×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd
12.01.2016 -

‘Net toen mijn leven op instorten stond, kwam hij…’


Toen haar dochter overleed, voelde Julia (54) zich zo intens verdrietig en incompleet. Dat ze vier maanden later, op het dieptepunt van haar leven, haar grote liefde Bart (56) zou vinden, voelde dan ook heel verwarrend. “Ik was totaal niet met liefde bezig.”

Julia: “Al op jonge leeftijd trouwde ik met mijn jeugdliefde en op mijn vijfentwintigste werd ik moeder van Adwa, een prachtige dochter. Adwa was klein en tenger en ze kwam maar niet boven haar geboortegewicht. We woonden in het buitenland en de huisarts en het consultatiebureau gingen niet tot actie over. Adwa at slecht en hield haar eten vaak niet binnen. Ook had ze longinfecties en buikkrampjes. Ik maakte me echt zorgen. Toen ze vier maanden oud was, heb ik ingegrepen. Intuïtief voelde ik dat er iets goed mis was. Wij gingen met haar naar het ziekenhuis en zeiden daar niet eerder weg te gaan voordat we wisten wat er met haar aan de hand was.”

Ongeneeslijk ziek
“Tijdens de tweede dag in het ziekenhuis kwamen we in gesprek met andere ouders. Zij herkenden de klachten van Adwa en vroegen ons of onze dochter al op CF, oftewel taaislijmziekte, was getest. Wij hadden op dat moment nog nooit van CF, Cystic Fibrosis gehoord. De arts nam een zweetproef bij haar af. Aan de hand van het zoutgehalte kon worden vastgesteld of ze taaislijmziekte had. Het werd al snel duidelijk: Adwa had deze ongeneeslijke chronische ziekte. Onze wereld stortte in, maar ik moest sterk blijven voor ons kind. Ruim twee jaar na de diagnose verhuisden we terug naar Nederland. Hier ging het een stuk beter met Adwa, het vochtige klimaat deed haar goed. Ze was een vrolijk kind.”

Goede klik
“Anderhalf jaar na Adwa’s geboorte kregen we een zoon, Roï. Tussen mij en de vader van mijn kinderen ging het steeds minder goed. We groeiden uit elkaar. Toen Adwa vier jaar was en Roï anderhalf, zijn we gescheiden. In 2001 leerde ik op mijn werk Bart kennen. Ik was op dat moment niet op zoek naar een nieuwe partner; ik had mijn draai alleen prima gevonden en was daarnaast bang om gekwetst te worden. Wel hadden Bart en ik veel raakvlakken; allebei gescheiden, allebei jonge kinderen. Het klikte, we werden vrienden en hadden bijzondere gesprekken. We aten vaak bij elkaar en vierden zelfs Kerst samen. We hadden het zo leuk, dat we tijdens de zomer van 2002 besloten samen op een georganiseerde eenoudervakantie te gaan. Kort nadat we hadden geboekt, probeerde Bart me te kussen na een etentje bij hem thuis. Dat overviel mij. Ik had echt nooit gemerkt dat hij verliefd op mij was. Natuurlijk hadden mensen in onze omgeving weleens een toespeling gemaakt, maar dan zei ik altijd: ‘Nee joh! Met mannen kun je ook bevriend zijn!’ Wat mij betreft waren we vrienden, meer niet.  

Geen hoop meer
“Twee weken voordat Adwa in 2013 met buikpijn en benauwdheid in het ziekenhuis werd opgenomen, sprak ze voor het eerst over de dood.

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum.

Julia houdt een blog bij. Je kunt hier een kijkje nemen. 

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |