×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd

Vriendin 2: Midden in de rouw om haar overleden dochter, werd Julia verliefd
12.01.2016 -

‘Net toen mijn leven op instorten stond, kwam hij…’


Toen haar dochter overleed, voelde Julia (54) zich zo intens verdrietig en incompleet. Dat ze vier maanden later, op het dieptepunt van haar leven, haar grote liefde Bart (56) zou vinden, voelde dan ook heel verwarrend. “Ik was totaal niet met liefde bezig.”

Julia: “Al op jonge leeftijd trouwde ik met mijn jeugdliefde en op mijn vijfentwintigste werd ik moeder van Adwa, een prachtige dochter. Adwa was klein en tenger en ze kwam maar niet boven haar geboortegewicht. We woonden in het buitenland en de huisarts en het consultatiebureau gingen niet tot actie over. Adwa at slecht en hield haar eten vaak niet binnen. Ook had ze longinfecties en buikkrampjes. Ik maakte me echt zorgen. Toen ze vier maanden oud was, heb ik ingegrepen. Intuïtief voelde ik dat er iets goed mis was. Wij gingen met haar naar het ziekenhuis en zeiden daar niet eerder weg te gaan voordat we wisten wat er met haar aan de hand was.”

Ongeneeslijk ziek
“Tijdens de tweede dag in het ziekenhuis kwamen we in gesprek met andere ouders. Zij herkenden de klachten van Adwa en vroegen ons of onze dochter al op CF, oftewel taaislijmziekte, was getest. Wij hadden op dat moment nog nooit van CF, Cystic Fibrosis gehoord. De arts nam een zweetproef bij haar af. Aan de hand van het zoutgehalte kon worden vastgesteld of ze taaislijmziekte had. Het werd al snel duidelijk: Adwa had deze ongeneeslijke chronische ziekte. Onze wereld stortte in, maar ik moest sterk blijven voor ons kind. Ruim twee jaar na de diagnose verhuisden we terug naar Nederland. Hier ging het een stuk beter met Adwa, het vochtige klimaat deed haar goed. Ze was een vrolijk kind.”

Goede klik
“Anderhalf jaar na Adwa’s geboorte kregen we een zoon, Roï. Tussen mij en de vader van mijn kinderen ging het steeds minder goed. We groeiden uit elkaar. Toen Adwa vier jaar was en Roï anderhalf, zijn we gescheiden. In 2001 leerde ik op mijn werk Bart kennen. Ik was op dat moment niet op zoek naar een nieuwe partner; ik had mijn draai alleen prima gevonden en was daarnaast bang om gekwetst te worden. Wel hadden Bart en ik veel raakvlakken; allebei gescheiden, allebei jonge kinderen. Het klikte, we werden vrienden en hadden bijzondere gesprekken. We aten vaak bij elkaar en vierden zelfs Kerst samen. We hadden het zo leuk, dat we tijdens de zomer van 2002 besloten samen op een georganiseerde eenoudervakantie te gaan. Kort nadat we hadden geboekt, probeerde Bart me te kussen na een etentje bij hem thuis. Dat overviel mij. Ik had echt nooit gemerkt dat hij verliefd op mij was. Natuurlijk hadden mensen in onze omgeving weleens een toespeling gemaakt, maar dan zei ik altijd: ‘Nee joh! Met mannen kun je ook bevriend zijn!’ Wat mij betreft waren we vrienden, meer niet.  

Geen hoop meer
“Twee weken voordat Adwa in 2013 met buikpijn en benauwdheid in het ziekenhuis werd opgenomen, sprak ze voor het eerst over de dood.

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum.

Julia houdt een blog bij. Je kunt hier een kijkje nemen. 

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |