×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen
19.01.2016 - Redactie Vriendin

‘Mijn zwangerschap was mijn redding, anders was ik écht ontspoord.’


Dat Paulien (29) op haar zeventiende zwanger raakte, was niet gepland. Toch is ze blij met haar leven. “Ik heb geen seconde spijt van hoe het is gelopen en had mijn dochter en zoon nooit willen missen.”

Paulien: “Ik was een vrij opstandige puber, om het voorzichtig uit te drukken. Mijn opstandige gedrag begon rond mijn veertiende. Daarvoor was ik altijd een ontzettend lief kind geweest. Mijn ouders maakten zich veel zorgen. Ze kenden hun dochter nauwelijks nog terug en drongen niet meer tot me door. Ik had een aantal vrienden die een slechte invloed op me hadden, ze hielden zich bezig met criminele praktijken en trokken mij daarin mee. Ik heb het vmbo gelukkig wel fluitend doorlopen, maar tijdens mijn opleiding sociaal pedagogisch werk gooide ik er met de pet naar. Ik ging elk weekend uit en hing tot zes uur ’s morgens in de stad. Als ik niet mocht, ging ik toch. Mijn moeder heeft mij wat keren ’s nachts gebeld omdat ze me kwijt was. Ik nam dan gewoon niet op en negeerde haar erna.

Op m’n zeventiende kreeg mijn leven een andere wending. Ik kreeg verkering met de vier jaar oudere broer van een vriendin. Hij leek totaal niet op de jongens met wie ik daarvoor omging, hij was veel liever. Zo onzorgvuldig als ik met mijn hele leven omging, zo ging ik ook om met het slikken van de anticonceptiepil. Het was een enorme schok toen ik, drie maanden nadat we een relatie hadden gekregen, zwanger bleek. Ik was zo naïef… Na de positieve test stapten we in de auto. Een stukje rijden, om rustig te worden. Er gierden allemaal emoties door mijn lijf. Hoe moest het nu verder? Hoe zouden mijn ouders reageren? Ik was echt in paniek. Ook mijn vriend verkeerde in shock."

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 3.

Heb jij op jonge leeftijd ook iets ingrijpends meegemaakt? Vertel ons jouw verhaal op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |