×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan
30.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij hebben al twaalf jaar geen seks, en zijn toch gelukkig samen’


Bij een goed huwelijk hoort geregeld seks, zou je denken. Volgens Amy niet. Zij en haar man Nick (40) zijn al achttien jaar samen. Sinds 2003 vrijen ze niet meer. "We kunnen er allebei goed mee leven."

Amy (36): “Laatst stond ik boven te strijken en hoorde ik Nick beneden praten en lachen met een vriend van ons, die op zoek is naar een vriendin. Op Tinder, een dating-app, bekeken ze verschillende vrouwen. Ze wisten niet dat ik hen kon horen. Die vriend beoordeelde iedere vrouw op haar uiterlijk en sexappeal, en ik hoorde hem dingen zeggen als: ‘Die is lekker!’ En: ‘Mwah, meer voor een nachtje …’.
Na een paar foto’s greep Nick in: ‘Joh, jij bent alleen maar met seks bezig.’ Nick raadde hem aan veel meer naar zijn hart te luisteren en ik spitste mijn oren: ‘Amy en ik hebben amper seks. Dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Elkaar knuffelen en liefhebben is veel waardevoller. Ik hou ontzettend veel van haar en zij maakt mij gelukkig.’ Op dat moment stond ik te glunderen boven de strijkplank. Normaal gesproken is Nick nogal gesloten en vindt hij het lastig om over zijn gevoelens te praten. Ik weet dat hij van me houdt en seks net als ik onbelangrijk vindt, maar het hem zo hardop te horen zeggen tegen zijn
vriend, was voor mij een soort cadeautje.”

Geen zin meer
“Sinds mijn achttiende zijn Nick en ik samen, maar hij was niet mijn eerste vriendje. Sterker nog, voor hem had ik best een wilde tijd. Van mijn vijftiende tot achttiende ging ik elk weekend stappen. In die jaren hield ik nog erg van seks en deed ik het veel en vaak. Ik experimenteerde flink en had zelfs ooit een trio met een andere vrouw erbij. De eerste zes jaar van mijn relatie met Nick hadden we een bruisend seksleven. We deden het wekelijks. In 2002 overleed mijn moeder plotseling aan een hartaanval. Ze was nog maar 51 jaar en leek altijd kerngezond. Haar dood kwam keihard aan. Het eerste jaar zonder haar stond in het teken van veel geregel en diepe rouw. Ik ben enig kind en steunde mijn vader waar ik kon. Mijn hoofd stond totaal niet naar seks. Nick begreep het volkomen en drong ook niet aan. Na een maand of tien was het heftigste verdriet gezakt. Nick wilde graag weer een keer vrijen
en begon me te kussen en te strelen. Ik deed hetzelfde bij hem, maar het lukte me niet in de stemming te komen. Toch liet ik Nick zijn gang gaan. Het vrijen deed pijn, maar ik zei niks. Vond dat ik gewoon maar even moest doorbijten, om hem te plezieren. Al doende zou ik vast wel opgewonden raken. Maar dat gebeurde niet.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 .

Heb jij – single of in een relatie – ook bijna of helemaal geen seks? Praat mee op het forum. 
 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!