×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd
12.01.2016 -

‘Net toen mijn leven op instorten stond, kwam hij…’


Toen haar dochter overleed, voelde Julia (54) zich zo intens verdrietig en incompleet. Dat ze vier maanden later, op het dieptepunt van haar leven, haar grote liefde Bart (56) zou vinden, voelde dan ook heel verwarrend. “Ik was totaal niet met liefde bezig.”

Julia: “Al op jonge leeftijd trouwde ik met mijn jeugdliefde en op mijn vijfentwintigste werd ik moeder van Adwa, een prachtige dochter. Adwa was klein en tenger en ze kwam maar niet boven haar geboortegewicht. We woonden in het buitenland en de huisarts en het consultatiebureau gingen niet tot actie over. Adwa at slecht en hield haar eten vaak niet binnen. Ook had ze longinfecties en buikkrampjes. Ik maakte me echt zorgen. Toen ze vier maanden oud was, heb ik ingegrepen. Intuïtief voelde ik dat er iets goed mis was. Wij gingen met haar naar het ziekenhuis en zeiden daar niet eerder weg te gaan voordat we wisten wat er met haar aan de hand was.”

Ongeneeslijk ziek
“Tijdens de tweede dag in het ziekenhuis kwamen we in gesprek met andere ouders. Zij herkenden de klachten van Adwa en vroegen ons of onze dochter al op CF, oftewel taaislijmziekte, was getest. Wij hadden op dat moment nog nooit van CF, Cystic Fibrosis gehoord. De arts nam een zweetproef bij haar af. Aan de hand van het zoutgehalte kon worden vastgesteld of ze taaislijmziekte had. Het werd al snel duidelijk: Adwa had deze ongeneeslijke chronische ziekte. Onze wereld stortte in, maar ik moest sterk blijven voor ons kind. Ruim twee jaar na de diagnose verhuisden we terug naar Nederland. Hier ging het een stuk beter met Adwa, het vochtige klimaat deed haar goed. Ze was een vrolijk kind.”

Goede klik
“Anderhalf jaar na Adwa’s geboorte kregen we een zoon, Roï. Tussen mij en de vader van mijn kinderen ging het steeds minder goed. We groeiden uit elkaar. Toen Adwa vier jaar was en Roï anderhalf, zijn we gescheiden. In 2001 leerde ik op mijn werk Bart kennen. Ik was op dat moment niet op zoek naar een nieuwe partner; ik had mijn draai alleen prima gevonden en was daarnaast bang om gekwetst te worden. Wel hadden Bart en ik veel raakvlakken; allebei gescheiden, allebei jonge kinderen. Het klikte, we werden vrienden en hadden bijzondere gesprekken. We aten vaak bij elkaar en vierden zelfs Kerst samen. We hadden het zo leuk, dat we tijdens de zomer van 2002 besloten samen op een georganiseerde eenoudervakantie te gaan. Kort nadat we hadden geboekt, probeerde Bart me te kussen na een etentje bij hem thuis. Dat overviel mij. Ik had echt nooit gemerkt dat hij verliefd op mij was. Natuurlijk hadden mensen in onze omgeving weleens een toespeling gemaakt, maar dan zei ik altijd: ‘Nee joh! Met mannen kun je ook bevriend zijn!’ Wat mij betreft waren we vrienden, meer niet.  

Geen hoop meer
“Twee weken voordat Adwa in 2013 met buikpijn en benauwdheid in het ziekenhuis werd opgenomen, sprak ze voor het eerst over de dood.

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum.

Julia houdt een blog bij. Je kunt hier een kijkje nemen. 

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!