×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen
19.01.2016 - Redactie Vriendin

‘Mijn zwangerschap was mijn redding, anders was ik écht ontspoord.’


Dat Paulien (29) op haar zeventiende zwanger raakte, was niet gepland. Toch is ze blij met haar leven. “Ik heb geen seconde spijt van hoe het is gelopen en had mijn dochter en zoon nooit willen missen.”

Paulien: “Ik was een vrij opstandige puber, om het voorzichtig uit te drukken. Mijn opstandige gedrag begon rond mijn veertiende. Daarvoor was ik altijd een ontzettend lief kind geweest. Mijn ouders maakten zich veel zorgen. Ze kenden hun dochter nauwelijks nog terug en drongen niet meer tot me door. Ik had een aantal vrienden die een slechte invloed op me hadden, ze hielden zich bezig met criminele praktijken en trokken mij daarin mee. Ik heb het vmbo gelukkig wel fluitend doorlopen, maar tijdens mijn opleiding sociaal pedagogisch werk gooide ik er met de pet naar. Ik ging elk weekend uit en hing tot zes uur ’s morgens in de stad. Als ik niet mocht, ging ik toch. Mijn moeder heeft mij wat keren ’s nachts gebeld omdat ze me kwijt was. Ik nam dan gewoon niet op en negeerde haar erna.

Op m’n zeventiende kreeg mijn leven een andere wending. Ik kreeg verkering met de vier jaar oudere broer van een vriendin. Hij leek totaal niet op de jongens met wie ik daarvoor omging, hij was veel liever. Zo onzorgvuldig als ik met mijn hele leven omging, zo ging ik ook om met het slikken van de anticonceptiepil. Het was een enorme schok toen ik, drie maanden nadat we een relatie hadden gekregen, zwanger bleek. Ik was zo naïef… Na de positieve test stapten we in de auto. Een stukje rijden, om rustig te worden. Er gierden allemaal emoties door mijn lijf. Hoe moest het nu verder? Hoe zouden mijn ouders reageren? Ik was echt in paniek. Ook mijn vriend verkeerde in shock."

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 3.

Heb jij op jonge leeftijd ook iets ingrijpends meegemaakt? Vertel ons jouw verhaal op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |