×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: De vriendin van Violet werd steeds somberder

Vriendin 2: De vriendin van Violet werd steeds somberder
13.01.2016 -

‘Depressiviteit is zoiets groots, als vriendin kon ik dat niet oplossen.’


Violet (32) wilde haar depressieve vriendin Nora met alles helpen, totdat ze merkte dat de buien van haar vriendin steeds meer invloed hadden op haar eigen leven. "Ik kon niet anders dan onze vriendschap verbreken." 

Violet: “De eerste keer dat ik Nora zag, dacht ik: met haar wil ik wel vriendinnen worden. We waren zeventien en kwamen bij elkaar in de klas, 4 havo. Elke dag fietsten we samen naar school en maakten we lol. Ook schreven we elkaar brieven, gewoon omdat we dat leuk vonden. Onze vriendschap was zo hecht dat ik op een gegeven moment bijna tot op de minuut wist waar Nora was. En zij van mij. Ik vond dat heerlijk. Mijn vader was vlak daarvoor overleden aan acute leukemie. Omdat mijn ouders gescheiden waren, bracht hij de laatste maanden van zijn leven door bij z’n moeder, mijn oma. Ze woonde aan de andere kant van het land waardoor ik hem in die laatste periode slechts één keer in de twee weken zag. Dat maakte zijn overlijden nog gecompliceerder. Ik kwam dus net uit een rotperiode. Maar erover praten, deed ik niet. Ik stopte het gemis diep weg. Maakte liever grapjes met Nora. Zij was, ondanks dat ze ook geen zorgeloze jeugd achter de rug had, ongecompliceerd en gezellig. Van depressieve buien was toen nog geen sprake. Integendeel. Over ‘zware’ onderwerpen hadden we het niet, dat kwam later pas toen we allebei klaar waren met school en onze draai probeerden te vinden in de maatschappij.”

Verwachtingen
“In die jaren hopte ik van baan naar baan. Ik deed telkens iets anders, maar slaagde er elke keer wel in geld te verdienen. Nora had minder geluk. Werken bleek behoorlijk zwaar voor haar. Ze kon niet omgaan met de stress en het presteren onder druk. Ze liep tegen de verwachtingen op die anderen van haar hadden. Daarom werkte ze niet veel en daarover voelde ze zich dan weer schuldig. Want als ze een uitkering kreeg, zag ze zichzelf een profiteur en vond ze zichzelf nutteloos. In die periode zag ik haar voor het eerst worstelen met zichzelf, met het leven. Alles koste haar energie. Ze kreeg last van faalangst, onzekerheden en paniekaanvallen. Daarbij ontwikkelde ze een eetstoornis door alles wat ze binnenkreeg eruit te gooien. In plaats van gezond te eten, dronk ze. Mateloos.

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!