×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen
19.01.2016 - Redactie Vriendin

‘Mijn zwangerschap was mijn redding, anders was ik écht ontspoord.’


Dat Paulien (29) op haar zeventiende zwanger raakte, was niet gepland. Toch is ze blij met haar leven. “Ik heb geen seconde spijt van hoe het is gelopen en had mijn dochter en zoon nooit willen missen.”

Paulien: “Ik was een vrij opstandige puber, om het voorzichtig uit te drukken. Mijn opstandige gedrag begon rond mijn veertiende. Daarvoor was ik altijd een ontzettend lief kind geweest. Mijn ouders maakten zich veel zorgen. Ze kenden hun dochter nauwelijks nog terug en drongen niet meer tot me door. Ik had een aantal vrienden die een slechte invloed op me hadden, ze hielden zich bezig met criminele praktijken en trokken mij daarin mee. Ik heb het vmbo gelukkig wel fluitend doorlopen, maar tijdens mijn opleiding sociaal pedagogisch werk gooide ik er met de pet naar. Ik ging elk weekend uit en hing tot zes uur ’s morgens in de stad. Als ik niet mocht, ging ik toch. Mijn moeder heeft mij wat keren ’s nachts gebeld omdat ze me kwijt was. Ik nam dan gewoon niet op en negeerde haar erna.

Op m’n zeventiende kreeg mijn leven een andere wending. Ik kreeg verkering met de vier jaar oudere broer van een vriendin. Hij leek totaal niet op de jongens met wie ik daarvoor omging, hij was veel liever. Zo onzorgvuldig als ik met mijn hele leven omging, zo ging ik ook om met het slikken van de anticonceptiepil. Het was een enorme schok toen ik, drie maanden nadat we een relatie hadden gekregen, zwanger bleek. Ik was zo naïef… Na de positieve test stapten we in de auto. Een stukje rijden, om rustig te worden. Er gierden allemaal emoties door mijn lijf. Hoe moest het nu verder? Hoe zouden mijn ouders reageren? Ik was echt in paniek. Ook mijn vriend verkeerde in shock."

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 3.

Heb jij op jonge leeftijd ook iets ingrijpends meegemaakt? Vertel ons jouw verhaal op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!