×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar
12.01.2016 -

Ze kregen het afgelopen jaar met ups én downs te maken. Maar Monique van de Ven (63) en Edwin de Vries (65), de drijvende krachten achter het succes van tv-serie Dokter Deen, kunnen wel tegen een stootje. “Ons blaas je echt niet zo snel omver.”


Actrice Monique van de Ven en haar man, scenarioschrijver, regisseur en acteur Edwin de Vries, laten zich makkelijk fotograferen. Als volleerde modellen volgen ze de aanwijzingen op van de fotograaf. De twee zijn eind dit jaar alweer dertig jaar samen, waarvan 25 jaar getrouwd. En dat merk je aan alles. Ze zijn niet alleen liefdevol en verzorgend naar elkaar toe, maar ook eerlijk. Op het moment is Monique te zien als Dokter Deen in het derde seizoen van de gelijknamige tv-serie van omroep Max. Edwin schreef mee aan het script en deed een groot deel van de regie. Dokter Deen is nog altijd een kijkcijferkanon. Wekelijks trekt de serie zo’n 2,3 miljoen kijkers. Vlieland zelf wordt inmiddels overspoeld door mensen die alle locaties willen zien waar Dokter Deen wordt opgenomen.

Hoe verklaren jullie het succes?
Edwin: “De serie straalt een heel lekker, Nederlands gevoel uit. Mensen herkennen het echt als een puur Hollands product. Dat is de aantrekkingskracht van Dokter Deen. Je kunt wel allerlei Amerikaanse series gaan vernederlandsen en bewerken, maar dat is toch anders.” Monique: “Vlieland is natuurlijk ook een prachtige locatie. Het is Nederland in het klein. Je krijgt een nostalgisch gevoel als je op het eiland bent. Zulke dingen werken allemaal mee. Voor de Vlielanders zelf was het in het begin trouwens wel even aftasten. Zo van: wat gaat dit worden? Inmiddels zijn ze heel blij met de serie. Inwoners figureren, verhuren hun tractor en als we op het strand draaien, komen ze kijken. Vlieland is door Dokter Deen een stuk populairder geworden. Dat is een mooi bijeffect van de serie.”

Zelf komen jullie al jaren op Vlieland.
Monique: “Klopt. We hebben er een tweede huis. Het is er heerlijk. Dingen hoeven niet, moeten niet. Er is geen post. Weet je, ik neem vaak niet eens een computer mee. Ik voel op het eiland een soort vrijheid die anders is dan thuis. Al is dat natuurlijk wel veranderd sinds we hier de serie opnemen. Maar vind ik dat erg? Nee. Niet echt.”
Edwin: “Doordat we hier nu ook werken, zijn we misschien wel meer een van hen geworden. Ik bedoel, 
we zijn echt Vlielanders aan het worden. Ik ben dol op het eiland en hou vooral van het bijzondere licht. Het is mooi, helder en magisch. We wonen vlak achter de duinen. Als je die op loopt, zie je de zee. Als ik op Vlieland ben, wil ik elke dag even de zeelucht opsnuiven.

Lees het hele interview met Monique en Edwin in Vriendin 2 van deze week.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    San-dra1971 wo 13 jan '16 11:04

    Het lijken me hele vriendelijke, lieve mensen. Mooi dat hun relatie zo sterk is !
    Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |