×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC
12.01.2016 -

'Ik had geen idee dat hij drugs gebruikte.'


Toen Diana (50) op 2 november 2014 haar zoon Mike verloor, was hij nog maar negentien jaar. Hij overleed na het slikken van xtc. “Als ik kan voorkomen dat het ook maar één andere jongere gebeurt, dan heeft zijn dood toch nog een beetje zin gehad.”

Diana: “Het is nu iets langer dan een jaar geleden. Het was stralend weer, die vroege zondagochtend in de herfst. Mijn vriend Jan en ik waren net naar Antwerpen gereden om onze liefde te vieren. We hadden een gezellig restaurantje gevonden om lekker te ontbijten. Niets wees erop dat snel daarna voor ons de hel zou losbarsten. Jan en ik zaten net ons broodje te eten toen hij op zijn telefoon keek. Mijn oudste zus Mieke had twee keer gebeld. Met Jans telefoon belde ik haar terug – mijn eigen telefoon had ik die week toevallig op mijn werk laten liggen – maar mijn zus wilde Jan spreken. Dat zei ze met zo’n dwingende stem dat ik meteen voelde dat er iets was gebeurd. Jan liep naar buiten met zijn telefoon. Toen hij weer binnenkwam, zag hij bleek en had hij tranen in zijn ogen. Ik heb het hele restaurant bij elkaar geschreeuwd toen hij me vertelde dat Mike die nacht was overleden, mijn zoon van pas negentien jaar. Veel meer dan een wanhopig ‘neeeee’ kwam er niet uit. Ik dacht dat de grond onder mijn voeten vandaan zakte.”

Lieve jongen
“Tot die verschrikkelijke dag in november leidde ik een heel gewoon leven. Na mijn scheiding, inmiddels vier jaar geleden, woonde Mike bij mij. Hij werkte als procesoperator bij een technisch bedrijf en had een vriendin, Helen. Zijn vader zag hij af en toe. Mike was een lieve, fijne jongen. Na de scheiding zei hij dat hij blij was dat hij mij weer terug had. ‘Je bent weer de mama die ik ken’, zei hij. Mike had wel gezien dat ik een tijdje niet zo gelukkig was geweest. Die opmerking tekende hem, hij was echt een lieverd." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum. 

Diana komt graag in contact met lotgenoten. Ze heeft een besloten groep opgericht op Facebook, speciaal voor ouders van overleden jongeren: Ouders van overleden kanjers. Wil je in contact komen met Diana? Meld je dan aan op deze pagina. Klik dan op deze link. Je kunt ook een mail sturen naar post@vriendin.audax.nl, Vriendin stuurt je bericht dan door naar Diana. 

Meer weten over xtc-gebruik onder jongeren? Op drugsenuitgaan.nl vind je meer informatie. 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |