×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk
29.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik had een engeltje op mijn schouder’


Een enorme black-out hebben terwijl je honderd rijdt op een drukke weg, van de weg raken en dan toch geen ongeluk krijgen. Voor Frederieke (52) was het niets minder dan een wonder. Een wake-up call. “Ik heb echt een tweede kans gekregen.”

Frederieke: “Het was een vermoeiende dag, die bewuste 15 juli afgelopen zomer. Ik had een afspraak met mijn psychologe, waar ik kwam vanwege een stevige depressie. Dat was een goed, maar zeer intensief gesprek. Nog geen uur later zat ik in het ziekenhuis voor een volgende afspraak: ik had al een tijdje last van mijn galblaas. Ik ging uit van een kort consult, maar de arts hakte de knoop door en plande voor een paar weken later een operatie in. Dat betekende dat ik meteen bloed kon laten prikken en langs de anesthesist moest voor een intake. Daar had ik niet op gerekend. Het was half vijf toen ik uiteindelijk, moe, in de auto stapte.”

Gejaagd gevoel
“Er was een vreemde spanning in mijn lijf: ik had het warm, terwijl de temperatuur buiten meeviel, en ik voelde me gejaagd. Ik kon het niet plaatsen. Ik vond het ook lastig om me te concentreren op de weg. Het was een drukke avondspits en ik reed op de N9, die erom bekendstaat dat er geregeld ernstige ongelukken gebeuren. Ik heb lang aan die weg gewoond en aardig wat auto’s in de berm of zelfs in het water zien belanden. Je mag er tachtig, maar daar houden de meeste mensen zich niet aan. Ze hebben haast om in Den Helder te komen en geven op de rechte stukken vaak flink gas. Er worden vaak riskante inhaalmanoeuvres gemaakt. Ik ging die middag mee met de stroom, we reden waarschijnlijk honderd kilometer per uur. En ineens ging het licht uit. Alles om me heen werd zwart.”

Surrealistisch
“Het volgende wat ik me kan herinneren, was een vrouw. Ze stond tegenover mijn auto. Ze had haar hond aan de lijn en keek me beduusd aan. Ik voelde me alsof ik een beetje dronken was, wat instabiel. En ik merkte dat ik mijn gordel nog om had. Ik weet nog dat ik dacht dat
ik daar wel verstandig aan had gedaan. Ik maakte mijn gordel los en stapte uit.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 of praat me op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |