×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan

Vriendin 53: Amy bewijst dat een relatie ook zonder seks kan
30.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij hebben al twaalf jaar geen seks, en zijn toch gelukkig samen’


Bij een goed huwelijk hoort geregeld seks, zou je denken. Volgens Amy niet. Zij en haar man Nick (40) zijn al achttien jaar samen. Sinds 2003 vrijen ze niet meer. "We kunnen er allebei goed mee leven."

Amy (36): “Laatst stond ik boven te strijken en hoorde ik Nick beneden praten en lachen met een vriend van ons, die op zoek is naar een vriendin. Op Tinder, een dating-app, bekeken ze verschillende vrouwen. Ze wisten niet dat ik hen kon horen. Die vriend beoordeelde iedere vrouw op haar uiterlijk en sexappeal, en ik hoorde hem dingen zeggen als: ‘Die is lekker!’ En: ‘Mwah, meer voor een nachtje …’.
Na een paar foto’s greep Nick in: ‘Joh, jij bent alleen maar met seks bezig.’ Nick raadde hem aan veel meer naar zijn hart te luisteren en ik spitste mijn oren: ‘Amy en ik hebben amper seks. Dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Elkaar knuffelen en liefhebben is veel waardevoller. Ik hou ontzettend veel van haar en zij maakt mij gelukkig.’ Op dat moment stond ik te glunderen boven de strijkplank. Normaal gesproken is Nick nogal gesloten en vindt hij het lastig om over zijn gevoelens te praten. Ik weet dat hij van me houdt en seks net als ik onbelangrijk vindt, maar het hem zo hardop te horen zeggen tegen zijn
vriend, was voor mij een soort cadeautje.”

Geen zin meer
“Sinds mijn achttiende zijn Nick en ik samen, maar hij was niet mijn eerste vriendje. Sterker nog, voor hem had ik best een wilde tijd. Van mijn vijftiende tot achttiende ging ik elk weekend stappen. In die jaren hield ik nog erg van seks en deed ik het veel en vaak. Ik experimenteerde flink en had zelfs ooit een trio met een andere vrouw erbij. De eerste zes jaar van mijn relatie met Nick hadden we een bruisend seksleven. We deden het wekelijks. In 2002 overleed mijn moeder plotseling aan een hartaanval. Ze was nog maar 51 jaar en leek altijd kerngezond. Haar dood kwam keihard aan. Het eerste jaar zonder haar stond in het teken van veel geregel en diepe rouw. Ik ben enig kind en steunde mijn vader waar ik kon. Mijn hoofd stond totaal niet naar seks. Nick begreep het volkomen en drong ook niet aan. Na een maand of tien was het heftigste verdriet gezakt. Nick wilde graag weer een keer vrijen
en begon me te kussen en te strelen. Ik deed hetzelfde bij hem, maar het lukte me niet in de stemming te komen. Toch liet ik Nick zijn gang gaan. Het vrijen deed pijn, maar ik zei niks. Vond dat ik gewoon maar even moest doorbijten, om hem te plezieren. Al doende zou ik vast wel opgewonden raken. Maar dat gebeurde niet.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 .

Heb jij – single of in een relatie – ook bijna of helemaal geen seks? Praat mee op het forum. 
 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |