×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk
29.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik had een engeltje op mijn schouder’


Een enorme black-out hebben terwijl je honderd rijdt op een drukke weg, van de weg raken en dan toch geen ongeluk krijgen. Voor Frederieke (52) was het niets minder dan een wonder. Een wake-up call. “Ik heb echt een tweede kans gekregen.”

Frederieke: “Het was een vermoeiende dag, die bewuste 15 juli afgelopen zomer. Ik had een afspraak met mijn psychologe, waar ik kwam vanwege een stevige depressie. Dat was een goed, maar zeer intensief gesprek. Nog geen uur later zat ik in het ziekenhuis voor een volgende afspraak: ik had al een tijdje last van mijn galblaas. Ik ging uit van een kort consult, maar de arts hakte de knoop door en plande voor een paar weken later een operatie in. Dat betekende dat ik meteen bloed kon laten prikken en langs de anesthesist moest voor een intake. Daar had ik niet op gerekend. Het was half vijf toen ik uiteindelijk, moe, in de auto stapte.”

Gejaagd gevoel
“Er was een vreemde spanning in mijn lijf: ik had het warm, terwijl de temperatuur buiten meeviel, en ik voelde me gejaagd. Ik kon het niet plaatsen. Ik vond het ook lastig om me te concentreren op de weg. Het was een drukke avondspits en ik reed op de N9, die erom bekendstaat dat er geregeld ernstige ongelukken gebeuren. Ik heb lang aan die weg gewoond en aardig wat auto’s in de berm of zelfs in het water zien belanden. Je mag er tachtig, maar daar houden de meeste mensen zich niet aan. Ze hebben haast om in Den Helder te komen en geven op de rechte stukken vaak flink gas. Er worden vaak riskante inhaalmanoeuvres gemaakt. Ik ging die middag mee met de stroom, we reden waarschijnlijk honderd kilometer per uur. En ineens ging het licht uit. Alles om me heen werd zwart.”

Surrealistisch
“Het volgende wat ik me kan herinneren, was een vrouw. Ze stond tegenover mijn auto. Ze had haar hond aan de lijn en keek me beduusd aan. Ik voelde me alsof ik een beetje dronken was, wat instabiel. En ik merkte dat ik mijn gordel nog om had. Ik weet nog dat ik dacht dat
ik daar wel verstandig aan had gedaan. Ik maakte mijn gordel los en stapte uit.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 of praat me op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!