×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC
12.01.2016 -

'Ik had geen idee dat hij drugs gebruikte.'


Toen Diana (50) op 2 november 2014 haar zoon Mike verloor, was hij nog maar negentien jaar. Hij overleed na het slikken van xtc. “Als ik kan voorkomen dat het ook maar één andere jongere gebeurt, dan heeft zijn dood toch nog een beetje zin gehad.”

Diana: “Het is nu iets langer dan een jaar geleden. Het was stralend weer, die vroege zondagochtend in de herfst. Mijn vriend Jan en ik waren net naar Antwerpen gereden om onze liefde te vieren. We hadden een gezellig restaurantje gevonden om lekker te ontbijten. Niets wees erop dat snel daarna voor ons de hel zou losbarsten. Jan en ik zaten net ons broodje te eten toen hij op zijn telefoon keek. Mijn oudste zus Mieke had twee keer gebeld. Met Jans telefoon belde ik haar terug – mijn eigen telefoon had ik die week toevallig op mijn werk laten liggen – maar mijn zus wilde Jan spreken. Dat zei ze met zo’n dwingende stem dat ik meteen voelde dat er iets was gebeurd. Jan liep naar buiten met zijn telefoon. Toen hij weer binnenkwam, zag hij bleek en had hij tranen in zijn ogen. Ik heb het hele restaurant bij elkaar geschreeuwd toen hij me vertelde dat Mike die nacht was overleden, mijn zoon van pas negentien jaar. Veel meer dan een wanhopig ‘neeeee’ kwam er niet uit. Ik dacht dat de grond onder mijn voeten vandaan zakte.”

Lieve jongen
“Tot die verschrikkelijke dag in november leidde ik een heel gewoon leven. Na mijn scheiding, inmiddels vier jaar geleden, woonde Mike bij mij. Hij werkte als procesoperator bij een technisch bedrijf en had een vriendin, Helen. Zijn vader zag hij af en toe. Mike was een lieve, fijne jongen. Na de scheiding zei hij dat hij blij was dat hij mij weer terug had. ‘Je bent weer de mama die ik ken’, zei hij. Mike had wel gezien dat ik een tijdje niet zo gelukkig was geweest. Die opmerking tekende hem, hij was echt een lieverd." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum. 

Diana komt graag in contact met lotgenoten. Ze heeft een besloten groep opgericht op Facebook, speciaal voor ouders van overleden jongeren: Ouders van overleden kanjers. Wil je in contact komen met Diana? Meld je dan aan op deze pagina. Klik dan op deze link. Je kunt ook een mail sturen naar post@vriendin.audax.nl, Vriendin stuurt je bericht dan door naar Diana. 

Meer weten over xtc-gebruik onder jongeren? Op drugsenuitgaan.nl vind je meer informatie. 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |