×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC

Vriendin 2: Diana's zoon Mike stierf aan XTC
12.01.2016 -

'Ik had geen idee dat hij drugs gebruikte.'


Toen Diana (50) op 2 november 2014 haar zoon Mike verloor, was hij nog maar negentien jaar. Hij overleed na het slikken van xtc. “Als ik kan voorkomen dat het ook maar één andere jongere gebeurt, dan heeft zijn dood toch nog een beetje zin gehad.”

Diana: “Het is nu iets langer dan een jaar geleden. Het was stralend weer, die vroege zondagochtend in de herfst. Mijn vriend Jan en ik waren net naar Antwerpen gereden om onze liefde te vieren. We hadden een gezellig restaurantje gevonden om lekker te ontbijten. Niets wees erop dat snel daarna voor ons de hel zou losbarsten. Jan en ik zaten net ons broodje te eten toen hij op zijn telefoon keek. Mijn oudste zus Mieke had twee keer gebeld. Met Jans telefoon belde ik haar terug – mijn eigen telefoon had ik die week toevallig op mijn werk laten liggen – maar mijn zus wilde Jan spreken. Dat zei ze met zo’n dwingende stem dat ik meteen voelde dat er iets was gebeurd. Jan liep naar buiten met zijn telefoon. Toen hij weer binnenkwam, zag hij bleek en had hij tranen in zijn ogen. Ik heb het hele restaurant bij elkaar geschreeuwd toen hij me vertelde dat Mike die nacht was overleden, mijn zoon van pas negentien jaar. Veel meer dan een wanhopig ‘neeeee’ kwam er niet uit. Ik dacht dat de grond onder mijn voeten vandaan zakte.”

Lieve jongen
“Tot die verschrikkelijke dag in november leidde ik een heel gewoon leven. Na mijn scheiding, inmiddels vier jaar geleden, woonde Mike bij mij. Hij werkte als procesoperator bij een technisch bedrijf en had een vriendin, Helen. Zijn vader zag hij af en toe. Mike was een lieve, fijne jongen. Na de scheiding zei hij dat hij blij was dat hij mij weer terug had. ‘Je bent weer de mama die ik ken’, zei hij. Mike had wel gezien dat ik een tijdje niet zo gelukkig was geweest. Die opmerking tekende hem, hij was echt een lieverd." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum. 

Diana komt graag in contact met lotgenoten. Ze heeft een besloten groep opgericht op Facebook, speciaal voor ouders van overleden jongeren: Ouders van overleden kanjers. Wil je in contact komen met Diana? Meld je dan aan op deze pagina. Klik dan op deze link. Je kunt ook een mail sturen naar post@vriendin.audax.nl, Vriendin stuurt je bericht dan door naar Diana. 

Meer weten over xtc-gebruik onder jongeren? Op drugsenuitgaan.nl vind je meer informatie. 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!