×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar

Monique en Edwin over hun liefde voor elkaar
12.01.2016 -

Ze kregen het afgelopen jaar met ups én downs te maken. Maar Monique van de Ven (63) en Edwin de Vries (65), de drijvende krachten achter het succes van tv-serie Dokter Deen, kunnen wel tegen een stootje. “Ons blaas je echt niet zo snel omver.”


Actrice Monique van de Ven en haar man, scenarioschrijver, regisseur en acteur Edwin de Vries, laten zich makkelijk fotograferen. Als volleerde modellen volgen ze de aanwijzingen op van de fotograaf. De twee zijn eind dit jaar alweer dertig jaar samen, waarvan 25 jaar getrouwd. En dat merk je aan alles. Ze zijn niet alleen liefdevol en verzorgend naar elkaar toe, maar ook eerlijk. Op het moment is Monique te zien als Dokter Deen in het derde seizoen van de gelijknamige tv-serie van omroep Max. Edwin schreef mee aan het script en deed een groot deel van de regie. Dokter Deen is nog altijd een kijkcijferkanon. Wekelijks trekt de serie zo’n 2,3 miljoen kijkers. Vlieland zelf wordt inmiddels overspoeld door mensen die alle locaties willen zien waar Dokter Deen wordt opgenomen.

Hoe verklaren jullie het succes?
Edwin: “De serie straalt een heel lekker, Nederlands gevoel uit. Mensen herkennen het echt als een puur Hollands product. Dat is de aantrekkingskracht van Dokter Deen. Je kunt wel allerlei Amerikaanse series gaan vernederlandsen en bewerken, maar dat is toch anders.” Monique: “Vlieland is natuurlijk ook een prachtige locatie. Het is Nederland in het klein. Je krijgt een nostalgisch gevoel als je op het eiland bent. Zulke dingen werken allemaal mee. Voor de Vlielanders zelf was het in het begin trouwens wel even aftasten. Zo van: wat gaat dit worden? Inmiddels zijn ze heel blij met de serie. Inwoners figureren, verhuren hun tractor en als we op het strand draaien, komen ze kijken. Vlieland is door Dokter Deen een stuk populairder geworden. Dat is een mooi bijeffect van de serie.”

Zelf komen jullie al jaren op Vlieland.
Monique: “Klopt. We hebben er een tweede huis. Het is er heerlijk. Dingen hoeven niet, moeten niet. Er is geen post. Weet je, ik neem vaak niet eens een computer mee. Ik voel op het eiland een soort vrijheid die anders is dan thuis. Al is dat natuurlijk wel veranderd sinds we hier de serie opnemen. Maar vind ik dat erg? Nee. Niet echt.”
Edwin: “Doordat we hier nu ook werken, zijn we misschien wel meer een van hen geworden. Ik bedoel, 
we zijn echt Vlielanders aan het worden. Ik ben dol op het eiland en hou vooral van het bijzondere licht. Het is mooi, helder en magisch. We wonen vlak achter de duinen. Als je die op loopt, zie je de zee. Als ik op Vlieland ben, wil ik elke dag even de zeelucht opsnuiven.

Lees het hele interview met Monique en Edwin in Vriendin 2 van deze week.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    San-dra1971 wo 13 jan '16 11:04

    Het lijken me hele vriendelijke, lieve mensen. Mooi dat hun relatie zo sterk is !
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |