×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar
12.01.2016 -

Ze kregen het afgelopen jaar met ups én downs te maken. Maar Monique van de Ven (63) en Edwin de Vries (65), de drijvende krachten achter het succes van tv-serie Dokter Deen, kunnen wel tegen een stootje. “Ons blaas je echt niet zo snel omver.”


Actrice Monique van de Ven en haar man, scenarioschrijver, regisseur en acteur Edwin de Vries, laten zich makkelijk fotograferen. Als volleerde modellen volgen ze de aanwijzingen op van de fotograaf. De twee zijn eind dit jaar alweer dertig jaar samen, waarvan 25 jaar getrouwd. En dat merk je aan alles. Ze zijn niet alleen liefdevol en verzorgend naar elkaar toe, maar ook eerlijk. Op het moment is Monique te zien als Dokter Deen in het derde seizoen van de gelijknamige tv-serie van omroep Max. Edwin schreef mee aan het script en deed een groot deel van de regie. Dokter Deen is nog altijd een kijkcijferkanon. Wekelijks trekt de serie zo’n 2,3 miljoen kijkers. Vlieland zelf wordt inmiddels overspoeld door mensen die alle locaties willen zien waar Dokter Deen wordt opgenomen.

Hoe verklaren jullie het succes?
Edwin: “De serie straalt een heel lekker, Nederlands gevoel uit. Mensen herkennen het echt als een puur Hollands product. Dat is de aantrekkingskracht van Dokter Deen. Je kunt wel allerlei Amerikaanse series gaan vernederlandsen en bewerken, maar dat is toch anders.” Monique: “Vlieland is natuurlijk ook een prachtige locatie. Het is Nederland in het klein. Je krijgt een nostalgisch gevoel als je op het eiland bent. Zulke dingen werken allemaal mee. Voor de Vlielanders zelf was het in het begin trouwens wel even aftasten. Zo van: wat gaat dit worden? Inmiddels zijn ze heel blij met de serie. Inwoners figureren, verhuren hun tractor en als we op het strand draaien, komen ze kijken. Vlieland is door Dokter Deen een stuk populairder geworden. Dat is een mooi bijeffect van de serie.”

Zelf komen jullie al jaren op Vlieland.
Monique: “Klopt. We hebben er een tweede huis. Het is er heerlijk. Dingen hoeven niet, moeten niet. Er is geen post. Weet je, ik neem vaak niet eens een computer mee. Ik voel op het eiland een soort vrijheid die anders is dan thuis. Al is dat natuurlijk wel veranderd sinds we hier de serie opnemen. Maar vind ik dat erg? Nee. Niet echt.”
Edwin: “Doordat we hier nu ook werken, zijn we misschien wel meer een van hen geworden. Ik bedoel, 
we zijn echt Vlielanders aan het worden. Ik ben dol op het eiland en hou vooral van het bijzondere licht. Het is mooi, helder en magisch. We wonen vlak achter de duinen. Als je die op loopt, zie je de zee. Als ik op Vlieland ben, wil ik elke dag even de zeelucht opsnuiven.

Lees het hele interview met Monique en Edwin in Vriendin 2 van deze week.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    San-dra1971 wo 13 jan '16 11:04

    Het lijken me hele vriendelijke, lieve mensen. Mooi dat hun relatie zo sterk is !
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!