×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: De vriendin van Violet werd steeds somberder

Vriendin 2: De vriendin van Violet werd steeds somberder
13.01.2016 -

‘Depressiviteit is zoiets groots, als vriendin kon ik dat niet oplossen.’


Violet (32) wilde haar depressieve vriendin Nora met alles helpen, totdat ze merkte dat de buien van haar vriendin steeds meer invloed hadden op haar eigen leven. "Ik kon niet anders dan onze vriendschap verbreken." 

Violet: “De eerste keer dat ik Nora zag, dacht ik: met haar wil ik wel vriendinnen worden. We waren zeventien en kwamen bij elkaar in de klas, 4 havo. Elke dag fietsten we samen naar school en maakten we lol. Ook schreven we elkaar brieven, gewoon omdat we dat leuk vonden. Onze vriendschap was zo hecht dat ik op een gegeven moment bijna tot op de minuut wist waar Nora was. En zij van mij. Ik vond dat heerlijk. Mijn vader was vlak daarvoor overleden aan acute leukemie. Omdat mijn ouders gescheiden waren, bracht hij de laatste maanden van zijn leven door bij z’n moeder, mijn oma. Ze woonde aan de andere kant van het land waardoor ik hem in die laatste periode slechts één keer in de twee weken zag. Dat maakte zijn overlijden nog gecompliceerder. Ik kwam dus net uit een rotperiode. Maar erover praten, deed ik niet. Ik stopte het gemis diep weg. Maakte liever grapjes met Nora. Zij was, ondanks dat ze ook geen zorgeloze jeugd achter de rug had, ongecompliceerd en gezellig. Van depressieve buien was toen nog geen sprake. Integendeel. Over ‘zware’ onderwerpen hadden we het niet, dat kwam later pas toen we allebei klaar waren met school en onze draai probeerden te vinden in de maatschappij.”

Verwachtingen
“In die jaren hopte ik van baan naar baan. Ik deed telkens iets anders, maar slaagde er elke keer wel in geld te verdienen. Nora had minder geluk. Werken bleek behoorlijk zwaar voor haar. Ze kon niet omgaan met de stress en het presteren onder druk. Ze liep tegen de verwachtingen op die anderen van haar hadden. Daarom werkte ze niet veel en daarover voelde ze zich dan weer schuldig. Want als ze een uitkering kreeg, zag ze zichzelf een profiteur en vond ze zichzelf nutteloos. In die periode zag ik haar voor het eerst worstelen met zichzelf, met het leven. Alles koste haar energie. Ze kreeg last van faalangst, onzekerheden en paniekaanvallen. Daarbij ontwikkelde ze een eetstoornis door alles wat ze binnenkreeg eruit te gooien. In plaats van gezond te eten, dronk ze. Mateloos.

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |