen leven. Je schik je helemaal naar hem. vind dit niet normaal ja hij is gewoon jaloers. Ik zou maar eens goed voor je zelf op komen, Je laat het zelf allemaal toe kom in opstand zou ik zeggen. En neem je eigen verantwoordelijkheid.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 19 jan '16 23:28

  Jammer dat haar man zo weinig vertrouwen in haar heeft.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 19 jan '16 23:54

  Bij het lezen van dit stuk voel ik de opstand opborrelen. Zonder natuurlijk te weten hoe goed jullie relatie is, vraag ik me af of hier wel sprake is van liefde. Je man is onredelijk bezitterig, hij claimt je. Op alle vlakken houd jij rekening met je man, maar hoe zit dat andersom? Hij heeft zijn behoeftes en hoe zit dat met jou behoeftes? Ik weet wel enigszins waar ik over praat. Mijn man is ook graag thuis en heeft het liefste dat ik ook thuis ben. Hij voelt niet de behoefte vriendschappen op te bouwen en daarmee dingen te ondernemen. Ik heb die behoefte wel en ik zal dus nooit of te nimmer mijn vriendschappen opgeven! Een relatie is geven en nemen, elkaar dingen gunnen. En zolang je niet 7 dagen per week van huis bent, denk ik dat je man jou de gelegenheid moet geven je eigen leven te leiden. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en dat gun ik jou. Van harte!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Drentsemama wo 20 jan '16 08:54

  Wat een nare situatie. Zowel voor jou om altijd thuis te zitten terwijl je best graag eens even "er tussen uit" wil, maar ook je belangrijkste vriendschap. Ik vind het erg jammer dat jij en je vriendin elkaar hebben opgegeven. Elkaar een tijd minder zien, of meningsverschillen moeten niet in de weg staan bij een goede vriendschap. Maar gedeeltelijk begrijp ik jou vriendin ook wel, zij ziet jou veranderen en zij ziet als naaste wat jou man aan jou veranderd en niet je leeftijd. Ik denk dat het verstandig is je man duidelijk te maken dat jij gelukkig bent met hem, maar daarnaast het wel heel belangrijk vind om vriendinnen te hebben waar je af en toe leuke dingen mee onderneemt. Ik persoonlijk vind dat een man dat moet accepteren, en zolang je niet dagelijks weg bent is er toch niets aan de hand? Succes!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 jan '16 10:53

  Ik zou me verstikt voelen. Ondanks dat je een getrouwde vrouw van 35jr bent; heb je dan totaal geen behoefte om eens een keer iets zonder je man te doen? Je vroegere vriendin Anneloes zag dit alles blijkbaar allemaal al aankomen en ze heeft gelijk, hij manipuleert je. En beste vriendinnen kunnen altijd een meningsverschil hebben, dan ga je toch niet op aanraden van hem haar direct verwijderen? Kinderachtig! Ik hoop dat je ogen eens een keer open gaan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Donna84 do 21 jan '16 20:43

  Brrrrr... alarmbellen! Zelfs je laatste vriendin heeft hij je afgenomen door midden in de emotie van een meningsverschil jou te vragen haar te ontvrienden... niemand, maar dan ook niemand mag bepalen waar je heen gaat en met wie. Hij mag bang zijn en jij mag hem laten zien dat het nergens voor nodig is. Helemaal niks meer doen en altijd thuis blijven is de meest slechte oplossing. Het maakt je toch ongelukkig? Wat vindt je zus er van?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 24 jan '16 17:28

  Het verhaal herken ik bij mijzelf. Maar pas als het je lukt om eruit te komen zie je de patronen pas goed. Ik nam alles voor waarheid aan wat hij zei. Ik zat soms echt tussen vriend en vriendin in. Ik kon ook niet meer denken wat ik nu wilde. Op het laatst was ik mijzelf heel erg kwijt. Maar ja, ik wilde heel graag een relatie, en niet alweer een mislukte poging. Dus ik bleef. In het begin voelde ik mij ook heel veilig en gevleid dat hij mij zo beschermde. Ik heb toch uiteindelijk de reatie kunnen beeindigen. Maar ik vind het soms moielijk vanmijzelf te accepteren dat mij dit is overkomen. Veel succes Lotte.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 7 feb '16 13:48

  Jeetje, wat moeilijk. Mijn man is ook meer op zichzelf en heeft nauwelijks tot geen vrienden. Maar ik ben graag onder de mensen. Dat doe ik dus ook. Als hij echt van je houdt zal hij het uiteindelijk heus accepteren. Laat hem dan maar lekker twee dagen mokken en probeer je dat niet aan te trekken. Als hij niet naar een psycholoog wil, zou ik het zelf zeker wel doen als ik jou was. Zodat jij voor jezelf kunt opkomen en zelf je keuzes maakt. Sterkte! En bel alsjeblieft je vriendinnen op of stuur een brief, daar is het nooit te laat voor!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Annette57 ma 8 feb '16 20:37

   Annette: Lotte, zie jij je de komende 35 jaar of langer elke avond naast je man op de bank zitten? Je houdt niemand meer over, dit is niet normaal hoor. Ik raad je aan hulp te zoeken voor deze situatie of anders wegwezen. Jij hebt ook een leven. Zoek weer contact met Anneloes en ga weer leven. Je bent 35, maar leidt het leven van een oude vrouw. Dit is echt geen liefde van zijn kant, dan gun je elkaar wat. Dit is ziekelijk. Maak wat van je leven. Sterkte.

 • Dit is niet ok!

  misszeta do 11 feb '16 18:51

  Tjonge, ik hoop dat als Lotte haar eigen verhaal op papier ziet, ze toch eens inziet dat dit echt geen gezonde relatie is!!!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!