×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk

Vriendin 53: Frederieke ontsnapte aan een auto-ongeluk
29.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik had een engeltje op mijn schouder’


Een enorme black-out hebben terwijl je honderd rijdt op een drukke weg, van de weg raken en dan toch geen ongeluk krijgen. Voor Frederieke (52) was het niets minder dan een wonder. Een wake-up call. “Ik heb echt een tweede kans gekregen.”

Frederieke: “Het was een vermoeiende dag, die bewuste 15 juli afgelopen zomer. Ik had een afspraak met mijn psychologe, waar ik kwam vanwege een stevige depressie. Dat was een goed, maar zeer intensief gesprek. Nog geen uur later zat ik in het ziekenhuis voor een volgende afspraak: ik had al een tijdje last van mijn galblaas. Ik ging uit van een kort consult, maar de arts hakte de knoop door en plande voor een paar weken later een operatie in. Dat betekende dat ik meteen bloed kon laten prikken en langs de anesthesist moest voor een intake. Daar had ik niet op gerekend. Het was half vijf toen ik uiteindelijk, moe, in de auto stapte.”

Gejaagd gevoel
“Er was een vreemde spanning in mijn lijf: ik had het warm, terwijl de temperatuur buiten meeviel, en ik voelde me gejaagd. Ik kon het niet plaatsen. Ik vond het ook lastig om me te concentreren op de weg. Het was een drukke avondspits en ik reed op de N9, die erom bekendstaat dat er geregeld ernstige ongelukken gebeuren. Ik heb lang aan die weg gewoond en aardig wat auto’s in de berm of zelfs in het water zien belanden. Je mag er tachtig, maar daar houden de meeste mensen zich niet aan. Ze hebben haast om in Den Helder te komen en geven op de rechte stukken vaak flink gas. Er worden vaak riskante inhaalmanoeuvres gemaakt. Ik ging die middag mee met de stroom, we reden waarschijnlijk honderd kilometer per uur. En ineens ging het licht uit. Alles om me heen werd zwart.”

Surrealistisch
“Het volgende wat ik me kan herinneren, was een vrouw. Ze stond tegenover mijn auto. Ze had haar hond aan de lijn en keek me beduusd aan. Ik voelde me alsof ik een beetje dronken was, wat instabiel. En ik merkte dat ik mijn gordel nog om had. Ik weet nog dat ik dacht dat
ik daar wel verstandig aan had gedaan. Ik maakte mijn gordel los en stapte uit.

Lees het hele verhaal in Vriendin 53 of praat me op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |