×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan
30.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij hebben al twaalf jaar geen seks, en zijn toch gelukkig samen’


Bij een goed huwelijk hoort geregeld seks, zou je denken. Volgens Amy niet. Zij en haar man Nick (40) zijn al achttien jaar samen. Sinds 2003 vrijen ze niet meer. "We kunnen er allebei goed mee leven."

Amy (36): “Laatst stond ik boven te strijken en hoorde ik Nick beneden praten en lachen met een vriend van ons, die op zoek is naar een vriendin. Op Tinder, een dating-app, bekeken ze verschillende vrouwen. Ze wisten niet dat ik hen kon horen. Die vriend beoordeelde iedere vrouw op haar uiterlijk en sexappeal, en ik hoorde hem dingen zeggen als: ‘Die is lekker!’ En: ‘Mwah, meer voor een nachtje …’.
Na een paar foto’s greep Nick in: ‘Joh, jij bent alleen maar met seks bezig.’ Nick raadde hem aan veel meer naar zijn hart te luisteren en ik spitste mijn oren: ‘Amy en ik hebben amper seks. Dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Elkaar knuffelen en liefhebben is veel waardevoller. Ik hou ontzettend veel van haar en zij maakt mij gelukkig.’ Op dat moment stond ik te glunderen boven de strijkplank. Normaal gesproken is Nick nogal gesloten en vindt hij het lastig om over zijn gevoelens te praten. Ik weet dat hij van me houdt en seks net als ik onbelangrijk vindt, maar het hem zo hardop te horen zeggen tegen zijn
vriend, was voor mij een soort cadeautje.”

Geen zin meer
“Sinds mijn achttiende zijn Nick en ik samen, maar hij was niet mijn eerste vriendje. Sterker nog, voor hem had ik best een wilde tijd. Van mijn vijftiende tot achttiende ging ik elk weekend stappen. In die jaren hield ik nog erg van seks en deed ik het veel en vaak. Ik experimenteerde flink en had zelfs ooit een trio met een andere vrouw erbij. De eerste zes jaar van mijn relatie met Nick hadden we een bruisend seksleven. We deden het wekelijks. In 2002 overleed mijn moeder plotseling aan een hartaanval. Ze was nog maar 51 jaar en leek altijd kerngezond. Haar dood kwam keihard aan. Het eerste jaar zonder haar stond in het teken van veel geregel en diepe rouw. Ik ben enig kind en steunde mijn vader waar ik kon. Mijn hoofd stond totaal niet naar seks. Nick begreep het volkomen en drong ook niet aan. Na een maand of tien was het heftigste verdriet gezakt. Nick wilde graag weer een keer vrijen
en begon me te kussen en te strelen. Ik deed hetzelfde bij hem, maar het lukte me niet in de stemming te komen. Toch liet ik Nick zijn gang gaan. Het vrijen deed pijn, maar ik zei niks. Vond dat ik gewoon maar even moest doorbijten, om hem te plezieren. Al doende zou ik vast wel opgewonden raken. Maar dat gebeurde niet.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 .

Heb jij – single of in een relatie – ook bijna of helemaal geen seks? Praat mee op het forum. 
 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |